Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος - ΑΕΚ : Στατιστικά & συμπτώσεις

Το βράδυ του Σαββάτου (19.30), Πανιώνιος & ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Superleague 2015/201...

Το βράδυ του Σαββάτου (19.30), Πανιώνιος & ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016, ένα ματς που αναμένεται με τεράστιο βαθμολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον. Μοναδικός στόχος αμφότερων των ομάδων αποτελεί η κατάκτηση της νίκης. Αφενός οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να συνεχίσουν το εντός έδρας μίνι νικηφόρο σερί που τρέχουν και να εδραιωθούν μ' αυτό τον τρόπο στην πρώτη πεντάδα, αφετέρου οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν να πετύχουν το τρίποντο με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα & να διατηρηθούν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι γεγονός ότι οι 2 ομάδες θα συναντηθούν ξανά μετά από 3 χρόνια στη Νέα Σμύρνη & τις 2/2/2013 ανεξαρτήτου έδρας! Αναμφισβήτητα πρόκειται για 2 ομάδες που αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα παράξενο φαινόμενο που παρατηρείται τόσο ως προς τους 2 αντιπάλους τη φετινή σεζόν, όσο και ως προς την πρόσφατη μεταξύ τους προϊστορία είναι η πρωτοφανής έλλειψη του ισόπαλου αποτελέσματος!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχοντας συμπληρώσει 13 αγωνιστικές, μόλις σε μία αναμέτρηση του Πανιωνίου μέχρι στιγμής δεν αναδείχθηκε νικητής. Πρόκειται για ιστορικό χαμηλό 15ετίας για την ομάδα εξαιρουμένης βεβαίως της περιόδου 2012/2013 όπου αγνοούσε το ''Χ'' στις 16 πρώτες στροφές (!) εκείνου του πρωταθλήματος με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην άκρη του πάγκου. Να σημειωθεί ότι η απουσία του ''Χ'' σε 10 συνεχόμενα ματς για όλες τις διοργανώσεις αποτελεί και ρεκόρ του Μαρίνου Ουζουνίδη ως προπονητή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι συμπλήρωσαν 4 συνεχόμενα ματς μακριά από την ισοπαλία για πρώτη φορά φέτος, μετά το 0-0 στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 1/11/2015.

Ο Ιστορικός θα προσπαθήσει να φτάσει σε ακόμα μία εντός έδρας επιτυχία σε μεγάλο ντέρμπι, μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στις 13/9/2015, όταν και ανάγκασε τους ''πράσινους'' στην πρώτη χρονικά απώλεια βαθμών τη φετινή σεζόν. Παρατηρείται ότι τελευταία στη Νέα Σμύρνη αποτελεί πολύ ''σκληρό καρύδι'' για τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει πετύχει 3 νίκες, έχει αναδειχθεί ισόπαλος σε 3 περιπτώσεις ενώ έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα (0-2 από τον Ολυμπιακό στις 28/9/2013) σε σύνολο 7 αγώνων, έχοντας αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να μείνει άσφαιρος για 2 συνεχόμενα ματς & τον Γιάννη Αναστασίου να μένει μακριά από το ''διπλό'' στις 3 επισκέψεις του στη πλατεία.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων με γηπεδούχους τους κυανέρυθρους, παρατηρείται αναμφίβολα αμφίρροπη εικόνα με την ΑΕΚ να προηγείται με 25 νίκες έναντι 15 του Πανιωνίου ενώ σε 17 αναμετρήσεις δεν προέκυψε νικητής. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για σημαντικό αριθμό ισαπαλιών με ποσοστό κοντά στο 30% επί του συνόλου της προϊστορίας. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι και σε επίπεδο προϊστορίας η πρωτοφανής απουσία του ''Χ'' στα πρόσφατα παιχνίδια μεταξύ των 2 αντιπάλων στη Νέα Σμύρνη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταίο χρονικά ματς όπου κυανέρυθροι & κιτρινόμαυροι μοιράστηκαν από ένα βαθμό παραμένει μέχρι και σήμερα το αμφίρροπο 2-2 που έλαβε χώρα στις 28/9/2008 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Superleague 2008/2009. Έκτοτε, ο Πανιώνιος έχει σημειώσει 3 νίκες με 3 διαφορετικούς προπονητές (Εμίλο Φερέρα, Άκης Μάντζιος & Δημήτρης Ελευθερόπουλος) ενώ η ΑΕΚ έφυγε σε μία περίπτωση με το ''διπλό'' στο κύκνειο άσμα του Μανόλο Χιμένεθ στο πάγκο της.

Επιμέλεια: Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια