Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα - 56 νέα κρούσματα - 1.212 στο σύνολο

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπ...

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 43, 11 γυναίκες και 32 άνδρες.

Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών έως 2 έτη, ειδικά για τα πρώτης προτεραιότητας, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί αυτή την περίοδο.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους. Μόνο η Ιταλία μετρά πάνω από 10.700 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται για η λειτουργία της μονάδας πέντε της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την καραντίνα.

Υπάρχουν 83 άτομα που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

Τόνισε πως «Το φετινό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία».

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια