Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Ορκισμένος Πανιώνιος»

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω.....πριν από 23 χρόνια όταν πήγαινα στην Ε΄ δημοτικού,θυμάμαι ότι ένα από τα θέματα των εκθέσεων που μας είχε βάλει...

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω.....πριν από 23 χρόνια όταν πήγαινα στην Ε΄ δημοτικού,θυμάμαι ότι ένα από τα θέματα των εκθέσεων που μας είχε βάλει ο δάσκαλος, ήταν να γράψουμε για ένα πρόσωπο από τους διάφορους χώρους της κοινωνίας μας που για μας αποτελεί πρότυπο.


Έχοντας από πολύ μικρός κολλήσει το μικρόβιο του αθλητισμού μέσα μου (υγρό στίβο) και σε συνδυασμό με τα ΄΄πανιώνια αισθήματά΄΄ μου, το πρόσωπο που είχα επιλέξει για να γράψω ήταν ένας από τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, ο Φάνης Χριστοδούλου!

Τώρα θα αναρωτιέστε προς τι αυτός ο πρόλογος... Όχι,δεν πρόκειται να κάνω αφιέρωμα στον ΄΄μεγάλο΄΄ ΦΑΝΗ. Τέτοια έχουν κάνει άλλοι-οι οποίοι μάλιστα έχουν και δημοσιογραφική ιδιότητα πράγμα που εγώ δεν έχω! Απλά...αν γεννιόμουν 23 χρόνια μετά-δίχως να έχω δει τον Φάνη να μεγαλουργεί-και ο δάσκαλος μας έβαζε το ίδιο θέμα, είμαι σίγουρος πως το πρόσωπο για το οποίο θα επέλεγα να γράψω θα ήταν ο ένας και μοναδικός Γιάννης Θωμάκος!!

Γέννημα θρέμμα ΄΄ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ΄΄ ο Γιάννης έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα -ή για να ακριβολογούμε- τα πρώτα του πλατσουρίσματα στην ανοιχτή τότε πισίνα του Πανιωνίου με την κολυμβητική ομάδα.

Η απαράμιλλη υδροβιότητά του και κυρίως η ταχύτητα και η έκρηξή του είχαν σαν αποτέλεσμα μια τεράστια συγκομιδή από μετάλλια στα διάφορα πρωταθλήματα κατηγοριών στα οποία συμμετείχε!Παρόλες τις διακρίσεις του όμως στο μοναχικό άθλημα της κολύμβησης ήρθε η κίτρινη θεά της υδατοσφαίρισης και τον μάγεψε! Έχοντας λοιπόν σαν ατού όλα τα πλεονεκτήματα ενός πρώην επιτυχημένου κολυμβητή,σε συνδυασμό με την αντίληψη,την οξυδέρκεια και την φαντασία που τον διακατείχαν αλλά και την σωστή καθοδήγηση του πρώτου του προπονητή Μιχάλη Ξανθόπουλου,δεν άργησε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και να καθιερωθεί γρήγορα στις συνειδήσεις των φίλων της υδατοσφαίρισης ως ένας δεινός σκόρερ αλλά και ως ένας παίκτης ο οποίος θα έγραφε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ΄΄water polo΄΄.

Οι διακρίσεις του πολλές ,τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. 8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας, πρωτάθλημα Ευρώπης, σούπερ καπ Ευρώπης με την ομάδα του ολυμπιακού, 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 4η θέση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα,2η θέση στο FINA CUP με την εθνική ομάδα ανδρών είναι μόνο μερικά κατορθώματα από το πλούσιο βιογραφικό του.

Να σημειωθεί επίσης πως είναι ο μοναδικός Έλληνας υδατοσφαιριστής που έχει πάρει μέρος σε 7(!) τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Φέτος, στα 36 του(τα κλείνει στις 14 Μαρτίου)επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για 3η φορά. Η ομάδα που πέρυσι έφτασε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης(Len Trophy),φέτος χτυπημένη(?) από την οικονομική κρίση προχώρησε σε ολική ανανέωση και έθεσε ξεκάθαρα στην αρχή της σεζον σαν στόχο την παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.Αυτό που για πολλούς φαινότανε δύσκολο,για τον αρχηγό του Πανιωνίου ήταν εφικτό!

Τρανή απόδειξη η νίκη του Σαββάτου κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα της Ηλιούπολης. Με άξιους συμπαραστάτες τον Ζάχο Αναστασιάδη (επίσης γνωστό για τα ‘’πανιώνια αισθήματά’’ του) και τον μαχητικό Κάκιτς (στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι) , ο αρχηγός έκανε τα πάντα στο νερό!

Σουτ-γκολ από την περιφέρεια με την εκτελεστική δεινότητα που τον διακρίνει,ασίστ πάρε-βάλε στον Κάκιτς στον π.π.,γκολ-πέναλντυ όταν η μπάλα στην κυριολεξία έκαιγε,κέρδισε όλα τα σπριντ που κολύμπησε για την μπάλα(παλιά του τέχνη κόσκινο, παρά τα 36 του και με αντιπάλους κατα πολύ νεότερους),ροκάνισμα του χρόνου όταν έπρεπε,συνεχείς οδηγίες αλλά και εμψύχωση προς όλους τους παίκτες της ομάδας.

Με λίγα λόγια,ο coach Αλέκος Βάσσος(καθοριστική η συμβολή του στην αλλαγή της ψυχολογίας της ομάδας) έχει την τύχη να έχει μέσα στο νερό έναν δεύτερο προπονητή! Τυχεροί και οι πιτσιρικάδες της ομάδας που πέρα από τα μυστικά του πόλο τους εμφυσεί και στις αξίες της ‘’Πανιώνιας Ιδέας’’ αλλά και του πρωταθλητισμού γενικότερα.

Αν η ομάδα φέτος τα καταφέρει και μείνει στην κατηγορία-πράγμα που για μένα είναι το πιο πιθανό-ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας (ίσως το μεγαλύτερο) θα ανήκει στον αρχηγό της!

Εύχομαι ολόψυχα να είναι υγιής για να συνέχισει να μας χαρίζει όμορφες πολιστικές στιγμές και να αποτελεί πρότυπο για μικρούς και μεγάλους!

Αρθρο του αναγνώστη μας Αλέξανδρου Θεοδωρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια