Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Τελικός με τα Τρίκαλα, το πρέπει της νίκης είναι τεράστιο!»

Οι πρώτες “πτήσεις” του Γιώργου Καμπερίδη στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με την φανέλα του Πανιωνίου, είναι αναγνωριστικές, ύστερα από...

Οι πρώτες “πτήσεις” του Γιώργου Καμπερίδη στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με την φανέλα του Πανιωνίου, είναι αναγνωριστικές, ύστερα από την περσινή θητεία του στην εφηβική ομάδα του Δούκα και ο 18χρονος γκάρντ, βιώνει καθημερινά την αλλαγή επίπεδου στην ανδρική ομάδα των “κυανέρυθρων”.

Ο Καμπερίδης αποτελεί μια μελλοντική υποθήκη της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου και ο ίδιος ο παίκτης προσπαθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί, όταν του δοθούν οι ευκαιρίες συμμετοχής, ακόμα κι αν είναι ολιγόλεπτες. Η συνεισφορά του στην φετινή ομάδα του Ιστορικού μπορεί να προέλθει και από τις προπονήσεις για την βελτίωση των μεγαλύτερων ποιοτικά και ηλικιακά συμπαικτών του που είναι και τα στελέχη στην επιχείρηση επίτευξης του στόχου της παραμονής στην Α1 κατηγορία.

--Πως κρίνεις την αλλαγή επιπέδου στην επαγγελματική κατηγορία και την προσαρμογή σου στους 4 μήνες που είσαι μέλος της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου;

“ Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά επιπέδου. Γι' εμένα που ενηλικιώθηκα πριν από δυο μήνες, περίπου και παράλληλα παίζω στην Α1 κατηγορία και στον Πανιώνιος, πρόκειται γι ένα μεγάλο βήμα, αν όχι άλμα. Ουσιαστικά, βρίσκομαι στην αρχή της καριέρας μου και ο Πανιώνιος μου έχει δώσει την ευκαιρία να δείξω τα προσόντα μου στο ανταγωνιστικότερο δυνατό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Δουλεύω καθημερινά, ακούω τους προπονητές μου, παρακολουθώ τους συμπαίκτες μου και θέλω να προσφέρω, όποτε και όταν μου ζητηθεί το περισσότερο δυνατό από τις ικανότητες μου. Προσαρμόζομαι συνεχώς στις απαιτήσεις της ομάδας και του επιπέδου του πρωταθλήματος.Η πρόταση του Πανιωνίου ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή της καριέρας μου και δεν έχω άλλο στόχο από το να την τιμήσω”.

--Έχεις παίκτες-πρότυπα που παρακολουθείς της αγωνιστική πορεία τους και θέλεις να την ακολουθήσεις;

“Από τους συμπαίκτες μου, ξεχωρίζω τον Βαγγέλη Σακελλαρίου που αγωνίζεται στην ίδια θέση μ' εμένα και πρόκειται για πολύ καλό παίκτη και εξαιρετικό χαρακτήρα. Μαθαίνω από τον Βαγγέλη και θα ήθελα μελλοντικά να φτάσω, τουλάχιστον στο δικό του επίπεδο, αν όχι να εξελιχθώ και περισσότερο. Πάντως, παρακολουθώ την πορεία του και πιστεύω ότι μόνο έχω οφέλη από την συνεργασία μας”.

--Ο Πανιώνιος είναι η μοναδική ομάδα, χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ύστερα από 8 αγωνιστικές. Πως διαχειρίζεσαι προσωπικά την πίεση που έχει δημιουργηθεί από την...αναβολή της πρώτης νίκης;

“Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα είναι μεγαλύτερος “τελικός” από τον αγώνα με την Κύμη. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή γι' εμάς. Το πρέπει της νίκης είναι τεράστιο. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να είμαστε συγκεντρωμένοι στον μοναδικό στόχο που έχουμε, πριν ακόμα φτάσουμε στην έδρα μας. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Λαύριο, ενώπιον και των φιλάθλων μας. Υπάρχει πίεση, αλλά όχι άγχος για το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο γι' εμάς τους παίκτες είναι να μην επιτρέψουμε στην πίεση να μετατραπεί σε επιπρόσθετο αντίπαλο, εκτός από τα Τρίκαλα”.

--Οι έξι ξένοι παίκτες του Πανιωνίου έχουν συνηδητοποιήσει τον στόχο της φετινής ομάδας και τις δυσκολίες του πρωταθλήματος;

“Στην αρχή του πρωταθλήματος δεν ήταν το ίδιο συνειδητοποιημένοι, όπως τώρα. Έγιναν και τρείς αλλαγές ξένων παικτών. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν το επίπεδο του πρωταθλήματος, τους αντιπάλους μας και ουσιαστικά μετρούσαν τις δυνατότητες τους, κόντρα στους ξένους των άλλων ομάδων. Θεωρώ, ότι συνολικά, Έλληνες και ξένοι παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ατομική υπέρβαση για να φτάσει ο Πανιώνιος στα αποτελέσματα που χρειάζεται. Όλοι είναι συντεταγμένοι σ' αυτή την κατεύθυνση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια