Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Απόλλων-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Του Νίκου Τσιάπη... Απόλλων & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα του Σαββάτου (17.15) στη Ριζούπουλη ίσως στην πιο αμ...

Του Νίκου Τσιάπη...

Απόλλων & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα του Σαββάτου (17.15) στη Ριζούπουλη ίσως στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής. Αμφότερες οι ομάδες έχουν άμεση ανάγκη το τρίποντο ώστε να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναμφισβήτητα αποτελούν 2 από τις ομάδες που είχαν συνθέσει κατά το παρελθόν σπουδαίες αναμετρήσεις της μεγάλης κατηγορίας ματαξύ ομάδων της πρωτεύουσας εξαιρουμένων των 3 του πρώην ΠΟΚ. Βέβαια, λόγω της πολυετής απουσίας του Απόλλωνα από τη μεγάλη κατηγορία, είχε ατονίσει η συχνότητα επίσημων μεταξύ τους αγώνων. Κάτι αντίστοιχο φυσικά ισχύει και με τον επίσης κυανόλευκο της Αττικής,
Εθνικό Πειραιώς.

Η ''ελαφρά ταξαρχία'' θα προσπαθήσει να φτάσει στην πρώτη της νίκη επί ομάδας της πρωτεύουσας φέτος έπειτα από 5 αποτυχημένες απόπειρες όπου γνώρισε 4 ήττες ενώ απέσπασε μόλις 1 εντός έδρας ισοπαλία (1-1) από τον Παναθηναϊκό, η οποία παραμένει η τελευταία χρονικά στη Ριζούπολη. Έκτοτε, έχει πετύχει 3 νίκες και έχει φύγει 3 φορές ηττημένος ως γηπεδούχος.

Στην πρεμιέρα του Νίκου Αναστόπουλου στο πάγκο τους, οι κυανέρυθροι θα ψάξουν το πρώτο τους διπλό εντός του 2014 έπειτα από 6 αποτυχημένες εκτός έδρας προσπάθειες για όλες τις διοργανώσεις. Το πιο πρόσφατο χρονικά θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Νέα Σμύρνη
απέσπασαν στο Αγρίνιο εναντίον του Παναιτωλικού όταν και έμειναν στη λευκή ισοπαλία στις 9/12/2013 για την 14η αγωνιστική. Να σημειωθεί πως σημείωσαν την μοναδική εκτός έδρας τους νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, μία ημέρα δηλαδή μετά το εντός έδρας ισόπαλο 1-1 του Απόλλωνα με τον προαναφερθέν Παναιτωλικό!

Ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει με πιθανό τρίποντο να ξεπεράσει το βαθμολογικό μέσο όρο ενός βαθμού ανά αγώνα για 5η φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Πανιώνιος την προηγούμενη αγωνιστική πήρε πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα με το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα να γίνεται ο πρώτος αντίπαλος εναντίον του οποίου σημείωσε νίκες εντός και εκτός έδρας την ίδια σεζόν. Σε περίπτωση που φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Ριζούπολη, θα έχει πετύχει το ''μέσα-έξω'' νίκες (και) με δεύτερο αντίπαλο (συμπτωματικά πάλι κυανόλευκο) και πλέον θα απομένουν οι Ατρόμητος & Βέροια εκτός έδρας ώστε να το επαναλάβει εκ νέου.

Μην ξεχνάμε το οξύμωρο της υπόθεσης, ότι δηλαδή η ''ελαφρά ταξιαρχία'' έχει πετύχει το βαθμολογικό απόλυτο φέτος εναντίον του ουραγού Άρη, από τον οποίο παρεπιπτόντως ο Ιστορικός γνώρισε ήττες εντός & εκτός έδρας τη φετινή περίοδο!

Πιο πρόσφατη επιτυχία του Απόλλωνα έναντι του Πανιωνίου έλαβε χώρα στη Ριζούπολη όταν στις 12/4/2000, πανηγύρισε με 2-1 μία σημαντική νίκη έναντι των Νεοσμυρνιωτών, η οποία όμως δεν αποδείχθηκε αρκετή για την τότε βαθμολογική του σωτηρία στη μεγάλη κατηγορία.

Πιο πρόφατο χρονικά διπλό των κυανερύθρων στη Ριζούπολη σημειώθηκε στις 25/2/1996 με 0-1, πριν από σχεδόν 18 χρόνια. Βέβαια, οι 3 από τις 4 τελευταίες επισκέψεις του Ιστορικού στο ''Γεώργιος Καμάρας'' ολοκληρώθηκαν με λευκές ισοπαλίες. Η πιο πρόσφατη εξ' αυτών στον επαναληπτικό αγώνα για την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2003/2004 όταν και με λευκή ισοπαλία, ο Ιστορικός κέρδισε το εισιτήριο της πρόκρισης έναντι των κυανόλευκων σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Ριζούπολη, υπερτερεί ο Απόλλωνας με 17 νίκες έναντι 8 του Πανιωνίου ενώ σε 11 αναμετρήσεις δεν αναδ

Δεν υπάρχουν σχόλια