Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Συμπεράσματα από τη νίκη

Πολλά και θετικά συμπεράσματα για την αγωνιστική παρουσία προκύπτουν από την ανάλυση της νικηφόρας εντός έδρας αναμέτρησης του Πανιωνίου ...

Πολλά και θετικά συμπεράσματα για την αγωνιστική παρουσία προκύπτουν από την ανάλυση της νικηφόρας εντός έδρας αναμέτρησης του Πανιωνίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην οποία έγινε το μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι «κυανέρυθροι» στο ματς της περασμένης Δευτέρας (31/3) έκαναν ρεκόρ στους αγώνες τους για την Α1 της φετινής σεζόν στον τομέα των ασίστ με 23, που είναι μια λιγότερη από την καλύτερη επίδοση τους συνολικά στην φετινή αγωνιστική χρονιά (24 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Νεπτούνας για την πρώτη φάση του Eurocup) και πολύ περισσότερες από τον μέσο όρο στο πρωτάθλημα (11,52). Από τις 23 ασίστ, οι 8 δόθηκαν από τον Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ, ενώ ο συσχετισμός ασίστ, λαθών, που πάντα είναι κρίσιμος, ήταν πολύ θετικός, καθώς έγιναν μόνο 13 λάθη.

Ο Πανιώνιος βελτίωσε αισθητά την επιθετική παρουσία του σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. «Εκτόξευσε» την επιθετική παραγωγικότητα του από τους 64 πόντους στους 83 (μέχρι την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης). Καθοριστική για την επιθετική βελτίωση ήταν η ομαδικότητα και η πολυφωνία. Πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Έρικ ΜακΚόλουμ 20, Χρήστος Σαλούστρος και Μάριος Μπατής από 13, Βασίλης Σίμτσακ 12 με 9 ριμπάουντ, Μαρκ Κάρτερ 10 με 8 ασίστ), ενώ δύο ακόμη παίκτες πλησίασαν τον διψήφιο: Λάντον Μίλμπουρν με 9 και Κέβιν Λάνγκφορντ με 8. Ο Ούρος Ντούβνιακ, επίσης, αν και δεν είχε μεγάλα «νούμερα», είχε ουσιαστική προσφορά στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε.

Έστω και εάν η νίκη επιτεύχθηκε στην παράταση, ο «Ιστορικός» σε μια συνάντηση υψηλού ποιοτικού επίπεδου είχε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ στην κανονική διάρκεια, προηγήθηκε με 13 (38-25) πόντους στο 12’, με 10 (55-45) στο 22’ και με 8 (80-72) στο 38’. Ήταν η τέταρτη νίκη του Πανιωνίου στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο από την σεζόν 2010-11.

...panioniosbc

Δεν υπάρχουν σχόλια