Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές! Οποιος θέλει, ας έρθει...»

Τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο είναι πάρα πολύ δύσκολα, με τον Γ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Γκλεζάκο, να μιλάσει στην εφημερίδα ...

Τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο είναι πάρα πολύ δύσκολα, με τον Γ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Γκλεζάκο, να μιλάσει στην εφημερίδα "Sportday" τονίζοντας αρχικά:


«Και οι έντεκα της σημερινής διοίκησης είμαστε εθελοντές», για να συνεχίσει: «Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός παράγοντας και καμία οικονομική δύναμη. Είμαστε απλά διαχειριστές των εσόδων και οι πόρτες είναι ανοιχτές όλο αυτό το διάστημα για όποιον θέλει να συμμετάσχει με κάθε τρόπο. Δεν εμποδίσαμε ποτέ κανέναν».


Αναλυτικά η συνέντευξη του: 

Ο κόσμος του Πανιωνίου ζητεί να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, κυρίως για να μάθει υπεύθυνα το ύψος του χρέους της ΠΑΕ.

«Οταν αναλάβαμε, το χρέος είχε φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ και μέσα σε δύο χρόνια έπεσε στα 5, εκ των οποίων τα μισά είναι προς την Εφορία. Ωστόσο, έχουμε πληρώσει δόσεις για τη ρύθμιση του χρέους μέχρι το 2015».

Γίνεται κάτι για να βρεθεί λύση; Ηδη οι παίκτες χάνουν την υπομονή τους.

«Ο απολογισμός των πεπραγμένων εξηγεί πολλά για την καθυστέρηση στις πληρωμές. Γνωρίζουμε ότι έχουμε αναλάβει μία υποχρέωση απέναντι στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Προσπαθούν να ζήσουν από αυτό και είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό από εμάς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και να ξέρουν ότι κι εμείς δουλεύουμε εντατικά για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του 2013 είναι κρίσιμο για το μέλλον της ΠΑΕ και ζητάμε υπομονή και κατανόηση. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο και κρατούν ψηλά την ομάδα, δίνοντας κίνητρο σε εμάς να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να τους ικανοποιήσουμε. Η καλή εικόνα της ομάδας, θα φέρει πιο κοντά τη λύση».

Υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής αυτήν τη στιγμή;

«Δεν υπάρχει επενδυτής με την έννοια που έχει συνηθίσει ο κόσμος τη λέξη. Υπάρχουν μόνο κάποιοι άνθρωποι που δέχονται να γίνουν συνοδοιπόροι μας, για να μας βοηθήσουν στα επόμενα βήματα».

Θα γίνει Γενική Συνέλευση, όπως ζητεί ο κόσμος;

«Το ξαναείπα, αν υπάρχει άνθρωπος που να ενδιαφέρεται πραγματικά για την ΠΑΕ, έρχεται, συστήνεται και βοηθάει. Και δεν θα υπάρξει καμία Γ.Σ. που θα πει "όχι" σε μία πραγματική λύση. Ομως, δεν αποτελούν λύσεις άνθρωποι και σχήματα που δεν μπαίνουν στον κόπο να πληρώσουν λογιστή ή δικηγόρο για να κάνουν έλεγχο στην ΠΑΕ και περιμένουν από μας και τον οικονομικό απολογισμό και τον διοικητικό σχεδιασμό».

Η σημερινή διοίκηση έχει ζητήσει βοήθεια από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη;

«Να αντιστρέψω το ερώτημα; Εχει βοηθήσει λίγο ο Τσακίρης τη σημερινή διοίκηση; Σαφώς, η αποχώρηση από το "Απήλιον" είναι πλήγμα κι ελπίζουμε ότι δεν θα ζημιώσει πολύ την ομάδα στο μέλλον. Είναι ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, όμως το κόστος για τη συντήρησή του ήταν δυσβάσταχτο. Ζυγίζοντας τα δεδομένα, επιλέξαμε την αποχώρηση για να μπουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ. Γνωρίζουμε ότι χωρίς σύγχρονο προπονητικό κέντρο και ιδιόκτητο γήπεδο είναι δύσκολο για μία ομάδα να προχωρήσει. Ομως, προτιμήσαμε να φύγουμε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το δίλημμα. Ο Τσακίρης είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας που πέρασε ποτέ από τον Πανιώνιο. Προσπάθησε να κάνει τον σύλλογο μεγάλο σε όλα τα επίπεδα και το αν βοήθησε ή όχι, δεν έχει ανάγκη να αποδειχθεί».

Η σχέση του Τσακίρη με την τωρινή διοίκηση ποια είναι τελικά;

«Τον πρώτο χρόνο ήταν επιφυλακτικός μαζί μας, όπως όφειλε, αλλά μας βοήθησε να πετύχουμε διακανονισμούς στις οφειλές προς παίκτες. Τον δεύτερο χρόνο, έχοντας δει ότι είμαστε καλοί διαχειριστές, έκανε ένα μεγάλο "ψαλίδι" στο ενοίκιο για το "Απήλιον". Ομως, ο λάθος σχεδιασμός από τα Χριστούγεννα του 2012 και μετά, μας οδήγησε σε αδιέξοδο. Τότε άδραξε την ευκαιρία και πρόσφερε χρήματα για να ξεπεράσουμε κάποιους σκοπέλους, να πάρουμε ενημερότητες και να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ πολύ και πιστεύω το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.».

«Εγινε λάθος σχεδιασμός»

Τι εννοείς ότι έγινε λάθος σχεδιασμός από τα Χριστούγεννα του 2012 και μετά; Η ομάδα δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών και δεν γίνεται να ξόδεψε εκεί χρήματα. Τι δεν έγινε σωστά, λοιπόν;

«Δεν έγινε σωστός σχεδιασμός. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Σχετίζεται αυτό με τις παραιτήσεις των κ. Κουτλίδη και Σουφλέρη, τους οποίους, απ' ό,τι ξέρουμε, εσύ είχες φέρει στον Πανιώνιο;

«Ναι, είχαν έρθει και οι δύο με δική μου πρόταση, αλλά διαφώνησαν κι αποχώρησαν. Αυτό που λέω για τον σχεδιασμό, προκάλεσε διαφωνίες. Ο καιρός θα δείξει. Πάντως, ο κ. Σουφλέρης έφυγε όταν η ομάδα ήταν 12η και τώρα είναι 8η».

Τέθηκε θέμα προπονητή, μετά τις ήττες από Αρη και Καλλονή;

«Οχι, δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Ενας προπονητής στον Πανιώνιο δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι. Μπορεί να νικήσεις τον Ολυμπιακό και να φύγεις! Δεν κρίνουμε έναν προπονητή από ένα αποτέλεσμα, αλλά από τη γενικότερη φιλοσοφία του και το πώς αντιμετωπίζει την ομάδα».

ΤΟ «ΜΕΛΙ» ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Αν ο Πανιώνιος κρατηθεί και φέτος στην κατηγορία, υπάρχει ελπίδα επιβίωσης; Γιατί και πέρυσι το ίδιο λεγόταν, αλλά προφανώς δεν ίσχυε.

«Κατ' αρχάς δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς διοίκηση μέχρι τότε. Παρ’ όλα αυτά, σε αντίθεση με πέρυσι, η ΠΑΕ θα κάνει φέτος προσπάθεια για να καταθέσει φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης, κάτι που δεν διεκδίκησε καν πέρυσι. Αλλά και φέτος, με περιορισμό μεταγραφών, καταφέραμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα».

Σας κατηγορούν ότι παραμένετε γαντζωμένοι στις καρέκλες της ΠΑΕ, επειδή υπάρχει «μέλι».

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές! Οποιος θέλει, ας έρθει να δεχθεί να δεσμευθεί η περιουσία και το μέλλον του και να φάει το μέλι αυτός!».

Γιατί συνεχίζετε τότε;

«Κανείς δεν είναι έμμισθος ούτε έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ. Ασχετα αν η εργασία που κάνουμε είναι επαγγελματική».

4 σχόλια

  1. Τα "'οποιος κατάλαβε -κατάλαβε" σπίτι σου. Εδώ είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν είναι τσιφλίκι σου, κατάλαβες????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BLUΕRED ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΝΕΛΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΥΝΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΙ ΠAIΖEΤAI ΣΤΗΝ ΠΑΕ KAI ΠΙΑΝΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος πιστεύει ότι οι άνθρωποι που είναι στη Διοίκηση της ΠΑΕ δεν δουλεύουν εθελοντικά ή παίρνουν χρήματα, πάει στον Εισαγγελέα και κάνει μια ωραία καταγγελία. Και όλα αποκαλύπτονται. Αν δεν πάει και συνεχίζει να γράφει στα sites ανώνυμα είναι κότα και ξεφτιλισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συνηγορος τις διοικησης ειχε καιρο να εμφανιστη ξαναχτυπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή