Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τζούντο: Στην κορυφή ο Πανιώνιος

ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ JUDO. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΡΕΚΟΡ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛ...

ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ JUDO.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΡΕΚΟΡ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

Μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στι 8 Φεβρουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, που οι κοπέλες του Τζούντο, Παπαστάμου Λιάνα και Εξηνταβελώνη Δανάη, μας χάρισαν χρυσά και την πρωτιά του Συλλόγου στις Νεάνιδες, ήρθαν τώρα να μας δώσουν νέες πρωτόγνωρες συγκινήσεις και να μας κάνουν όλους υπερήφανους για τις καινούργιες επιτυχίες τους, φέρνοντας τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. ξανά στην κορυφή.

Αυτή τη φορά οι αθλήτριές μας θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους σε μία ολόκληρη κατηγορία πάνω από την ηλικία τους και έτσι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (για ηλικίες 17-19 χρόνων) που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 στο κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.

Οι νεαρές τζουντόκα αγωνίστηκαν με αντιπάλους μέχρι και 4 χρόνια μεγαλύτερες και κατάφεραν το ακατόρθωτο: η μόλις 14,5 χρονών Παπαστάμου Λιάνα, αν και τραυματίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -52 κιλά νικώντας την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, ενώ η Εξηνταβελώνη Δανάη στα -48 κιλά, μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελικού θα έπαιρνε και κείνη το χρυσό, κέρδισε ένα σπουδαίο αργυρό (η δε πρώτη στην κατηγορία είχε προηγουμένως ηττηθεί από την ίδια), μετάλλια πανάξια που έφεραν ξανά τον Πανιώνιο στην Πρώτη Θέση σε όλη την Ελλάδα, κι αυτή τη φορά στις Νέες Γυναίκες.

Δεν είναι όμως μόνο η Πανελλήνια Πρωτιά που έφεραν τα κορίτσια μας και μάλιστα σε Πρωτάθλημα με αθλήτριες-πρωταθλήτριες μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας. Είναι ότι ο μοναδικός αυτός θρίαμβος ήρθε να προστεθεί μόλις 3 εβδομάδες αμέσως μετά την κατάκτηση από τις ίδιες αθλήτριες του Πρωταθλήματος στις Νεάνιδες, που αυτό από μόνο του ήταν τεράστια επιτυχία. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που οι Παπαστάμου και Εξηνταβελώνη συγκαταλέγονται μέσα στις 10 καλύτερες Ελληνίδες τζουντόκα και θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον προσεχή Ιούλιο.

Η δε Παπαστάμου Λιάνα έχει σημειώσει τους τελευταίους 16 μήνες ένα σερί χρυσών νικών σε 5 Πανελλήνιες διοργανώσεις (Διασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Α’, 21/10/12, ΛΟΥΤΡΑΚΙ -52 κιλά, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Α’, 17/2/13, ΒΟΛΟΣ -57 κιλά, Πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες για την Εθνική Νεανίδων, 10/11/13, ΛΑΡΙΣΑ -52 κιλά, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, 8/2/14, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ -52 κιλά, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, 1/3/14, ΑΘΗΝΑ -52 κιλά), συμμετέχοντας σε 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και σε 2 διαφορετικές κατηγορίες βάρους, πετυχαίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ρεκόρ πρωτιάς για την ηλικία της, πρωτοφανές κατόρθωμα που δεν έχει επιτευχθεί ούτε από μεγάλες αθλήτριες που διαπρέπουν σήμερα στα τατάμι.

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας για τις ξεχωριστές στιγμές που χαρίζουν σε όλους εμάς τους συγγενείς και φίλους του Judo και πάνω απ’ όλα για τη χαρά της πρωτιάς που στέφουν την ιστορική μας Ομάδα και Καλή Επιτυχία στους Πανευρωπαϊκούς της Αθήνας.

Με τα μάτια όλων στραμμένα τώρα στους μικρότερους αθλητές και αθλήτριές μας που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Α’ στη Λάρισα στις 15 Μαρτίου 2014, ευχόμαστε κι αυτοί να γυρίσουν τροπαιοφόροι.

Ευχαριστούμε πολύ τον καταξιωμένο προπονητή μας, Γιώργο Φραγγελάκη, και όλους όσους άοκνα υποστηρίζουν αυτή την απαράμμιλη προσπάθεια.

...pgss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια