Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νικητής στο «θρίλερ»!

Σε ένα ματς θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, ο Ιστορικός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Άρη με 80-79 (κ.α. 66-66), κάνοντας έτ...


Σε ένα ματς θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, ο Ιστορικός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Άρη με 80-79 (κ.α. 66-66), κάνοντας έτσι το «1-0» στη σειρά των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες.


Οι κυανέρυθροι αν και στην τρίτη περίοδο είχαν φτάσει την υπέρ τους διαφορά ακόμη και στους 17 πόντους, τελικά τα πολλά λάθη που έκαναν σε άμυνα και επίθεση οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση, εκεί όπου ο Πανιώνιος ήταν πιο ψύχραιμος και έφτασε στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τον Ιστορικό ο Παππάς με 28 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Αθανασούλας με 14 και ο Γιάνκοβιτς με 12.

Πολλά τα λάθη των διαιτητών της αναμέτρησης κατά του Πανιωνίου, σε κρίσιμες μάλιστα στιγμές του αγώνα!

Δυναμική παρουσία σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ιστορικού από τους φίλους της ομάδας.

Το παιχνίδι

Ο Ιστορικός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα 6 περίπου λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι Θεσσαλονικείς να βρίσκονται μπροστά με 8-0.

Στη συνέχεια οι κυανέρυθροι ανέβασαν την απόδοση της και αρχικά κατάφεραν να μειώσουν σε 8-5, με τον Γιάνκοβιτς να είναι ο κινητήριος μοχλός.

Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Πανιώνιο να έχει περάσει μπροστά στο σκορ με 16-13, χάρη σε δύο εύστοχα τρίποντα του Αθανασούλα στο τελευταίο λεπτό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιστορικός συνέχισε το ίδιο δυναμικά και με τους Αθανασούλα, Γιάνκοβιτς και Παππά να «τραβούν» το σκοράρισμα, αύξησε ακόμη περισσότερο την διαφορά. Σκορ ημιχρόνου, 38-26 για τον Πανιώνιο.

Στην Τρίτη περίοδο οι κυανέρυθροι μπήκαν ακόμη καλύτερα, κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά ακόμη και στους 17 πόντους, όμως από τα μέσα περίπου του δεκαλέπτου το σκηνικό άλλαξε.

Ο Άρης βελτίωσε άμυνα και επίθεση, ο Ιστορικός έπαθε ένα… μίνι «μπλακ άουτ» και έτσι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, καθώς μείωσαν μέχρι και 6 πόντους.

Τελικά, το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 51-43 για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος, με τον Πανιώνιο να βρίσκεται πάντα μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να μπορεί να πάρει ένα προβάδισμα ασφαλείας. Πέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος του ματς, ο Ιστορικός είχε μία διαφορά εφτά πόντων.

Ο Άρης, όμως, και πάλι είχε τις απαντήσεις, μειώνοντας στους τρεις, ένα λεπτό αργότερα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί, αφού συνέχισαν την αντεπίθεση και 1.25 πριν το τέλος μείωσαν στον πόντο (64-63).

Λίγο πριν το φινάλε και πιο συγκεκριμένα 14 δευτερόλεπτα, ο Γιάνκοβιτς σταμάτησε πεντακάθαρα τον Πελεκάνο, όμως οι διαιτητές υπέδειξαν –λανθασμένα- φάουλ, με αποτέλεσμα ο άσος των «κίτρινων» να ευστοχήσει στη μία βολή και να φέρει το ματς στα ίσια (64-64).

Στην επόμενη φάση ο Παππάς με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 66-64 και εν συνεχεία ο Άρης έκανε λάθος στην επαναφορά.

Το λάθος των Θεσσαλονικιών όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος, με τον Παππά στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα να κάνει το λάθος και τον Πάσαλιτς με άνετο μπάσιμο να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση (66-66).

Στο «έξτρα» πεντάλεπτο ο Ιστορικός ήταν πιο συγκεντρωμένος, έδειξε σημαντική βελτίωση στην άμυνα του, ενώ και επιθετικά βρήκε τις λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Άρη. Έτσι, η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 10 πόντους.

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Άρης έκανε μία ακόμη προσπάθεια για να επιστρέψει εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στον πόντο τελικά με τρίποντο του Πελεκάνου στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς.

Τελικό σκορ 80-79 για τον Πανιώνιο, ο οποίος έκανε το «1-0» της σειράς με τον αντίπαλο του.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 38-26, 51-43, 80-79 (κ.α. 66-66)

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 2, Αθηναίου 1, Κις 8, Μίλμπουρν 2, Αθανασούλας 14, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 12, Καββαδάς, Παππάς 28, Αγραβάνης 1, Μπούκερ 7.

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16, Χαντ 9, Πελεκάνος 17, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 11, Καραποστόλου, Χαρίσης 13, Λ. Μποχωρίδης 5, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνις 4, Δήμας.

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια