Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πέρασε νικηφόρα από τα Ιλίσια!

Στις νίκες επέστρεψε ο μπασκετικός Πανιώνιος, όπου επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 87-73, για την 20η αγωνιστική της Basket Leag...

Στις νίκες επέστρεψε ο μπασκετικός Πανιώνιος, όπου επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 87-73, για την 20η αγωνιστική της Basket League.

Οι κυανέρυθροι έδειξαν αγωνιστικότητα και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν στην τελευταία περίοδο να δείξουν την ανωτερότητα τους και να φτάσουν δίκαια στην επικράτηση.

Πρωταγωνιστές της νίκης για τον Ιστορικό ήταν οι ΜακΚόλουμ με 27 πόντους και Μίλμπουρν με 22. Από κοντά ακολούθησαν και οι Σαλούστρος (12π.), Κάρτερ (12π.), Σίμτσακ (10π.).

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Πίγκραμ, ο οποίος αν και πέτυχε 28 πόντους, δεν μπόρεσε να "κερδίσει" τους κυανέρυθρους.

Να σημειωθεί πως το παρών στο κλειστό των Ιλισίων έδωσε και ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός.

To παιχνίδι

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος που με τον ΜακΚόλουμ να είναι και αυτή τη φορά ο μεγάλος του πρωταγωνιστής βρέθηκε στο +8(4-12) στα μισά της πρώτης περιόδου ενώ στο κλείσιμό της προηγήθηκε πρώτη φορά με διψήφια διαφορά με το 11-21.

Στη δεύτερη περίοδο τα ηνία άλλαξαν χέρια καθώς ο Ηλυσιακός μπήκε βελτιωμένος και πιο αποφασισμένος και μπαίνοντας με ένα σερί 7-0 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά με το 18-21 στο 12ο λεπτό. Έκτοτε το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τον Πανιώνιο να διατηρεί με δυσκολία ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 18ο λεπτό όταν ο Ίκαρος πέρασε μπροστά με το 39-38 ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με το 44-38.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την τρίτη περίοδο καθώς έμειναν χωρίς σκορ στο πρώτο δίλεπτο ενώ όταν ξεκόλλησαν ο Ηλυσιακός με τον Πίγκραμ να είναι ασταμάτητος «άγγιξε» και το +9(47-38). Η ομάδα των Ιλισίων κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το 28ο λεπτό όταν ο Πανιώνιος πέρασε και πάλι μπροστά με το 50-51. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα όμως το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το ισόπαλο 59-59.

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα και με τους Μίλμπουρν, ΜακΚόλουμ και Σίμτσακ να συνεχίζουν την πολύ καλή τους εμφάνιση ο Πανιώνιος έβαλε τέλος στις ελπίδες του Ηλυσιακού καθώς άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Έτσι έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη με το 87-73 και έπιασε και πάλι στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό που έχει έναν αγώνα λιγότερο ενώ ο Ηλυσιακός παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 44-38, 59-59, 73-87

Ηλυσιακός: Καυκής 15, Αντωνάκης 2, Ντεβέντορφ 5, Χατζής 2, Δορκοφίκης, Στέφενς 8, Ιωάννου 7, Τζουγκαράκης, Εμπότζ 6, Πίγκραμ 28

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 22, Αθανασούλας, Μπατής 3, Σκορδίλης 1, Σίμτσακ 10, Σαλούστρος 12

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης 

1 σχόλιο

  1. Τώρα που η ομάδα δεν έχει ευρωπαϊκά ταξίδια μεσοβδόμαδα θα μπορεσει να δουλέψει και να βγάλει την ενέργεια και την ανωτερότητα της στο παρκέ. Να με θυμηθείτε η τρίτη θέση είναι δική μας και ίσως να μπορούμε και ψηλότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή