Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η «αποψίλωση» του Πανιωνίου;

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Σχεδόν κάθε μέρα διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό αθλητικό τύπο ότι το καλοκαίρι θ’ αποχωρήσει από το...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Σχεδόν κάθε μέρα διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό αθλητικό τύπο ότι το καλοκαίρι θ’ αποχωρήσει από τον Πανιώνιο και κάποιος ποδοσφαιριστής του! Τελευταία διαβάσαμε ότι και ο Ντούνης πλησιάζει στην Αεκ!

Δεν ξέρουμε πόσα και ποια δημοσιεύματα αληθεύουν, όμως το καλοκαίρι φαίνεται να μένει ελάχιστος αριθμός ποδοσφαιριστών στον Πανιώνιο, που να έχει μια εμπειρία από super league! Και μπορεί να υπάρχει κάποια λογική να φύγει ένας μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών και ταυτόχρονα ο Πανιώνιος να έχει ένα οικονομικό όφελος από την πώλησή τους, όμως γράφεται και ξαναγράφεται ότι από τον Πανιώνιο αφενός μεν θα φύγει σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών και αφετέρου δε θ’ αποχωρήσουν ως ελεύθεροι χαρίζοντας προφανώς όσα τους χρωστάει ο Πανιώνιος!

Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει σοβαρά η νέα διοίκηση πρωτοδικείου, που θα προκύψει μετά την 14η Μαρτίου. Διότι η πλήρης αποψίλωση του Πανιωνίου θ’ αποδειχθεί καταστροφική! Ο Πανιώνιος μπορεί ν’ αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και να ήταν ο πρώτος που είδε ότι η αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από τις ομάδες νέων είναι η μόνη λύση την περίοδο της κρίσης, όμως μια ομάδα δε μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σ’ αμούστακα και άπειρα παιδιά!

Πρέπει οι διοικούντες να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σωθεί φέτος αγωνιστικά ο Πανιώνιος, να ρυθμιστούν με κάποιο τρόπο τα χρέη του, που όπως ακούγεται δεν είναι υπερβολικά (αλήθεια πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου που παράγγειλε ο κ, Τσακίρης, να δούμε επιτέλους αναλυτικά και επίσημα πόσο είναι αυτό το περιβόητο χρέος;) και του χρόνου να υποβιβαστεί η ομάδα, αφού προηγουμένως φέτος θα της έχουν φύγει όλοι ή σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της, που θα έχουν εμπειρία super league αλλά και ικανότητες!

Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πολλοί φοβούνται, τότε το ως άνω σενάριο δεν είναι καθόλου απίθανο! Στην απευκταία περίπτωση που ο Πανιώνιος υποβιβαστεί, θα σημάνει και την ολοκληρωτική καταστροφή του!

Με λίγα λόγια ο αγώνας του Πανιωνίου είναι μεγάλος και πολυεπίπεδος! Είναι σ’ αγωνιστικό επίπεδο, σε επίπεδο οικονομικής εξυγίανσης και ρύθμισης των χρεών του και σ’ επίπεδο δημιουργίας ενός αξιόμαχου έμψυχου δυναμικού.

Για όλα αυτά χρειάζεται προσοχή! Μεγάλη προσοχή και τεράστιος αγώνας, που ήδη θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει!

5 σχόλια

  1. Κυριε κατσουλα ηθελα να υπενθύμισω οτι το πρόβλημα δεν είναι ποσοι παικτες θα μεινουν.Ας υποθέσουμε οτι δεν θα φυγει κανενας αν δεν έχεις φορολογική ενημερωτητα και ασφαληστικη δεν εχεις δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.Αν λοιπον δεν μπουμε στο άρθρο 106 η στο 99 για να διακανονιστει η εφορια που προέρχεται κυρίως απο το 2010 και 2011 δεν υπαρχει ελπιδα!! Το προβλημα λοιπον κυριε πανο δεν είναι οι παίκτες και ποσοι θα φυγουν. Αν λυθει η εφορία τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και θα είναι πιο εύκολα, άλλωστε το λέω και στο παραπάνω κείμενο ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και πολυεπίπεδος και ένα βασικό στοιχείο είναι να υπάρξει οικονομική εξυγίανση και η ρύθμιση των χρεών (ενδεχομένως με την υπαγωγή σε κάποιο ευεργετικό άρθρο).
    Όμως δέστε κάτι: Έστω ότι η ομάδα φέτος σωθεί αγωνιστικά & επίσης γίνει με κάποιο τρόπο η ρύθμιση των χρεών, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι ενημερότητες, αλλά ταυτοχρόνως αποψιλώνεται από ποδοσφαιριστές. Επίσης έστω ότι του χρόνου δε βρίσκεται κάποιος σωστός επενδυτής, που είναι και το πιθανότερο και άρα εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας μ' αποτέλεσμα να μη καταστεί δυνατόν ν' αντικατασταθούν όσοι ποδοσφαιριστές έφυγαν και ν' αγοραστούν καινούργιοι και ικανοί ποδοσφαιριστές, αν λοιπόν υπάρξει ένα τέτοιο σενάριο, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κινδυνεύσει η ομάδα; Μπορεί να σταθεί μόνο με ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων; Για αυτό κατά τη γνώμη μου ο αγώνας της νέας και ενωτικής διοίκησης, διότι τέτοια πρέπει να είναι, πρέπει να δοθεί με 3 στοχεύσεις: 1. Την αγωνιστική σωτηρία, 2. Τις ρυθμίσεις με την εφορία και 3. Να μην αποδυναμωθεί το ροστερ και κυρίως να μη φτάσει σ' επίπεδα διαλύσεως! Διότι και αν ακόμη συμβούν τα 2 πρώτα αλλά αποδυναμωθεί το έμψυχο δυναμικό και με δεδομένα τη μη έλευση σοβαρού επενδυτή και με τα χρέη να τρέχουν, έστω και αν είναι ρυθμισμένα, ο κίνδυνος θα εξακολουθεί να υφίσταται και μάλιστα θα είναι τεράστιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα λίγα που έχουν βγει προκύπτει οτι το χρέος έχει δεχθει τεράστια προσαύξηση. Καμμιά ρυθμιση να πληρώσουμε το πρωτογενές και σβησιμο των αυξήσεων δεν γίνεται;


    Οι παίκτες δυστυχώς δύσκολα κρατιούνται, ειδικά οταν παίζουν απλήρωτοι. Το θέμα είναι να πέρνουμε τουλάχιστον 3-4 κατοστάρικα από τον καθένα ώστε να ξεχρεώσουμε. Φέτος πάμε για άλλες 5-6 αποχωρησεις. Αν έκαστως έφερενε 300-400 τότε θα μιλάγαμε για 1.5 εκ γεμάτο, κάτι που θα έσωνε την εφορία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Πανο στο αρθρο σου μπηκες γερα στο θεμα εμψυχο υλικο που ειναι και ο βασικος αξωνας για να λειτουργησει σωστα η ποδοσφαιρικη μηχανη τωρα το θεμα αδειοδοτησεις ειναι και αυτο ενα θεμα εδω ασφαλως τα πραγματα ειναι πιο ευκολα θα προσπαθησεις να μπης σε καποια ρυθμησει η ισωςθα βρεθη καποιος επενδυτης εαν σου φυγουν ομως ολοι οι εμπειροι παικτες σου τους οποιους οπως σχολιαζαμε αρκετοι συνΠανιωνιοι οτι για να διοικησουνε οι σωτηρες και η παρεα του ψευτομαγκα παραγοντα τους μειωναν τον χρονο συμβολαιου η αλλοι οταν ακουσαν απο τα χειλη παραγοντα οτι οποιος θελει φευγει σαν επαγγελματιες κοιταξαν το συμφερον τους και δυστυχως οταν δεν εχεις εναν βασικο κορμο σε μια ομαδα γιαυτους που κατι ξερουν απο ποδοσφαιρο και καθε σεζον οσα και χρηματα να εχεις και φερνης νεους παικτες δεν μπορεις να κανης ομαδα εχουμε πολλα παραδειγματα ομαδων που απετυχαν γιαυτο ας σταματησουν οι διαφοροι συνηγοροι των αποτυχημενων να προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικιολογητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... πράγματι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, που μάλιστα είναι οι καλύτεροι απο τους υπάρχοντες, αλλά δε θα φέρουν ούτε ένα ευρώ στο ταμείο. Και τούτο διότι είναι απλήρωτοι επομένως φεύγουν σχεδόν όποτε θέλουν. Εκείνο που εκτιμώ ότι θα συμβεί είναι ότι θα λύσουν τα συμβόλαιά τους με κοινή συναίνεση και θα χαρίσουν τα δεδουλευμένα ή μέρος αυτών.
    Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για ποδοσφαιριστές όπως: Αραβίδης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Ντούνης, Αυλωνίτης, ίσως Κούρος και ο Κολοβός που ήδη έχει φύγει!
    Και να σωθεί φέτος ο Πανιώνιος και να επιτύχει ρύθμιση χρεών (& αυτό δεν είναι εύκολο) που θα του επιτρέψει να πάρει τις απαιτούμενες ενημερότητες, αν χάσει τόσους πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους λόγω έλλειψης χρημάτων δε θα μπορέσει ν' αντικαταστήσει θα υπάρξει πρόβλημα! Για αυτό ισχυρίζομαι ότι τα προβλήματα του Πανιωνίου είναι πολλά, δυσεπίλυτα και για αυτο χρειάζεται πανστρατιά! Οι έριδες και οι αντιπαλότητες στην παρούσα φάση δε χωρούν διότι κάνουν τεράστιο κακό. Χρειάζεται ενωτική διάθεση και να βρεθούν (άραγε θα βρεθούν;) έντιμοι, ικανοί άνθρωποι με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, να τρέξουν την Παε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή