Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«ΟΧΙ» από τον ελληνικό λαό!

Συντριπτική διαφορά υπέρ του "όχι" έναντι του "ναι", στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (05/07). Mε...

Συντριπτική διαφορά υπέρ του "όχι" έναντι του "ναι", στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (05/07).

Mε βάση τα  στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στο 100% της ενσωμάτωσης, το ΟΧΙ βγήκε άνετα πρώτο με 61,31% έναντι 38,69% που πήρε το ΝΑΙ και σαφώς δικαιώνεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Εγγεγραμμένοι 9.858.508
Ενσωμάτωση 100,00 %
Ψήφισαν 62,50 %

Ακυρα/Λευκά 5,80 %

NAI 61,31 %
OXI 38,69 %

Παραιτήθηκε ο Σαμαράς!

Στην ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε γνωστή την παραίτησή του και πλέον το κόμμα μπαίνει σε διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας.

Όπως αποκάλυψε, προσωρινά θα αναλάβει τα «ηνία» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προτού φανεί ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα για τη διάδοχη κατάσταση για να τρέξουν οι εξελίξεις και να εκλεγεί νέος αρχηγός.

«Σε ότι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης ώστε να εκφραστεί η διακομματική στάση του ναι. Σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επεσήμανα, επαληθεύονται. Η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πολύ σύντομα και θα είμαι δίπλα της», ανέφερε χαρακτηριστικά για την απόφασή του.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, τόνισε: «Όλοι όσοι ψήφισαν ναι, αλλά και πολλοί από αυτούς που ψήφισαν όχι, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως. Έχουμε προειδοποιήσει ότι πολλοί στην ΕΕ θα ερμηνεύσουν το δημοψήφισμα ως επιλογή εξόδου από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους μας να βοηθήσουν την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη. Χρειάζεται μία βιώσιμη συμφωνία για να αποκαταστήσει τη ρευστότητα. Δεν πρέπει να χρονοτριβήσει η Κυβέρνηση. Πρέπει να ξεπεράσουμε την απειλή του διχασμού, να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

Τσίπρας: «Εντολή διαπραγμάτευσης και όχι ρήξης»

Ξεκάθαρο μήνυμα για διαπραγμάτευση και όχι για ρήξη με την Ευρωζώνη είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος. Αυτό ανέφερε σε διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός -αφού απεύθυνε μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες- ανέφερε πως άμεσα θα αρχίσουν της διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με στόχο μια συμφωνία, την επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η οποία θα εμπεριέχει και το θέμα του χρέους.

Τέλος, τόνισε ότι άμεσα θα ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα μέρη της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ανεξάρτητα με τι ψήφισε ο καθένας είμαστε όλοι ένα. Έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρωζώνη. Και αυτή θα την τηρήσω. Υπάρχουν δίκαιες λύσεις αρκεί να τις επιδιώκουν και οι δύο πλευρές. Σήμερα ο λαός μας δεν απάντησε μέσα ή έξω από το ευρώ. Σήμερα απάντησε στο ποια Ευρώπη θέλει. Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πρώτος στόχος η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Αυτή την φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα είναι και το θέμα του χρέους. Αυτή την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα. Άμεσα να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω σύγκληση σύσκεψης των προέδρων όλων των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια