Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Πλήρωσε» το πρώτο δεκάλεπτο και έμεινε εκτός τελικού!

Το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 34-11 (!!!), στοίχισε ουσιαστικά στον Πανιώνιο την πρόκριση στον μεγάλο τελικ...

Το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 34-11 (!!!), στοίχισε ουσιαστικά στον Πανιώνιο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν με 88-79 από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και δεν φάνηκαν συνεπείς στο μεγάλο "ραντεβού" της φετινής σεζόν!


Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν σαν... υπνωστισμένοι στο παρκέ και σαφώς επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα των οπαδών των "κιτρίνων", δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο ενέργεια και αυτοματισμούς.

Ο Ιστορικός κατά διαστήματα στη συνέχεια του αγώνα μπόρεσε να βρει λύσεις και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, με αποκορύφωμα την προσπάθεια που έγινε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όπου ο Πανιώνιος μείωσε ακόμη και στους 4 την διαφορά.

Δυστυχώς, όμως, η… τραγική εικόνα της ομάδας στην πρώτο περίοδο με τον Άρη να παίρνει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά, ήταν αυτή που στέρησε από τον σύλλογο την επιτυχία της πρόκρισης στον τελικό!

Ο ΜακΚόλουμ στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τελευταία περίοδο πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, η οποία δεν ήταν όμως αρκετή για να οδηγήσει τον Πανιώνιο στην ολική ανατροπή.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε… τραγικά στο παιχνίδι, καθώς επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει καμία λύση, ενώ αμυντικά οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικά… ότι ήθελαν!

Άλλωστε το 34-11 στο τέλος της περιόδου τα λέει όλα από μόνο του!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος εμφανίστηκε ελαφρώς βελτιωμένος, χωρίς βέβαια να κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον Άρη.

Οι κυανέρυθροι –κυρίως- με τον Μίλμπουρν βρήκαν κάποιους επιθετικούς διαδρόμους, ωστόσο στην άμυνα δεν μπόρεσαν να περιορίσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τους. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 50-30 για τους γηπεδούχους.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Πανιώνιος έδειξε κάποια δείγματα από το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τρέξει ένα γρήγορο υπέρ του σερί και να μειώσει ακόμη και στους 6 πόντους!

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, καθώς τα λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσαν τον δικαίωμα στον Άρη να πάρει ξανά μία σημαντική διαφορά, που έφτασε και τους 15 πόντους.

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου δεν είχε τον Πανιώνιο σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με τον ΜακΚόλουμ να χρεώνεται γρήγορα με 4 φάουλ και να κάθεται στον πάγκο.

Στα επόμενα λεπτά ο Πανιώνιος, με τον Αμερικανό γκαρντ να επιστρέφει στο παρκέ, μείωσε την διαφορά ακόμη και στους 4 πόντους, όμως δυστυχώς η ολική ανατροπή δεν έγινε ποτέ και ο Πανιώνιος, πληρώνοντας, το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο, έμεινε εκτός τελικού!

Το τελικό 88-79 έδωσε στον Άρη το εισιτήριο για τον τελικό του Ηρακλείου, με τον Πανιώνιο να μένει εκτός...

Δεκάλεπτα: 34-11, 50-30, 70-56, 88-79

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 6, Χαντ 8 (1), Μούρτος 2, Πελεκάνος 16 (1), Αθηναίου 26, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 1, Πουλιανίτης, Χαρίσης 3, Βεζένκοφ 24 (3), Σαρικόπουλος 2

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 31, Σίμτσακ, Ντούβνιακ 6 (1), Κάρτερ 5 (1), Μίλμπουρν 16 (1), Αθανασούλας 7 (1), Μπατής 2, Σκορδίλης 3, Κυρίτσης 5, Σαλούστρος, Λάνγκφορντ 4

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης 

5 σχόλια

  1. Μαύρη Κυριακή κάναμε! Ήττες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που μπορούσαν και έπρεπε ν' αποφευχθούν! Τ' αποτελέσματα διαμορφώθηκαν επειδή ο Πανιώνιος δώρισε και τα δύο παιχνίδια. Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον ημιτελικό του μπάσκετ! Στο ποδόσφαιρο δεν κατάλαβα γιατί δεν παίζει ως αμυντικό χαφ ο Καλτσάς και γιατί βγήκε ο Μητρόπουλος, που μπορεί να μην ήταν καλός άλλα έτρεχε!
    Στο μπάσκετ έχω να παρατηρήσω ότι: όλοι τους βγήκαν στο παρκέ κοιμισμένοι, δεν έχουμε ψηλούς (πόσες φορές θα το πούμε;), ούτε τα ταλέντα που διαθέτει ο Άρης. Επίσης ο Αθηναίου πήρε την εκδίκησή του και πιστεύω ότι ήταν λάθος που έφυγε! Καλό είναι να επιστρέψει στη βάση του! Τέλος ζήλεψα τον κόσμο του Άρη, που ήταν σ' όλη τη διάρκεια ο 6ος παίχτης και συνδιαμορφωτής του αποτελέσματος υπέρ του Άρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΕ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΙΛΑΔΗ ΜΑΚΟΛΟΥΜ ΝΤΟΥΒΝΙΑΚ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομαδα οντως πληρωσε το πρωτο δεκαλεπτο οπου η διαφορα ξεφυγε και ηταν ο πολυ δυσκολο να γυρισουμε το ματς μετα μεσα σε ενα καυτο αλεξανδρειο κοντρα σε εναν ψυχομενο Αρη.
    Το ενα λοιπον σημειο που κριθηκε το ματς ηταν το παιχνιδι των παγκων που το κερδισε κατα κρατος ο Αγγελου μετα λυπης μου γιατι τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση στον Σφαιροπουλο..
    Πρωτα απο ολα απετυχε να κοψει το ρυθμο του αρη στο πρωτο δεκαλεπτο οπως ειπαμε με αποτελεσμα να κυνηγαμε σε ολο το ματς μια ξεκουραστη ομαδα ενω εμεις ειμασταν ηδη βεβερημενοι με τον αγωνα στην φιλανδια πριν απο 3 μερες.
    Επισης ο Αγγελου στο θεμα τοων αλλαγων ηταν παντα ενα βημα μπροστα παρ'οτι το ροστερ του δεν του επιτρεπει ενα τοσο ευκολο ροτεισον σε σχεση με το δικο μας πιο πλουσιο ροστερ.
    Δεν θελω να σχολιασω γγια την μη χρησιμοποιηση εξ αρχης του μακ κολουμ(μαλλον τον ξεκουραζει?????)αλλα δεν μπορω να μην διατυπωσω την απορια μου για τον τροπο που διαχειριστηκε σημερα ο προπονητης τους ψηλους καθως σε καποια φαση ο Λανγκφορντ μπαινει (δεν ξεκινα ουτε κι αυτος σημερα βασικος)?????)βαζει 2 καλαθια τη στιγμη που ειχαμε μεγαλο επιθετικο προβλημα και μετα βγαινει και τον ξεχναει σχεδον σε ολο το ματς στον παγκο.Μπαινει ο Σκορδιλης .κανει φαουλ και μπαινει ο Σιμτσακ????Δηλαδη ποσο καλυτερος ειναι ο Σιματσακ απο τον Μισελ\ που δεν πηρε ουτε λεπτο συμμετοχης απεναντι σε μια τοσο αναιμικη φροντ λαιν σαν και αυτη του αρη?Πραγματικα το λυπαμε αυτον τον Μισελ . Τον βλεπω στον παγκο να να εμψυχωνει,,ξερει οτι εμεινε γιατι πουλησαμε τον Καββαδα,και παρ'ολα αυτα βγαινει και κανει δηλωσεις για την ομαδα και απο μεσα μου αναρωτιεμαι τι να πεις καημενε λες και προκειται να παιξεις..Τι ψυχολογια να εχει αυτος ο παιχτης?Ακομα και οταν αποφασιστει να βοηθησει θα ειναι καμμενος.
    Επειδη σιγουρα ομως δεν φταει μονο ο κοουτς ας παμε και στους παιχτες οπου για ακομη μια φορα αποδειχτηκε οτι βαρομετρο στην ομαδα ειναι πρωτιστως ο Καρτερ και μετα ο ντουβνιακ.Απογοητευτικοι αμφοτεροι χασανε καθοριστικα καλαθια που θα μπορουσαν να αλλαξουν το μομεντουμ του αγωνα.Παντως δεν δωθηκαν 2 καθαρα φαουλ σε αποτυχημενες διεισδυσεις του Καρτερ με αποτελεσμα να παρει και μια τεχνικη ποινη.
    Τελειωνοντας κλεινω λεγοντας πως σιγουρα ο καθοριστηκοτερος παραγωντας της ηττας ηταν η κουραση και αυτο φαινεται απο τα τελευταια δευτερολεπτα οπου η ομαδα ουτε πιεσε ουτε ετρεξε για καποιο φαουλ οντας ουσιαστηκα παραδωμενη.Η κουραση φανηκε αλλωστε απο το πρωτο ημιχρονο που τελειωσαμε με 0 κλεψιμο και κοψιμο οπως και 0 λαθος του αντιπαλου.Βλεπω 27 χρονια μπασκετ και δεν θυμαμαι αλλη φορα τετοιο θλιβερο στατιστικο στοιχειο σε μια ομαδα μαλιστα που πρεσβευει πως η αμυνα ειναι το δυνατο της σημειο.
    Κερδος του σημερινου αγωνα ο Σκορδιλης που βελτιωνεται παιχνιδι με παιχνιδι.
    ΥΓ Αυτος ο Βεζενκοφ οντως αν συνεχισει ετσι θα παιξει ΝΒΑ.
    ΥΓ2 Εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι αφησαμε να φυγει οΑθηναιου τι στιγμη μαλιστα που Σφαιροπουλος τον ειχε χρησει περσι βασικο πλειμεηκερ απο το πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΑΥΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ - Ο ΑΗΝΑΙΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ) ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ - Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ "ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟN ΑΕΡΑ" ΤΟ ΕΝΙΑΡΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΤΕΩΣ (ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΝΥΝ) ΚΑΙ ΝA ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΥΝ (ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΕΩΣ).
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή