Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η «Πανιώνια» ταινία Runaway day στον κινηματογράφο Mikrokosmos

Η κινηματογραφική ταινία Runaway day από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Mikrokosmos. To Runaway day είναι μία «χειροποίητη» κι...

Η κινηματογραφική ταινία Runaway day από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Mikrokosmos.


To Runaway day είναι μία «χειροποίητη» κινηματογραφική ταινία, στα όρια αυτού που ονομάζεται guerilla cinema (δηλαδή όλοι οι συντελεστές από τον τελευταίο τεχνικό ως τους πρωταγωνιστές είναι «συμπαραγωγοί»).

Σκηνοθέτης του Runaway Day είναι ο μοναδικός εν δράσει έλληνας Πανιώνιος σκηνοθέτης (ο Δημήτρης Μπαβέλλας), ενώ υποστηρίζεται και διακινείται διαμέσου Πανιωνίων: Yπεύθυνος τύπου της ταινίας είναι έτερος Πανιώνιος και θα προβληθεί αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», που επίσης ανήκει σε Πανιώνιο.

Τα κοινά όμως του Runaway Day με τον ιστορικό δεν σταματούν εδώ. Η ταινία είναι γυρισμένη σε Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Κουκάκι και Παλαιό Φάληρο κατά βάση, δηλαδή στα ορμητήρια του Πανιωνίου.

Επίσης βρίθει έμμεσων (και άμεσων) αναφορών στον Ιστορικό, ενώ η ημερομηνία που η ταινία λαμβάνει χώρα είναι η 14η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ίδρυσης του Πανιωνίου και καταστροφής της Σμύρνης (τέλος και αρχή).

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε από κοινού, τα Πανιώνια Νέα και οι συντελεστές της ταινίας ότι όλοι οι Πανιώνιοι θα πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο (πέντε ευρώ), με την επίδειξη οποιουδήποτε διακριτικού που το αποδεικνύει, όπως: απόκομμα εισιτηρίου οποιουδήποτε αθλήματος, διαρκείας οποιουδήποτε αθλήματος, ή ακόμα μπρελόκ, κασκόλ ή οτιδήποτε μπορεί να πιστοποιήσει ότι είναι Πανιώνιοι.

Τέλος, όσοι Πανιώνιοι έλθουν στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, (Λεωφ. Συγγρού 106, μετρό/τράμ Συγγρού-Φιξ) θα συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό με δώρο (μετά από κλήρωση) ενός εισιτηρίου διαρκείας του Ιστορικού, σε όποιο άθλημα επιθυμούν.

Υπόθεση:
Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς κάποιο προφανή λόγο να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους, καθώς καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προσωπικά του προβλήματα. Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μια περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. Όλα αυτά λίγες μόλις ώρες πριν ολόκληρη η πόλη σταδιακά ακολουθήσει το παράδειγμά τους και τραπεί μαζικά σε φυγή.

To trailer της ταινίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια