Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νίκη «βάλσαμο» για όλους!

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Σε μια διαφορετική κατάσταση, αν δηλαδή δεν είχε προηγηθεί η ήττα από ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Σε μια διαφορετική κατάσταση, αν δηλαδή δεν είχε προηγηθεί η ήττα από τον Κισσαμικό, θα είχα πάρα πολλά να γράψω για τη «φτωχή» νίκη επί της Κέρκυρας. Όμως επειδή έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια μου στον Πανιώνιο θα υπογραμμίσω ότι το γκολ (γκολάρα….) του Τασουλή δεν μας έδωσε μόνο τρεις βαθμούς, αλλά κυρίως την απαραίτητη ηρεμία να γίνουν (αν γίνουν φυσικά…) τα όσα διορθωτικά πρέπει για να είναι ο Ιστορικός και πάλι ανταγωνιστικός. Θα βοηθήσει και τον Μιλόγεβιτς να προχωρήσει στις όποιες διορθωτικές κινήσεις χρειάζεται η ομάδα.

***Πιστεύω ότι αυτά που έγραψα στο facebook μετά την ήττα σοκ στα Χανιά ισχύουν στο ακέραιο. Σας τα θυμίζω: «Αρχές Δεκεμβρίου και ο Πανιώνιος είναι εκτός κυπέλλου (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι τη τελευταία αγωνιστική ο Κισσαμικός θα νικήσει τον Λεβαδειακό). Βαριά ήττα λοιπόν με 3-0 από τον Κισσαμικό. Δεν μ' αρέσει να γράφω για "ντροπές" γιατί η νίκη των αντιπάλων ήταν πεντακάθαρη, δίκαιη και σε τελική ανάλυση μια ήττα (όσο πικρή και να είναι...) δεν είναι... "ντροπή". Πριν διαβάσετε δυο τρεις σκέψεις για την ήττα από τον Κισσαμικό θα σας παρακαλούσα να θυμηθείτε το πρώτο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό που τελείωσε 0-0 στη Νέα Σμύρνη. Εκεί χάθηκε η πρόκριση. Πρώτα απ' όλα τη λιγότερη ευθύνη για την σημερινή ήττα έχει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Κατέβασε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ομάδα (οι μόνοι που δεν έπαιξαν ήταν οι Γιαννιωτης, Σιώπης, Καρίμ και ο τιμωρημένος Βλάχος). Αν ο Μασούντ, ο Ενγκογκ, ο Κόρμπος, ο Οικονομου και οι υπόλοιποι θέλουν τον Μουρίνιο για να μην χάσουν (στη χειρότερη περίπτωση...) από τον Κισσαμικό μάλλον κάπου υπάρχει πρόβλημα. Εδώ πρέπει να πω ότι μάλλον θα πρέπει ο Μιλόγεβιτς να μετάνιωσε που δεν έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν παίζουν στο πρωτάθλημα να αγωνιστούν. Μάλλον περισσότερο όρεξη θα είχαν για να αποδείξουν.

*** Ο Σέρβος προπονητής ευθύνεται γιατί ενώ εδώ και τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα βλέπει «χαλαρή» συμπεριφορά από ορισμένους παίκτες δεν φαίνεται να έχει παρέμβει. Είναι για μένα χαρακτηριστικό το λάθος του στο ματς με τον Πλατανιά να μην κάνει αλλαγή τον Βλάχο μετά την πρώτη κίτρινη (και ενώ ο Παράσχος έκανε όλες τις επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά μας) αυτό κάτι δείχνει για μένα…

*** Μαζί με τους παίκτες τεράστια ευθύνη έχει η διοίκηση. Η ομάδα έχει γίνει παιδική χαρά των μανατζαραίων. Πριν από το ματς του κυπέλλου έρχεται ένας Μανάνγκα και δοκιμάζεται. Τη προηγούμενη εβδομάδα άλλοι παίκτες ήρθαν για δοκιμές. Παιδική χαρά κανονική. Δεν συζητώ για την αγωνιστική συμπεριφορά στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, όπου η χαλαρότητα φτάνει σε βαθμό αδιαφορίας. Κάθε εβδομάδα 2-3 παίκτες της ομάδας πάνε σ' άλλες ομάδες. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ ο Σιώπης ήδη έχει συμφωνήσει. Και η διοίκηση σιωπά. Και αυτό το πράγμα σέρνεται διαμορφώνοντας μια εικόνα ομάδας που μπορεί ο καθένας να φύγει όποτε θέλει. Γιατί συμβαίνει ΜΟΝΟ στον Πανιώνιο αυτό; Γιατί κανένας παίκτης από τον ΠΑΣ Γιάννινα ή την Ξάνθη δεν γίνεται στόχος του ΠΟΚ; Ισως γιατί εμείς το… επιτρέπουμε να συμβαίνει;

*** Η ήττα – αποκλεισμός από τον Κισσαμικό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Πως; Αν η διοίκηση αποφασίσει να τραβήξει το αυτί στους παίκτες και φυσικά στους μανατζαραίους. Και επίσης όταν θα επιστρέψει πάλι στο αγωνιστικό πλάνο που είχε πριν από δυο καλοκαίρια από το οποίο δημιουργήθηκε η εκπληκτική περσινή ομάδα. Πλάνο με Ελληνες παίκτες (και από τα τμήματα υποδομής) και λίγους αλλά καλούς ξένους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά».

*** Η νίκη επί της «σκληροτράχηλης» Κέρκυρας δεν έκρυψε βέβαια και πάλι την «αναρχία» που έχουμε κατά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Επίσης για άλλη μια φορά θα εκφράσω την απορία μου για ποιο λόγο ο Ενγκογκ δεν μπαίνει πιο νωρίς στα ματς; Από τη στιγμή που ο Καρίμ δείχνει μετά το 75 να χάνει δυνάμεις. Πιθανότατα ο Μιλόγεβιτς ξέρει κάτι παραπάνω.

*** Πάμε τώρα στο άλλο θέμα. Διαβάζω στα ρεπορτάζ ότι πολύ καλά δείγματα γραφής δείχνει ο Τζόναθαν Μπουατού Μανανγκά, ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ. Εκείνο που θέλω να αμφισβητήσω είναι ο σχεδιασμός των ανθρώπων της διοίκησης. Για ποιο λόγο πρέπει να αποκτηθεί ο Μανανγκά; Για να παίξει στη θέση του Κόρμπου ή του Σιώπη; Μα το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο Κρητικός, με πολύ καλή πορεία με τη Κέρκυρα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Επίσης υπάρχει ένα δικό μας παιδί από τα τμήματα υποδομής ο Πηνιώτης. Πότε κρίθηκαν αυτοί οι δυο ότι δεν κάνουν; Γιατί εγώ να αγωνίζονται σε επίσημα ματς με τον Πανιώνιο δεν θυμάμαι να τους έχω δει.

*** Επίσης για στόπερ υπάρχει ένα επίσης δικό μας παιδί ο Σταυρόπουλος για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα. Γιατί να μην παίξει το παλικαράκι αυτό; Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λάθος οι μεταγραφές τύπου Μανανγκά, εκτός και αν το παιδί θα έρθει δωρεάν οπότε τότε σωστά του κάνουμε δελτίο. Όπως κανένας δεν ήξερε τον (κάθε…) Σιώπη (ο οποίος στο Κυριακάτικο ματς ήταν συγκλονιστικός) πριν φορέσει τη «κυανέρυθρη» φανέλα, έτσι πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί με τον Κρητικό ή τον Πηνιώτη. Αλλά αδέρφια για να γίνει αυτό θα πρέπει οι δυο παίκτες να αγωνιστούν, να πάρουν ευκαιρίες.

*** Σέβομαι και στηρίζω τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για να έχει τον Πανιώνιο ανταγωνιστικό και αξιοπρεπή. Αυτό κατά την άποψη μου θα γίνει ακόμα καλύτερα αν συνεχίσουμε στο δρόμο του καλοκαιριού του 2014. Γιατί κανένας Πανιώνιος δεν θέλει να βλέπει τις ομάδες του ΠΟΚ να μας εκβιάζουν γνωρίζοντας ότι έχουμε θέματα οικονομικής επιβίωσης. Και είμαι 1000% σίγουρος ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ είναι οι πρώτοι που δεν θέλουν αυτούς τους εκβιασμούς.

*** Ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ που τίμησε τη μνήμη του Γεώργιου Ρήγα, δίνοντας το όνομα του εκλιπόντος στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 των υποδομών. Ο Πανιώνιος πρέπει να τιμά την ιστορία του. Σε κάθε φάση της πορείας του. Ο Γεώργιος Ρήγας υπήρξε αγνός φίλαθλος του Πανιωνίου, επιτυχημένος διοικητικός παράγοντας και άνθρωπος με βαθιά παιδεία και μόρφωση. Τον θυμάμαι στα «παγκόζμια» που οργάνωνε ο Ακης (BR FUN για τους γνωρίζοντες…) με ηρεμία να καταθέτει τις σκέψεις του για τον Πανιώνιο που τόσο πολύ αγαπούσε. Είμαι σίγουρος ότι εκεί ψηλά με τον Πεντζαρόπουλο, τον Γραβάνη, τον Αμμανίτη και τον Βαρίκα θα έχει στήσει καλή κουβέντα για τον Ιστορικό…

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια