Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βόλεϊ Ανδρών: «Αγωνιστικά θα γυρίσουμε σύντομα, οργανωτικά συνεχίζουμε δυνατά!»

Μία ανακοίνωση απολογισμού, αλλά και αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα της ομάδας εξέδωσε το ανδτικό τμήμα βόλεϊ του Πανιωνίου.

Μία ανακοίνωση απολογισμού, αλλά και αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα της ομάδας εξέδωσε το ανδτικό τμήμα βόλεϊ του Πανιωνίου.

Αναλυτικά:

Λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, ως διοίκηση του ανδρικού βόλλεϋ και εκπροσωπώντας έναν σημαντικό αριθμό οπαδών της ομάδας που μας διέθεσαν χρήματα, χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις εθελοντική εργασία, οφείλουμε να τοποθετηθούμε για όσα έγιναν μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια ενασχόλησής μας, για τον υποβιβασμό στην Α2 και για το μέλλον της ομάδας!

Την άνοιξη του 2020 και με την ομάδα διοικητικά ακέφαλη, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τους παίκτες και τον προπονητή που προς τιμήν τους είχαν μείνει να ολοκληρώσουν την αγωνιστική σεζόν. Στο σημείο εκείνο η ομάδα δεν είχε έδρα για τους εντός έδρας αγώνες, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να δίνει τους αγώνες της στις έδρες των αντιπάλων ή ακόμα και να μην ξέρει που θα αγωνιστεί λίγες ώρες πριν τα ματς! Την ίδια ώρα, όλες οι προπονήσεις της λάμβαναν μέρος εκτός Νέας Σμύρνης. Δεν καλύπτονταν καν οι βασικές ανάγκες και όλα έδειχναν πως το τμήμα θα ακολουθούσε τον τότε δρόμο του γυναικείου μπάσκετ (αναστολή λειτουργίας). Η αγάπη όσων έμειναν να στηρίξουν την προσπάθεια, ήταν η μόνη που κράτησε την ομάδα ζωντανή και όσοι από τους παίκτες έμειναν μέχρι το τέλος, μαζί με τον προπονητή Βασίλη Θεοδωρόπουλο, ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα σε θέση που εξασφάλιζε τη συμμετοχή στη νεοσύστατη Pre-League. Με τη λήξη του πρωταθλήματος και μετά από συνάντησή μας με την τότε διοίκηση του Ερασιτέχνη, αναλάβαμε επίσημα τη διοίκηση και την ευθύνη της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2020, μας βρήκε να σχεδιάζουμε την πρώτη συμμετοχή του ανδρικού βόλλεϋ σε τόσο υψηλό επίπεδο, με διττό στόχο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων όσοι θα βρίσκονταν στην ομάδα και να αλλάξουμε άμεσα τη φήμη του Πανιωνίου ως κακοπληρωτή στον χώρο. Σύνθημά μας και νοοτροπία μας το "one step at a time", δηλαδή "ένα βήμα τη φορά". Συμμετείχαμε κι εμείς στην προσπάθεια αδειοδότητης του κλειστού "Ανδρέας Βαρίκας", εξασφαλίζοντας προπονητικές ώρες, όσο και νέο προπονητικό υλικό. Η άμεση ανταπόκριση μεγάλης μερίδας του κόσμου μας στο κάλεσμά μας για οικονομική ενίσχυση, μας βοήθησε να πετύχουμε γρήγορα τους στόχους αυτούς. Σημαντική υπήρξε και η οικονομική στήριξη των "Holmesdale Fanatics" της Crystal Palace, που τόνωσε την πίστη μας για το εγχείρημά μας. Όσοι σεβάστηκαν τον Σύλλογο και τον κράτησαν ζωντανό, ανανέωσαν με την ομάδα, ενώ και οι προσθήκες έγιναν με μια συγκεκριμένη λογική: να ενισχυθεί η ομάδα με αθλητές νέους σε ηλικία, με διάθεση για δουλειά και με μπάτζετ που θα μπορούσαμε να καλύψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς να επιβαρύνουμε άλλο το ήδη ταλαιπωρημένο ταμείο του Ερασιτέχνη. Η δουλειά ξεκίνησε νωρίς το καλοκαίρι, όμως λόγω κορονοϊού το πρωτάθλημα δεν διεξήχθη. Ωστόσο, παίκτες και προπονητικό τιμ πληρώθηκαν τρεις μισθούς, κίνηση που έδωσε από την πλευρά μας το στιγμά για το μέλλον του τμήματος.

Το καλοκαίρι του 2021 εντάθηκαν οι ετοιμασίες για την επικείμενη αγωνιστική δράση. Η μεταγραφική δραστηριότητα της κατηγορίας φανέρωσε πως τα μπάτζετ θα κινούνταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επιμείναμε, ωστόσο, να επικεντρωθούμε στην οργάνωση του τμήματος και στο χτίσιμο εμπιστοσύνης με όσους συνεργάζονται μαζί μας. Την ίδια περίοδο, ο Ερασιτέχνης ξεκινούσε, με τη νέα του διοίκηση, την προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης και ο μόνος δρόμος για εμάς ήταν η πολλή δουλειά και η συνεισφορά όσων ήθελαν και μπορούσαν να ενισχύσουν! Και ευτυχώς ήταν αρκετοί αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας!

Από τα χρήματα που μαζέψαμε από τη συνεισφορά του κόσμου μας και αφού εξασφαλίσαμε όλα τα απαραίτητα που πριν δεν υπήρχαν ως υλικό, σε συνεργασία με τον "Ορφέα" μέσα στο καλοκαίρι φτιάξαμε το γηπεδάκι της Θύρας -1-, το οποίο έδωσε και πάλι ζωή στις ακαδημίες. Η δουλειά των ανθρώπων της ακαδημίας μάς χάρισε ένα πολυπληθές και γεμάτο διάθεση και ελπίδα για το μέλλον νέο τμήμα, το οποίο θεωρούμε πως είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα αυτής της περιόδου! Παράλληλα, σταδιακά μέσα στη σεζόν στελεχώσαμε ένα πλήρες, έμπειρο και γεμάτο αγάπη για τον Πανιώνιο προπονητικό τιμ, αποτελούμενο από τεχνικό διευθυντή, προπονητή, βοηθό προπονητή και σκάουτερ, φυσιοθεραπευτή, όλοι τους με παραστάσεις και δουλειές σε υψηλό επίπεδο, σε συνεργασία με τους οποίους θέσαμε ισχυρούς στόχους για το μέλλον του τμήματος και για την οργάνωση των ακαδημιών, των εγκαταστάσεων και του υλικού.

Η χρονιά εξελίχθηκε με μεγάλες δυσκολίες, αλλά η ομάδα δούλεψε, οργανώθηκε και έδωσε τη μάχη της. Όλοι πάντα πληρωμένοι, όλα τα ταξίδια με όλες τις παροχές, κινήσεις που μπορεί να θεωρούνται αυτονόητες, για ανθρώπους όμως με προϋπηρεσία στον Σύλλογο και πολλά χρέη από το παρελθόν προς το πρόσωπο τους, κάθε άλλο παρά δεδομένες ήταν. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να σημειώσουμε πως όσοι βρέθηκαν στην ομάδα μας αυτές τις δύο σεζόν, διέγραψαν με δική τους θέληση τα παλιά χρέη του Συλλόγου προς τα πρόσωπα τους!

Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές οι οποίες θα μείνουν αξέχαστες, με ένα γεμάτο Βαρίκας, με εξέδρες υπόδειγμα, με μια ομάδα εθελοντών δίπλα μας σε όλα! Η ομάδα του live streaming, οι άνθρωποι στα εισιτήρια, οι άνθρωποι που μας οργάνωσαν όλα τα ταξίδια, το διοικητικό προσωπικό του συλλόγου, ο τεχνικός διευθυντής, οι συντηρητές του γηπέδου, η διατροφολόγος μας, όλοι δούλεψαν με πάθος και συνέπεια για εμάς, καθαρά εθελοντικά! Το πάθος μας για κάτι καλό βγήκε στο γήπεδο όλη τη χρονιά, οι τραυματισμοί και οι ασθένειες μας αποδυνάμωσαν, κρατήσαμε όμως μέχρι το τέλος ζωντανό το πνεύμα που θέλουμε να περάσουμε σε αυτήν την ομάδα.

Δυστυχώς η χρονιά ολοκληρώθηκε με υποβιβασμό... Από όσους μας στήριξαν, μας παρακολούθησαν και μας αγάπησαν, ζητάμε ένα μεγάλο "συγγνώμη", καθώς το χαμηλό μπάτζετ δεν μπορεί από μόνο του να αποτελέσει δικαιολογία. Μπορούσαμε αγωνιστικά περισσότερα. Ίσως η απειρία μας, ίσως το υπερβολικό συναίσθημα, ίσως ότι δεν ρισκάραμε, μας φέρνει σήμερα σε θέση να μιλάμε για υποβιβασμό. Και η λέξη υποβιβασμός έχει έρθει η ώρα να σταματήσει να συνοδεύει το όνομα Πανιώνιος.

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στους χορηγούς μας. Έκαναν για εμάς το αδύνατο δυνατό! Τους ανθρώπους που αγόρασαν εκατοντάδες κάρτες στηριξης, 600 το σύνολο! Τους εθελοντές, το προσωπικό, τα παιδιά των ακαδημιών που ήταν μόνιμα δίπλα μας ως ball boys και girls, τους προπονητές, τους αθλητές, όλους! Σταθήκαμε σε ένα πρωτάθλημα πολύ ακριβό χωρίς να επιβαρύνουμε τον Σύλλογο, χάρη στη βοήθεια όλων.

Δεν αλλάζει αυτό που είπαμε την πρώτη μέρα, ένα βήμα τη φορά... Έχουμε κάνει πολλά βήματα και δεν τα υποτιμούμε. Όσο κι αν μας έχει πονέσει ο υποβιβασμός, συνεχίζουμε με την ίδια θέληση και θα γίνουμε πιο δυνατοί, όπως γίνεται πιο δυνατός κι ο Πανιώνιος, μέρα με τη μέρα. Είναι το χρέος μας προς τα 132 χρόνια ιστορίας. Είναι υποχρέωσή μας, ό,τι κληρονομήσαμε να το κληροδοτήσουμε. Και θα αφιερώσουμε τη ζωή μας σε αυτό.

Προχωράμε, αγωνιστικά θα γυρίσουμε σύντομα και η πορεία μας δεν σταματάει μέχρι να βρούμε ουρανό! Οργανωτικά συνεχίζουμε δυνατά. Δουλεύουμε ήδη τα επόμενα βήματα. Σύντομα θα έρθουν και οι πρώτες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια