Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πιστόριους: «Ξυπνάω και μυρίζω το αίμα»

Συγκλονίζει η κατάθεση του Όσκαρ Πιστόριους στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Συγγνώμη στους γονείς του θύματος από τον παραολ...

Συγκλονίζει η κατάθεση του Όσκαρ Πιστόριους στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Συγγνώμη στους γονείς του θύματος από τον παραολυμπιονίκη που μετά βίας μπορεί να αρθρώσει λέξεις.

Ένα ανθρώπινο ράκος είναι ο Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης εμφανίστηκε συντετριμμένος στην κατάθεσή του στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Ο ίδιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία της συντρόφου του εκ προθέσεως στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, αλλά ισχυρίζεται πως επρόκειτο για ατύχημα.

Τη Δευτέρα στάθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και άρχισε απολογούμενος προς τους γονείς του θύματος. Οι λέξεις ίσα-ίσα που έβγαιναν από το στόμα του και χρειάστηκε αρκετές φορές να κάνει μεγάλες παύσεις, αλλά και να του γίνουν συστάσεις να ανεβάσει τον τόνο της φωνής του. «Θα ήθελα με την ευκαιρία να απολογηθώ στον κύριο και την κυρία Στίνκαμπ. Κάθε μέρα που ξυπνώ είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι και δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο και τη θλίψη που σας προκάλεσα. Δεν έχει περάσει στιγμή που να μη σας σκέφτομαι και προσεύχομαι διαρκώς για σας. Απλώς προσπαθούσα να προστατέψω τη Ρίβα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η Ρίβα πήγε εκείνο το βράδυ για ύπνο και ένιωθε την αγάπη μου», τόνισε.

Στη συνέχεια περιέγραψε την άθλια ψυχολογική του κατάσταση. «Από πέρσι παίρνω αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά. Για αρκετές εβδομάδες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Φοβάμαι να κοιμηθώ. Προτιμώ να μην κοιμηθώ. Με τρομάζει ο παραμικρός θόρυβος και ξυπνάω τρομοκρατημένος. Έχω φοβερούς εφιάλτες και όταν ξυπνάω μυρίζω το αίμα. Δεν θέλω να ξαναπιάσω όπλο στα χέρια μου», ανέφερε ο Πιστόριους, την ώρα που η οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ άκουγε βουρκωμένη στο ακροατήριο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Στη συνέχεια κι εμφανώς πιο ήρεμος, άρχισε να εξιστορεί τη ζωή του, το πρόβλημα υγείας που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του, τη σχέση με τη μητέρα του και το πώς ζει με τα πρόσθετα μέλη. Παράλληλα αναφλερθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο και την πορεία του στον αθλητισμό, σε μία προφανή προσπάθεια να κερδίσει τη συμπάθεια και την επιείκεια του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια