Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τώρα στα δύσκολα...

Γράφει ο Μάκης Διόγος... «Τη νύχτα αυτή την λέμε εμείς φωτιά, εσύ την είπες δέντρο Οι μέρες που λαχτάρησες θα `ρθουν, εσύ την είπες δέντρ...

Γράφει ο Μάκης Διόγος...

«Τη νύχτα αυτή την λέμε εμείς φωτιά, εσύ την είπες δέντρο
Οι μέρες που λαχτάρησες θα `ρθουν, εσύ την είπες δέντρο»


Διονύσης Σαββόπουλος

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι κανένας, μα κανένας, δεν έχει δικαίωμα να τραμπουκίζει και να προπηλακίζει τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να βρίσκεται ο Πανιώνιος στη Σούπερ Λίγκα. Όσα λάθη κι αν κάνουν, μεγάλα ή μικρά.
Είναι αδιανόητο και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική να πετάς αντικείμενα στον προπονητή της ομάδας για ένα αποτέλεσμα. Έχεις δικαίωμα να διαφωνείς με τις επιλογές του, με την εικόνα της ομάδας, να γράψεις την άποψη σου, άντε και να γιουχάρεις μετά το τέλος ενός αγώνα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ασκήσεις βία. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε ότι θέλουμε. Τελεία και παύλα. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Η κίνηση των οπαδών του Πανιωνίου να πάνε στη προπόνηση και να δηλώσουν την στήριξη τους στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ήταν επιβεβλημένη καθώς έπρεπε να αναδειχθεί ότι ήταν ελάχιστοι αυτοί που προπηλάκισαν τον προπονητή της ομάδας μας και πρέπει να απομονωθούν.

Το δεύτερο σημαντικό είναι να ευχηθούμε όλοι περαστικά στον συνΠανιώνιο Δημήτρη και να τον βοηθήσουμε οικονομικά. Στο κλαμπ των «Πανθήρων» μπορείτε να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως μπορείτε να βοηθήσετε τον Δημήτρη.

Πάμε στα αγωνιστικά. Η αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας συνεχίστηκε και στο ματς με τη Βέροια. Πολύ κακή διαιτησία, συμφωνώ με την ανακοίνωση της διοίκησης για τον Αρμπάκιολη, αλλά για μια ακόμη φορά η αγωνιστική μας εικόνα ήταν κάτω του μετρίου. Ελάχιστες επιθετικές ενέργειες, «εύκολα» λάθη στην άμυνα και για πολλοστή φορά «τσάμπα» γκολ από το κέντρο της άμυνας. Δυστυχώς για ένα ακόμη ματς η ομάδα δεν είχε καμία ουσιαστική βοήθεια από τον πάγκο, ενώ κατά την ταπεινή μου γνώμη η αλλαγή του Κώστα Μενδρινού ήταν λάθος που έδωσε στη Βέροια τη απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μας πιέσει και από τύχη δεν δεχθήκαμε νωρίτερα το γκολ της ισοφάρισης.

Με βάση την αγωνιστική εικόνα αν δούμε απομονωμένο το τελικό, ισόπαλο, αποτέλεσμα μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε. Ενδεχομένως αν μετά το γκολ είχαν γίνει κάποιες κινήσεις από τον πάγκο πιθανότατα να είχαμε πάρει τη νίκη, όμως στο ποδόσφαιρο (όπως και στη ζωή...) η ιστορία δεν γράφεται με «αν» αλλά με γεγονότα. Ετσι η ομάδα έφτασε τους 22 βαθμούς, μετά από πέντε αρνητικά αποτελέσματα πήρε πόντο και προχωρά.

Το ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι πως η ομάδα γρήγορα (από το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ) θα ξαναρολάρει και θα παίξει πάλι το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε μέχρι το Νοέμβριο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν περιθώρια για μεταγραφική ενίσχυση. Μου φαίνεται απίθανό καθώς και μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν χρήματα και πήραμε φορολογική ενημερότητα για τους Παναγιωτούδη & Τόσκα είναι ένα θαύμα. Άρα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι με αυτούς τους παίκτες θα πορευθούμε στη συνέχεια, όπου ο στόχος να καθαρίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη χρονιά δεν αλλάζει. Και δεν μπορεί να αλλάξει! Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθώνονται λάθη και «αστοχίες».

Κλείνοντας θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, έστω και πολύ καθυστερημένα, από τον Ευθύμη Κουλοχέρη γιατί στο άρθρο (εδώ στα Πανιώνια Νέα) μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό δημοσίευσα στη στήλη μου την άποψη του συνΠανιώνιου Γιώργου Νάθενα ο οποίος τον χαρακτήρισε «πρώην παίκτη». Έκφραση απαράδεκτη για έναν συνεπέστατο επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που εκτός των άλλων τον αδικεί κατάφωρα καθώς ο Ευθύμης κάθε φορά που αγωνίζεται δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα. Του ζητώ συγγνώμη γιατί έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός σε τι «φιλοξενώ» στη στήλη μου και κυρίως δεν έπρεπε να επιτρέψω σε κανένα να προσβάλει έναν άνθρωπο που φοράει τη «κυανέρυθρη» φανέλα.

9 σχόλια

  1. Μακη σιχαινομαι τις κωλοτουμπες. Απο ενα σχεδον εμπαθες αρθρο την προηγουμενη ενδομαδα,κατα δικαιων και αδικων, εφτασες στο αλλο ακρο να χαιδευεις τον Ελε για το τραγικο και παιδαριωδες χθεσινο κοουτσαρισμα του!Εννοειται οτι οι προπηλακισμοι δε δινουν λυση στη συγκεκριμενη περισταση (για το ποτε δεν ειμαι βεβαιος)...
    Στο χερι του Ελε ειναι να αλλαξει την ροη των πραγματων,μακαρι αν και φανταζει δυσκολο...

    Νικος -East Attica-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΓΕ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wraia sumperifora antrhrwpou me noimosini!!!mpravo!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Νίκο αυτό το λες χάιδεμα; "Ελάχιστες επιθετικές ενέργειες, «εύκολα» λάθη στην άμυνα και για πολλοστή φορά «τσάμπα» γκολ από το κέντρο της άμυνας. Δυστυχώς για ένα ακόμη ματς η ομάδα δεν είχε καμία ουσιαστική βοήθεια από τον πάγκο, ενώ κατά την ταπεινή μου γνώμη η αλλαγή του Κώστα Μενδρινού ήταν λάθος που έδωσε στη Βέροια τη απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μας πιέσει και από τύχη δεν δεχθήκαμε νωρίτερα το γκολ της ισοφάρισης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του Δημητρακη μαλλον του αρεσουν οι κορνεδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάκη καλησπέρα, στο προηγούμενο άρθρο σου είχα διαφωνήσει μαζί σου ως προς αυτά που εγραφες για τον Ελε.
    Τώρα όμως οφείλω να συμφωνήσω. Καταρχήν είναι ο προπονητής της ομάδας, όσο μερίδιο είχε για το ανελπιστο ξεκίνημα άλλο τόσο εχει για την κοιλιά που κάνει τώρα η ομάδα.
    Πολυ έδιναν τα εύσημα τότε στον Αραβιδη για τα γκολ, στον Ροβα για το πως έπαιζε στο κέντρο. Ομως αυτοί δεν το είχαν επιλέξει απο μόνοι τους να παίξουν σε αυτές τις θέσεις.
    Αυτο που θέλω να πω είναι ότι καλύτερα να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Δεν γίνετε να τραμπουκιζουμε παίκτες και προπονητές. Αυτή είναι η διαφορετικότητα που λέμε ότι έχουμε; Σε τι δλδ διαφερουμε τότε με τους κορνεδες των γαυρων που γράφει και κάποιος παραπάνω; Απο την αρχική 11αδα που είχαμε ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Αρη νομίζω είναι 3 ίδιοι οι παίκτες που ξεκίνησαν κ προχτές. Αυτο δλδ δεν παίζει κάποιο ρόλο στην πορεία;
    Αυτή η ομάδα, το προπονητικό τεαμ και η διοίκηση χρειάζονται πίστωση χρόνου. Μέχρι τώρα έχουν σταθεί όρθιοι και με το παραπάνω. Πιστεύω ότι αν τους στηρίξουμε μόνο κέρδος θα έχουμε.
    ΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mάκη εγώ δεν κάνω κολοτούμπες σ'άυτά που γράφω γιατί είμαι βεβαιος και τεκμηριώνω πάντα την άποψη μου. Η κίνηση του συμπαθούς κατά τα άλλα (δεν το αμφισβητώ αυτό) Κουλοχέρη στην φάση του γκολ του Πετρόπουλου στο ματς με τον Παναθηναικό, ήταν κίνηση που παέπεμπε σε πρώην παικτη. Τι να κανουμε δηλαδή, επειδή ειναι καλο παιδί να μην του κανουμε κριτική που μαρκαρε έναν αργό ποδοσφαιριστή με τα μάτια, στο μισο γηπεδο ? Τότε συμφωνούσες μ'αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν αφορά τον επαγγελματισμό του παικτη, αλλά το πως έπαιξε στο συγκεκριμένο αγώνα. Και έγκριτοι συνάδελλφοί σου είπαν το ίδιο άλλωστε. Ανεξαρτήτως αυτού, η ομάδα θέλει πράγματι στηριξη αλλά και ο Ελέ πρεπει κι αυτός να αναθεωρήσει τον τρόπο που κοουτσαρει την ομάδα και διαχειριζεται το ροστερ της γιατί ο Πανιώνιος δεν είναι πειραματόζωο. Καταδικάζουμε απερίφραστα το πέταγμα αντικειμένων, ειδικά όταν λοι γνωριζουμε κάτω από ποιες συνθηκες δουλευουν παικτες και προπονητικο τημ (ουσιαστικά απλήρωτοι), αλλά το διακιωμα της κριτικής για το καλό του Πανιωνίου ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ και θα το ασκήσουμε μέχρι τέλους. Φιλικά Γιώργος Νάθενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας θυμίσω ότι ο Έλε είναι πρώτη φορά προπονητής; Φυσικά και κάνει λάθη και θα κάνει! Είδαμε και τους έμπειρους που πέρασαν απο το σύλλογο και μετράγαμε με τα κομπιουτεράκια αν θα μέινουμε στη κατηγορία. Είδα πολλά αρνητικά σχόλια για την απόδοση της ομάδας και έχω την εντύπωση ότι ξεχνάμε εμείς οι Πανιώνιοι. Μου είπανε μερικοί " είμαστε 7οι αλλά με 7 βαθμούς διαφορά απο τον υποβιβασμό" και έρχομαι και λέω ότι το καλοκαρί περιμέναμε να είμαστε στη θέση της αεκ και του άρη. Το ότι έγιναν κάποιες νίκες στην αρχή δε μας κάνανε μπρατσελόνα. Επίσης, για όσους επιθυμούν αλλαγή στον πάγκο, οι διαθέσιμες επιλογές είναι ο Βλάχος, ο Βαζάκας, ο Αλέφνατος και κανα δυο τυχαίοι ακόμα. Άμα πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα με το υπάρχον υλικό τότε να το κουβενιάσουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η αποψη μου ειναι οτι η ομαδα μας τις τελευταιες αγωνιστικες που δεν κανει καλες εμφανισεις οφειλεται αποκλειστικα στον αποδεκατεσμο της ,4 βασικοι παικτες εκτος. σχεδον μισος κορμος εκτος ομαδος ,δεν ειναι ευκολο η αντικατασταση τους.ο ελευθεροπουλοσ κανει τα λαθακια του ,αλλα εγω του καταλογιζω την υπεροχη πορεια του πρωτου γυρου που με ξαναφερε στο γηπεδο,ευχομαι να βρει ξανα το δρομο της η ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή