Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Καμίτσης στα panionianea.gr: «Ζήσαμε κάτι ανεπανάληπτο - Κομμάτι της καρδιάς μου ο Πανιώνιος»

Από: Έλενα Ζέρβα Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (29/04/1998) ο Δαβίδ νίκησε τον πράσινο Γολιάθ των εκατομμυρίων και ο ουρανός έγινε κυα...

Από: Έλενα Ζέρβα

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (29/04/1998) ο Δαβίδ νίκησε τον πράσινο Γολιάθ των εκατομμυρίων και ο ουρανός έγινε κυανέρυθρος...

Ο Πανιώνιος εκείνη τη χρονιά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, οικονομικά και αγωνιστικά. Ωστόσο, στο κύπελλο, η καλή του πορεία, τον οδήγησε στον τελικό με αντίπαλο ένα πολύ δυνατό Παναθηναϊκό, που δικαίως όλοι χαρακτήριζαν φαβορί.

Την μεγάλη εκείνη ημέρα οι 12.000 περίπου Πανιώνιοι που είχαν εισιτήρια για το Καραϊσκάκη, την μετέτρεψαν σε γιορτή. Οι κυανέρυθροι με το πάθος και τη θέληση που είχαν βρίσκονταν στο 0-0 έως το 53ο λεπτό του αγώνα. Τότε που ο Καμίτσης, κάνει την σέντρα από δεξιά στον αμαρκάριστο Ναλιτζή και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του πεσμένου στο έδαφος Βάντσικ. 1-0 για τον Πανιώνιο, που έγραψε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του και σκόρπισε χαμόγελα σε όλους τους Πανιώνιους. Για εκείνες τις αξέχαστες στιγμές, συζητήσαμε με τον Γιάννη Καμίτση, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ιστορικού, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του συλλόγου.

Εκείνη την χρονιά, ο Πανιώνιος είχε πολλά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Πώς ήταν το κλίμα στην ομάδα;

Εκείνη την χρονιά, είχαμε πράγματι αρκετά οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό. Οι παίκτες μεταξύ μας, λειτουργούσαμε σαν οικογένεια και είχαμε άριστες σχέσεις. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η πορεία του κυπέλλου, μας κράτησε δυνατούς και ενωμένους.

Πίστευες από πριν ότι θα μπορούσατε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό;

Εννοείται!! Όλη η ομάδα είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.


Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, όταν μπήκες στον αγωνιστικό χώρο;

Η πρώτη μου σκέψη, ήταν πως σήμερα μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουμε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Πανιωνίου.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνη την ημέρα;

Από εκείνη την ημέρα, έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου, η χειραψία αλλά και ο διάλογος με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Επιπλέον, δεν θα ξεχάσω ποτέ, την τρομερή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι χιλιάδες οπαδοί του Πανιωνίου... Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τόσους οπαδούς του Πανιωνίου... Ήταν κάτι ανεπανάληπτο αυτό που ζήσαμε!

Τι πιστεύεις πως σας οδήγησε στη νίκη;

Αυτό που μας οδήγησε στη νίκη, ήταν η πίστη, το πάθος, η θέληση και η αποφασιστικότητα που είχαμε όλοι, παίκτες και προπονητές. Αυτή τη νίκη, την θέλαμε πολύ και τα καταφέραμε.


Τι είναι ο Πανιώνιος για εσένα;

Στον Πανιώνιο έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής μου καριέρας ( πρωτάθλημα Β Εθνικής, Κύπελλο Ελλάδος, προημιτελικά κυπέλλου κυπελλούχων). Ο Πανιώνιος θα είναι πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου...

Ο Πανιώνιος και φέτος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με ποιόν τρόπο πιστεύεις πως μπορούν να λυθούν;

Ο Πανιώνιος δυστυχώς, έχει μάθει να ζει με προβλήματα... Ωστόσο, πάντα τα καταφέρνει και βρίσκει τρόπους να τα ξεπερνά. Το πως μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα, το γνωρίζουν μόνο όσοι διοικούν την ομάδα. Είναι σημαντικό, κάποια στιγμή να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε ο Πανιώνιος να συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

1 σχόλιο