Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Lockdown: Παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Την παράταση του απαγορευτικού (lockdown) μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των...

Την παράταση του απαγορευτικού (lockdown) μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Όπως επισήμανε η παράταση θα ισχύσει μέχρι τις 6 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική απόφαση επιβεβλημένη επιδημιολογικά, παρά τις πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. 

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ορισμένες περιοχές παραμένουν πηγή ανησυχίας, με πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους, κάνοντας λόγο για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβο. 

Παράλληλα, ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, συνέστησε σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης.

«Ο στόχος παραμένει ένας οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς, και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει μια νέα εποχή για τη χώρα μας» υπογράμμισε. 

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ, με 557 ΜΕΘ πριν την πανδημία και σήμερα πάνω από 1260, με 88.690 άτομα υγειονομικό προσωπικό και σήμερα πάνω από 100.000, ενώ δαπανήθηκαν για την Υγεία 3,8 δισεκ. ευρώ πριν την πανδημία και σήμερα 4,8 δισεκ. ευρώ.  

Παράλληλα, υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει κινητοποίηση τόσο των ιδιωτικών όσο και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% αποτελεί νόμο του κράτους. «Έτσι μαζί με τη μείωση κατά 0,9% που ήδη έχει γίνει οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην Πατρίδα μας» επισήμανε. 

Πηγή: skai

Δεν υπάρχουν σχόλια