Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι στίχοι του ποιητή...

Του Πάνου Κατσούλα... «Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουμε ίσως κάποιο θάμα»! Είναι οι στίχοι του Κ. Βάρναλη που ταιριάζουν ...

Του Πάνου Κατσούλα...

«Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουμε ίσως κάποιο θάμα»! Είναι οι στίχοι του Κ. Βάρναλη που ταιριάζουν απόλυτα στον τωρινό Πανιώνιο! Η ομάδα της Ν. Σμύρνης συνεχίζει την καθοδική της πορεία, χωρίς να μπορεί να τη βοηθήσει κανένας! Διότι δυστυχώς μάλλον δεν υπάρχει βοήθεια!

Άλλωστε από πού να υπάρξει σε μια περίοδο που όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι την αναζητούν και δεν την βρίσκουν; Επενδυτής ή τουλάχιστον κάποιοι οικονομικά εύρωστοι δεν υπάρχουν ούτε αναμένεται να υπάρξουν. Ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται! Ούτε 500 φίλαθλοι δεν πατάνε στο γήπεδο! Έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα! Και επιπλέον ο Πανιώνιος δεν τους αποζημιώνει ούτε σε θέαμα αλλά ούτε και σε αποτελέσματα! Έτσι λοιπόν το φάσμα του υποβιβασμού ή στην καλύτερη περίπτωση αυτό των μπαράζ φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Στο σημερινό αγώνα στο τριτοκοσμικό, από πλευράς γενικότερης στάσης των ανθρώπων του Άρη, Κλεάνθης Βικελίδης ο Πανιώνιος δεν είχε τύχη! Ή μάλλον είχε τη μικρότερη. Δεν ανέμενα καλύτερο αποτέλεσμα για πολλούς λόγους. Όχι φυσικά επειδή ο Άρης είναι υπερομάδα, καθόλου. Ο Άρης έχει καταντήσει αγωνιστικά, όπως δυστυχώς και ο Πανιώνιος μικρή ομάδα. Όμως αυτός έχει κόσμο, που ακόμη και μετά το «κωλοπαίχνιδο» στη Λειβαδιά που μετά από το 1-3 υπέρ του κατάφερε και έχασε 4-3 μέσα σε 10’, του συμπαραστέκεται με πάθος. Οι οπαδοί του τον σπρώχνουν στη σωτηρία.

Σήμερα ειδικά τον έπιασαν κυριολεκτικά από το χέρι και τον οδήγησαν στη νίκη! Ποια ομάδα λοιπόν ευνοεί την «επιχείρηση» super League να παραμείνει σ’ αυτήν; Την ομάδα που κόβει 400 – 500 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες ή αυτή που κόβει πάνω από 7 - 8 χιλιάδες; Σ’ αυτό το εύλογο ερώτημα προσθέστε και ένα ακόμη δεδομένο! Ότι ο Άρης έχει επιτύχει δύο νίκες επί του Πανιωνίου!

Ο Πανιώνιος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για τη στάση των ανθρώπων του Άρη, για τον διαιτητή που δεν είδε (;) το πέναλτι και την αποβολή αντιπάλου, για την τρομοκρατία που αντιμετώπισε κλπ. Καλά τα επισήμανε ο Παναγόπουλος και καλώς είπε ότι οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου με τη ψυχή που διαθέτουν θα σώσουν την ομάδα. Άλλο αν στο σημερινό αλλά και σ’ άλλους αγώνες δε φαίνεται να καταθέτουν ψυχή! Όμως έπρεπε να τα πει για να τονώσει τη ψυχολογία τους. Αλλά και πώς να ζητήσεις από κάποιους να καταθέσουν ψυχή όταν είναι απλήρωτοι και ενδεχομένως να διαβιώνουν στα όρια της φτώχειας;

Ο Πανιώνιος δυσκολεύεται να κερδίσει όλες τις ισοδύναμες ομάδες, ακόμη και τις κατώτερές του στο γήπεδό του, ακόμη και όταν αγωνίζεται με παίχτη ή παίχτες παραπάνω (!), επειδή αυτές παίζουν κλειστά και πολύ προσεκτικά στην άμυνα. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της φετινής του κακής πορείας.

Βέβαια θα πει κάποιος ότι η φετινή κακή πορεία οφείλεται στο ότι δεν έχει καλή ομάδα και όλα τ’ άλλα είναι συνέπειες και διαπιστώσεις. Σωστό, όμως πώς μπορεί να δημιουργηθεί καλή ομάδα χωρίς να υπάρχει λέπι από χρήμα, χωρίς μεταγραφές, με απλήρωτους ακόμη και αυτούς τους νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές, με απλήρωτους προπονητές, υπαλλήλους Παε κλπ; Και αν ακόμη καταφέρει φέτος να σωθεί, για πόσα χρόνια μπορεί να συνεχίζεται ακόμη αυτό το μαρτύριο;

Προς ώρας ο Πανιώνιος πορεύεται εντελώς αβοήθητος. Ούτε αναμένεται δυστυχώς από κάπου κάποια βοήθεια. Έστω και όχι μεγάλη! Μια μικρή για να πάρει ανάσες αυτή η Ιστορική ομάδα! Όλοι φοβούνται μήπως ο Πανιώνιος βιώσει τη ταλαιπωρία της άλλης ομάδας της Σμύρνης, του Απόλλωνα, που μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία, Φοβούνται και σκέφτονται … περιμένοντας ίσως κάποιο θάμα!

1 σχόλιο

  1. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά ο Πανιώνιος που παρακολουθώ φέτος, σταδιακά από παιχνίδι σε παιχνίδι έχει πάψει να παίζει ...ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά ο καθένας μας που έχει κλωτσήσει έστω και λίγο μιά μπάλλα καταλαβαίνει τι εννοώ. Η ομάδα εκτός από τεχνικά ελλιπής, κάνει εύκολα το λάθος, δεν έχει καμμία δημιουργικότητα, είναι άνευρη, χωρίς διάθεση και δεν χτυπάει κόκκινο ποτέ, ακόμα κι όταν χάνει και πρέπει να χτυπήσει το παιχνίδι. Μου έκανε εντύπωση ότι χθες οι Αρειανοί μαρκάρανε τους δικούς μας και 2 και 3 παίκτες μαζί, έτρεχαν ασταμάτητα σε όλο το παιχνίδι, διαμαρτύρονταν συνέχεια στον διαιτητή ακόμα και για τα ...αράουτ, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν ώστε να πάρουν αυτή την νίκη. Μπορεί αυτά που έγιναν να ήταν τριτοκοσμικά αλλά στο τέλος που έγινε το ταμείο, το 3ποντο ΔΕΝ το πήρε ο Πανιώνιος, αλλά ο Άρης. Συγκρίνετε λοιπόν τον χθεσινό Άρη με τον Πανιώνιο (π.χ. αυτόν που ήθελε την νίκη με τον Εργοτέλη) και πείτε με το χέρι στην καρδιά: Ποιά ομάδα της αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία; Είμαι Πανιώνιος και παρακολουθώ την ομάδα σχεδόν μισό ...αιώνα, αλλά το φετινό χάλι δεν το έχω ξαναδεί. Τουλάχιστον, αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε μαχόμενοι, όχι σαν ...μωρές παρθένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή