Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Tα γνωστά συμπεράσματα, το γκολ που δεν μπαίνει και τα λάθη...

Λίγα λόγια... Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης  

Λίγα λόγια...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης 

Χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να μπορέσω να καθαρίσω το μυαλό μου και να μπορέσω να γράψω λίγα πράγματα για το ματς του Ιστορικού στον Άγιο Νικόλαο. Πλέον, έχοντας επιστρέψει στην Αθήνα και με τους... παλμούς να έχουν πέσει, είναι όλα πιο ξεκάθαρα. 

Αρχικά θα ξεκινήσω με ένα συμπέρασμα που μας άφησε το ματς, πέρα από την πικρία της ήττας. Ένα συμπέρασμα δηλαδή που το ξέραμε και από πριν, δεν γίναμε πιο σοφοί μετά από αυτό το ματς .

Ο Πανιώνιος ποιοτικά είναι η καλύτερη ομάδα από τον ΑΟΑΝ και γενικότερα από όλες τις ομάδες του ομίλου. Αλλά φτάνει αυτό; Η απάντηση είναι όχι! Επίσης, γνωρίζαμε και πριν από αυτόν τον αγώνα πως η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ, κάτι που απλά συνέβη ξανά! Όταν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις!

Οι κυανέρυθροι ήταν η ομάδα που έπαιξαν ποδόσφαιρο κατόχης στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν η ομάδα που δημιούργησε μοναδικές ευκαιρίες (στο δεύτερο ημίχρονο) για να σκοράρει, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ! Δυστυχώς όταν δεν μπορείς να κάνεις γκολ μία από αυτές τις φάσεις που σου παρουσιάζονται, τότε δυστυχώς εισαι άξιος της μοίρας σου. Στο φινάλε, μάλιστα, εφαρμόστηκε και ο... άγραφος νόμος που η μπάλα σε τιμωρεί, με τον παθιασμένο ΑΟΑΝ να πανηγυρίζει μία απρόσμενη για εκείνον νίκη!

Πάμε λίγο τώρα στα πιο τεχνικά κομμάτια. Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο γίνεται κριτική εκ του αποτελέσματος. Με βάση (και) το αποτέλεσμα, λοιπόν, κάποιες επιλογές που έγιναν στην αρχική ενδεκάδα δεν απέφεραν καρπούς! Είδαμε τους Μενσά και Κράσι να ξεκινούν βασικοί σε ένα παιχνίδι με πολλές απαιτήσεις, δύσκολο και πολύ κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Και οι δύο ποδοσφαιριστές προέρχονται από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες στα πόδια τους, τους έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός και ίσως και η χημεία με τους συμπαίκτες τους. Μπορεί και τα δύο αυτά παιδιά να είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν σε ένα τέτοιο απαιτητικό και ειδικών συνθηκών παιχνιδι...

Με την είσοδο των Αργυρίου και Δρίτσα στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος έγινε πολύ πιο επικίνδυνος επιθετικά, με τα δύο παιδιά να δίνουν φρεσκάδα και πνοή στην ομάδα. Όλες οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν μετά τις αλλαγές αυτές και έτσι είναι λογικό πολλοί να αναρωτηθούμε αν τελικά είχαν ξεκινήσει στο βασικό σχήμα μήπως δεν θα πέταγε η ομάδα ένα ημίχρονο στα σκουπίδια; Ειδικά η μη χρησιμοποίηση του ίσως πιο φορμαρισμένου παίκτη της ομαδας, του Αργυρίου, στην ενδεκάδα, αλλά ακόμα και του Λιούμη που είναι ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου και προέρχεται από δύο γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας ήταν κάτι που η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε. Βέβαια, ο προπονητής ξέρει σίγουρα καλύτερα την κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστη του, αλλά είπαμε, εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι!

Όπως και να έχει αυτό το ματς πλέον αποτελεί παρελθόν. Έγιναν λάθη, λάθη που κόστισαν, αλλά ο χρόνος πίσω δεν γυρίζει.  

Είμαι πεπεισμένος πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ναι, ο Πανιώνιος βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από το Ρουφ, όμως αν καταφέρει και κάνει το "6x6" ως το τέλος του πρωταθλήματος, τότε δεν πρόκειται να μην τερματίσει στην 1η θέση. Αν δείτε λίγο και το πρόγραμμα συνολικά εως το φινάλε, θα καταλαβετε γιατί το λέω. Το θέμα και το ερώτημα, όμως, είναι: Μπορεί η ομάδα να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο... 

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Παναγιώτης "...όσο ζούμε, ελπίζουμε"! 

ΥΓ: Άπειρα respect στους 100 ηρωικούς Πάνθηρες που αψηφισαν χιλιόμετρα, αποστάσεις, απαγορεύσεις και έκαναν το ταξίδι για την Κρήτη, μόνο και μόνο για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Σε κάθε σημείο  περιμετρικά του γηπέδου που ειχε ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο έβλεπες Πανιώνιους. Σεβασμός σε όλα αυτά τα παιδιά!

ΥΓ1: Το κεφάλι ψηλά. Στο αεροπλάνο της πτήσης έβλεπες την έντονη στεναχώρια στα πρόσωπα της διοικούσας επιτροπής, των παικτών, τον οπαδών. Κοιτάμε μπροστά, Πανιώνιος είμαστε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε σε όσα έγιναν, μόνο να προσπαθήσουμε για μία καλύτερη συνέχεια!

1 σχόλιο

  1. Οπως τα λες ,ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος ..... δεν ηρθε ,αλλα μηπως δεν Γνωριζαν οτι η Φανελλα ειναι βαρια του Ιστορικου ??Επρεπε μπαινωντας στο χορτο φουλ επιθεση ,τα παιδια τωρα τελευταια σαν κουρασμενα ειναι μεσα στο Γηπεδο !!! Οσο ειναι καιρος ακομη ,να βαλουν στο μυαλο τους οτι Η καλυτερη Ομαδα στο Γηπεδο ειναι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Θυμαστε περυσι ?? Εμπαιναν στο Γηπεδο και τους ετρεμαν οι Αντιπαλοι ,Εφετος τι εγινε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή