Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«O Πανιώνιος είναι κάτι ιδιαίτερο»

Για τον Πανιώνιο και τους φετινούς στόχους της ομάδας μίλησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγ...

Για τον Πανιώνιο και τους φετινούς στόχους της ομάδας μίλησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.


Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ιστορικίς, αλλά και στην αφοσίωση του στους ποδοσφαιριστές του.

Παράλληλα, μίλησε για την προπονητική και  χαρακτήρισε κορυφαίο στο είδος του τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη «Real News»

Είναι τα 36 μια καλή ηλικία για να γίνει κάποιος προπονητής;

«Το βασικότερο έχει να κάνει με τον άνθρωπο, τα βιώματά του και το πώς τα φιλτράρει. Εχω συναντήσει 25άρης ώριμους και 45άρηδες ανώριμους, δεν μετράει συνεπώς η ηλικία, όσο το να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου».

Δείχνεις παιδί της «Πλατείας», είναι έτσι;

«Κατ' αρχάς το σπίτι μου βρίσκεται στα όρια Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου πάνω από δέκα χρόνια. Επειτα, αυτή η ομάδα, ο Πανιώνιος έχει ευαισθησίες, με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Είναι κάτι ιδιαίτερο, ξεχωρίζει η ιστορία του, οι άνθρωποι, διαφέρει από τις άλλες ομάδες. Και η ΑΕΚ ιδιαίτερη ομάδα είναι παρά τα προβλήματά της».

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με την επιλογή της διοίκησης να σου εμπιστευθεί την τεχνική ηγεσία. Που θεωρείς εσύ ότι έχεις φτάσει και αν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό...

«Σαφέστατα και είναι. Οταν ξεκίνησε η χρονιά, οι πιο πολλοί περίμεναν λιγότερα από τον Πανιώνιο και δεν μιλώ μόνο για τη βαθμολογική συγκομιδή. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε, τα νέα παιδιά που παίρνουν χρόνο και προσφέρουν, όλα αυτά είναι σημαντικά. Είμαστε μια ομάδα αγαπητή που την αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοί της, οι ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ολοι μας αντιμετωπίζουν με συμπάθεια χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό ότι επαναπαυόμαστε ή σταματάμε την προσπάθεια. Ακόμα στην αρχή είμαστε».

Τι διαθέτει ο Πανιώνιος και τι του λείπει;

«Ατού μας είναι το οικογενειακό κλίμα και τα καλά αποδυτήρια. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και μοχθούν καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες, οκονομικές και άλλες όπως όλη η Ελλάδα άλλωστε. Το θέμα είναι όσα κερδίσαμε στο πρώτο μισό να τα διαχειριστούμε σωστά και να παίξουμε πιο ώριμα».

Στόχος η παραμονή ή και κάτι παραπάνω;

«Η παραμονή και το λέγαμε από την αρχή όταν ήμασταν ψηλά στη βαθμολογία. Ο Πανιώνιος πρέπει να μείνει τουλάχιστον δύο σερί χρόνια στη Σούπερ Λίγκα για να δει φως στο τούνελ».

Μεταγραφές;

«Είμαι ρεαλιστής και ξέρω τα δεδομένα. Πορεύομαι με ότι έχω δεν μπορώ να ζητήσω πράγματα που δεν γίνεται να έχω».

Που πονάει η ομάδα;

«Μείναμε με έναν στόπερ τη στιγμή που έπρεπε να έχουμε τρεις και έναν μικρό να ετοιμάζεται. Ξένο δεν μπορούμε να πάρουμε, μόνο Έλληνες. Από τη στιγμή που φεύγει και ο Ρόβας για εξωτερικό, ψάχνουμε σίγουρα για στόπερ και αμυντικό χαφ».

Ποιοι σου αρέσουν από το πρωτάθλημα ασχέτως αν μπορεί να τους αποκτήσει η ομάδα σου;

«Ο Παπαδόπουλος από τον Πανθρακικό και ο Ντε Βινσέντι από τον ΠΑΣ Γιάννινα».

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός σε κρίση, ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο. Το περίμενες;

«Είναι κακό για τον Ολυμπιακό να μην υπάρχει συναγωνισμός. Δεν είναι ευχάριστο αυτές οι ιστορικές ομάδες, αλλά και ο Άρης και ο Πανιώνιος να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Νομίζω όμως ότι δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό το ζήτημα, η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται σε κρίση και υπό κρίση».

Έχεις προπονητικό πρότυπο;

«Ο Σπαλέτι. Έζησα έναν χρόνο μαζί του και τον παραδέχομαι έστω και αν δεν με έβαζε να παίξω κάτι που θα πει ότι η κρίση μου είναι ακόμα πιο αντικειμενική και ανιδιοτελής. Ο άνθρωπος είναι κορυφή στο είδος του, όλη η ιταλική σχολή γενικότερα».

Υπάρχει και χρήμα στην Ιταλία όμως...

«Ε, ναι, άλλα μεγέθη. Παίζαμε με την Πάρμα φιλικό το καλοκαίρι και ρωτώντας έμαθα ότι ο μέσος όρος στα συμβόλαια ετησίως είναι 850.000 ευρώ και στον Πανιώνιο είναι 800 ευρώ τον μήνα. Δεν υπάρχει σύγκριση».

Στην Ιταλία δεν διστάζουν να ρίξουν ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα ματς. Εδώ τον ύπνο του δικαίου...

«Το ίδιο έπρεπε να γίνεται και εδώ. Ομως δεν είναι τόσο θέμα ποδοσφαίρου όσο της κοινωνίας που ζούμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ατιμωρησία».

Κρούσεις από άλλες ομάδες έχεις δεχθεί;

«Συνηθίζω να λέω ότι οι γρίλιες μου είναι κλειστές. Όταν με το καλό, είτε αργά είτε γρήγορα - εύχομαι αργά - ολοκληρώσω το έργο μου στον Πανιώνιο, τότε θα ξανανοίξω. Μέχρι τότε είμαι αφοσιωμένος στα παιδιά μου».

Τα χρόνια έχουν περάσει, ωστόσο αρκετοί ακόμα αναρωτιούνται γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό...

«Κάθε πράγμα απλώς κάνει τον κύκλο του. Πήρα πολλά, υλικά και ηθικά, σώθηκα εγώ και η οικογένειά μου. Δεν νιώθω πίκρα. Το εξωτερικό μου έκανε καλό. Εξίσου ωφέλιμες και οι παραστάσεις από ΠΑΣ, Ηρακλή, Πανιώνιο. Αισθάνομαι ευτυχισμένος και γεμάτος, μου φαίνεται μάλιστα ότι έχω σταματήσει χρόνια το ποδόσφαιρο. Δεν μου λείπουν τα γάντια, μου αρέσει αυτό που κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια