Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η ανάγκη και το... ρίσκο!

Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα στον Πανιώνιο και το φετινό μπάτζετ της ομάδας έχει χαμηλώσει αρκετά, κάτι που φαίνεται και από...

Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα στον Πανιώνιο και το φετινό μπάτζετ της ομάδας έχει χαμηλώσει αρκετά, κάτι που φαίνεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις.

Είναι γνωστό πως τα χρήματα δεν... περισσεύουν στην κυανέρυθρη ΠΑΕ και αναγκαστικά το φετινό μπάτζετ έπεσε αισθητά, προκειμένου να έρθουν τα πράγματα στις ισορροπίες τους.

Με την έλευση του Ανιγκό στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι κυανέρυθροι έχουν κάνει γερό "μπάσιμο" στην αγορά της Γαλλίας, "χτυπώντας" παίκτες που οικονομικά είναι στα στάνταρ του συλλόγου. Έχουν αποκτηθεί παίκτες που μπορούν να χαρακτηριστούν "λαβράκια" (όπως οι Ντε Ταντεό, Αλί), αλλά και παίκτες που θεωρούνται πιο έτοιμοι (όπως Κεϊτά, Μαλέρμπ, Καμαρά). 

Από εκεί και πέρα, στην κατηγορία των "έτοιμων" ποδοσφαιριστών, οι οποίοι με το... καλημέρα θα πρέπει να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα, βρίσκονται και οι Άλμπεργκ, Κούρντι, Ντομίνγκες, αλλά και ο Ρέντζας που διαθέτει εμπειρίες στην Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Τσιλούλης βρίσκεται στην "κατηγορία" με τους ταλαντούχους. 

Σίγουρα στο άκουσμα των περισσότερων μεταγραφικών κινήσεων έως τώρα δεν έχει... ξετρελαθεί ο κόσμος του συλλόγου, όμως το βέβαιο είναι πως γίνονται προσεγμένες κινήσεις από τον Ανιγκό και την διοίκηση του Πανιωνίου, με την ελπίδα όλων να είναι φυσικά να βγουν -όπως λέμε ποδοσφαιρικά- οι μεταγραφές και να αποκτήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται χημεία η ομάδα.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει ρίσκο σε αρκετές μεταγραφές που έχουν γίνει, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστές που κάποιοι εξ' αυτών δεν έχουν εμπειρίες από μεγάλη κατηγορία, όμως επίσης δεδομένο είναι πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το οικονομικό για τον σύλλογο και πρέπει τα πράγματα να έρθουν στην ισορροπία τους (οικονομικά).

Οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες -ως γνωστόν- έχουν ιδιαίτερα ψηλό "κασέ", χωρίς πολλοί από αυτούς να αξίζουν κιόλας τα χρήματα που ζητούν και έτσι στον Πανιώνιο φέτος κινήθηκαν κυρίως στην αγορά του εξωτερικού, με παίκτες που ξεχώρισαν στο scouting και σαφώς είναι προσιτοί οικονομικά.

Η ανάγκη, λοιπόν, για να πέσει φέτος το μπάτζετ, φέρνει και το... ρίσκο στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Όμως άπαντες κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και εκεί θα φανεί αν οι μεταγραφές που έγιναν ήταν πετυχημένες ή όχι!

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια