Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λεβαδειακός-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Του Νίκου Τσιάπη... Το βράδυ της Δευτέρας (19.30) , ο Λεβαδειακός θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στην αναμέτρηση με την οποία πέφτει η αυλαία...

Του Νίκου Τσιάπη...

Το βράδυ της Δευτέρας (19.30) , ο Λεβαδειακός θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στην αναμέτρηση με την οποία πέφτει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Superleague. Στόχος των γηπεδούχων η επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Αγρίνιο και η περαιτέρω αναρρίχηση τους στο βαθμολογικό πίνακα ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε 2ο συνεχόμενο τρίποντο όπως συνέβη και στα τέλη Οκτωβρίου όταν και υπερκέρασαν τα εμπόδια των ΠΑΣ Γιάννινα & Απόλλωνα για την 8η & 9η αγωνιστική αντίστοιχα.


Ένα σημαντικό στοιχείο που παρουσιάζει αναμφισβήτητα έντονο στατιστικό ενδιαφέρον έγγυται στο ότι ο Ιστορικός δεν έχει επικρατήσει ποτέ στην ιστορία του στη Λιβαδειά σε επίσημο ματς καθώς μετράει 7 ήττες & 5 ισοπαλίες σε 12 αγώνες. Απάντες στο κυανέρυθρο στρατόπεδο ευελπιστούν πως η 13η επίσκεψη τους θα αποδειχθεί ''γρουσούζικη'' για τους Βοιωτούς. Είναι γεγονός πως για τα δεδομένα του Πανιωνίου αυτό συμβαίνει πολύ σπανίως, δηλαδή να μην έχει πετύχει διπλό σε οποιαδήποτε έδρα έπειτα από περισσότερες από 10 επισκέψεις. Το οξύμωρο για τις εκτός έδρας επιδόσεις των κυανερύθρων εστιάζεται στο ότι υπάρχουν έδρες όπου διαθέτει αποτελεσματικότητα άνω του 60%, όπως για παράδειγμα 2 διπλά σε 3 επισκέψεις στη Κομοτηνή & 5 διπλά σε 6 επισκέψεις στη Κέρκυρα!

Να σημειωθεί πως οι πράσινοι της Βοιωτίας προέρχονται από εξαιρετικό εντός έδρας σερί με 3 στα 3 απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (1-0),
Καλλονή (1-0) & Skoda Ξάνθη (2-0) διατηρώντας μάλιστα ενέπαφη την εστία τους για 270
συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά καθώς το τελευταίο τέρμα φιλοξενούμενου στη Λιβαδειά σε επίπεδο πρωταθλήματος σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του 0-5 από τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής. Το χαρακτηριστικό είναι πως πέραν των 3 αυτών επικρατήσεων, δεν είχαν πανηγυρίσει εκ νέου στην έδρα τους κάποιο τρίποντο εντός του 2013.

Ο Πανιώνιος μεταβαίνει στη Βοιτωτία μετά από εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 και σ' αυτό το σημείο θα τονίσουμε μία εκπληκτική επαναλαμβανόμενη συγκυρία. Παρατηρείται πως πριν τις 2 τελευταίες επισκέψεις του στη Λιβαδειά, είχε φτάσει σε εντός έδρας νίκη και πάλι με 2-1, κάτι που ισχύει και στη φετινή περίπτωση. Το απίστευτο όμως της υπόθεσης είναι ότι και στα 3 προαναφερθέντα ματς οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν με 2-0 με τον αντίπαλο να μειώνει στο τελικό 2-1. Η αναφορά γίνεται στο 2-1 επί του Άρη για την 11η αγωνιστική της περιόδου 2011/2012, στο 2-1 επί του ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική της περσινής σεζόν & στο 2-1 επί του Ατρομήτου δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Βέβαια, τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στις 2 πιο πρόσφατες επισκέψεις δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά για τους Νεοσμυρνιώτες που ψάχνουν το πρώτο τους γκολ στη Βοιωτία μετά το τέρμα του Αλβάρο Ρεκόμπα που σημειώθηκε στο 36ο λεπτό του παιχνιδιού που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 στις 15/3/2009. Έκτοτε, έχουν ηττηθεί με 1-0 στις 13/9/2009 με τον Ουρουγουανό να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι λίγο πριν διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, έχουν αποσπάσει λευκή ισοπαλία στις 4/12/2011 & γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο περσινό πρωτάθλημα με το βαρύ 3-0 στις 22/9/2012. Δηλαδή παραμένουν σε επιθετική αφλογιστία για 324 συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά.

Μην ξεχνάμε πως η αναμέτρηση διεξάγεται Δευτέρα, μία ημέρα που έχει αποδειχθεί χρυσάφι για τους κυανέρυθρους από αποτελεσματικής πλευράς κυρίως. Πως να μην ισχύει αυτό όταν προέρχονται από 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες την εν λόγω ημέρα, οι 5 εκ των οποίων στη Νέα Σμύρνη (η μία για τη σεζόν 2009/2010 & οι 4 για την περσινή) & η φετινή μεγάλη επιτυχία στους ''Ζωσιμάδες'' των Ιωαννίνων, μία έδρα που έχει ''σπάσει'' φέτος μόνο από τον Ιστορικό στο μοναδικό του διπλό μέχρι στιγμής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι Βοιωτοί με 11 βαθμούς σε ισάριθμα ματς αν μη τι άλλο θα ψάξουν το τρίποντο ώστε να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις. Να τονίσουμε πως ανέκαθεν το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα σχετίζεται με το ότι είναι κατά κύριο λόγο ''ομάδα έδρας'' και αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε ουκ ολίγες σεζόν συνολικά εξαιρουμένης ίσως της περσινής. Παρατηρείται δηλαδή, πως διαθέτουν μία από τις μεγαλύτερες ανισοκατανομές μεταξύ εντός & εκτός έδρας βαθμολογικής συγκομιδής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αποτελεί αν μη τι άλλο, η περίοδος 2005/2006 όταν και υποβιβάστηκαν στις λεπτομέρειες χάνοντας τη μάχη της παραμονής από Πανιώνιο & ΟΦΗ με 31 βαθμούς έναντι 32 & 31 (αλλά με αρνητική ισοβαθμία έναντι των Κρητικών) αντίστοιχα. Είναι γεγονός πως οι 29 από τους 31 βαθμούς κατακτήθηκαν στη Βοιωτία! Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και στη φέτος πως μόνο 1 από τους 11 συνολικά βαθμούς έχει κατακτηθεί μακριά από τη Λιβαδειά!

Αντίθετα, οι κυανέρυθροι παρουσιάζουν ανέκαθεν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εντός & εκτός έδρας βαθμολογικής συγκομιδής. Μάλιστα, υπήρξε σεζόν όπου οι εντός έδρας βαθμοί (18) ήταν σχεδόν ίδιοι με τους αντίστοιχους εκτός έδρας (17). Η αναφορά γίνεται για το 2010/2011 που παραμένει μέχρι σήμερα η πιο πρόσφατη περίοδος όπου παρέμειναν αήττητοι για 4 συνεχόμενους αγώνες ως φιλοξενούμενοι!

Επιπλέον, άξια αναφοράς είναι μία παράξενη σύμπτωση από άποψης αποστάσεων που σχετίζεται με τις τελευταίες χρονικά εκτός έδρας επιτυχίες του Ιστορικού. Είναι γεγονός πως τα 8 πιο πρόσφατα διπλά του Πανιωνίου έλαβαν χώρα τουλάχιστον 260 χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Σμύρνη και ο λόγος γίνεται για το 0-1 επί του Παναιτωλικού, 0-3 επί της Κέρκυρας, 2-3 επί της Καλλονής & 0-1 επί του ΟΦΗ (σεζόν 2011/2012) και 0-1 επί της Βέροιας, 1-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα & 1-2 επί του Πανθρακικού (σεζόν 2012/2013) και 0-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την φετινή περίοδο.
Να σημειωθεί ότι η πιο πρόσφατη εκτός έδρας νίκη σε μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από την προ ολίγου αναγραφόμενη διεξήχθη στο Περιστέρι στις 6/3/2011 όταν και με ανατροπή ο Πανιώνιος πέτυχε πολύ σημαντικό βαθμολογικά διπλό τότε.

Εν τέλει, υπενθυμίζουμε πως η συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Λιβαδειά δεν είναι σε καμία περίπτωση ευνοϊκή για τους κυανέρυθρους που έχουν γνωρίσει 7 ήττες και αποσπάσει 5 ισοπαλίες στις 12 σχετικές αναμετρήσεις. Μένει να φανεί με τεράστιο ενδιαφέρον το βράδυ της Δευτέρας εντός των 4 γραμμών του γηπέδου πλέον αν η 13η επίσκεψη τους στη Βοιωτία θα επιφυλάξει ''σπάσιμο'' ενός ή περισσοτέρων σερί (τα περισσότερα εκ των οποίων αναλύθηκαν παραπάνω) που διαιτηρούνται τελευταία από τους 2 αντιπάλους.

1 σχόλιο

  1. Γεια σου Νικολακη Τσιαπη με τα ωραια σου στατιστικα στοιχεια και εγω ειμαι σιγουρος οτι σημερα θα σπαση η παραδοση οι νεαροι και ταλαντουχοι μαγκες μας παρα τα προβληματα που αντιμετωπιζουν θα τα δωσουν ολα οπως εκαναν και στα προηγουμενα παιχνιδια και θα φερουν το δυπλο στην πλατεια απο την βροχερη Νεμεα καλο απογευμα και στις 6,30 θα ειμαι στο καφενειο του χωριου με τον πρεοδρο τις κοινοτητας που ειναι και αυτος ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ απο τα φοιτητικα του χρονια να παρακολουθησουμε τον αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή