Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ήταν και παραμένει φονέας των γιγάντων!

Ο Πανιώνιος εγκαταλείπει το 2012 με πίκρα και ένα αναπάντεχο αποκλεισμό στο κύπελλο! Ιδίως ο τελευταίος δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτός από το...

Ο Πανιώνιος εγκαταλείπει το 2012 με πίκρα και ένα αναπάντεχο αποκλεισμό στο κύπελλο! Ιδίως ο τελευταίος δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτός από τους φίλους του, που περίμεναν έστω και δύσκολα, ο Πανιώνιος να προκριθεί σ’ ένα θεσμό που έχει παράδοση.

Όμως υπολόγιζε χωρίς τον Φωστήρα, που απέδειξε ότι δεν έχει μόνο τ’ όνομα φονέας των γιγάντων, αλλά διαθέτει και την ουσία! Βέβαια από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος δεν είναι κάποιος ποδοσφαιρικός γίγαντας, όμως σε σχέση με το Φωστήρα είναι ασυγκρίτως καλύτερη ομάδα. Αλλά στο ποδόσφαιρο, όπως πλειστάκις έχει ειπωθεί & αποδειχθεί δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος! Για αυτό το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει ο βασιλιάς των ομαδικών αθλημάτων. Επειδή η έκβαση ενός αγώνα δεν είναι προδιαγεγραμμένη.

Ας επανέλθουμε όμως στα του Πανιωνίου. Έχω τη βεβαιότητα ότι η ισχύς μιάς ομάδας αποδεικνύεται στο βάθος του χρόνου. Με βάση αυτή την αντίληψη πιστεύω ότι ο Πανιώνιος θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος από τη βαθμολογική του θέση στον 1ο γύρο. Όπως επίσης ικανοποιημένοι θα πρέπει να είμαστε όλοι στην Πανιώνια οικογένεια, αν καταφέρει να σωθεί εγκαίρως, έστω & αν στο τέλος του πρωταθλήματος βρεθεί σε χαμηλότερη βαθμολογική θέση απ’ ότι αυτή του 1ου γύρου. Αν συμβούν όλα τα παραπάνω ο Πανιώνιος θα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τους αγωνιστικούς στόχους που είχε θέσει με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Κάποιοι ίσως να πουν ότι θέτω χαμηλά τον πήχη και ότι ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα που πρέπει ν’ αγωνίζεται μόνο για τη σωτηρία του. Αυτό είναι σωστό θεωρητικά, όμως δεν έχει σχέση με τη δεδομένη κατάσταση που υπάρχει στον Πανιώνιο. Θυμίζουμε ότι ο Πανιώνιος βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη έως αξεπέραστη οικονομική κατάσταση, που δεν του επέτρεπε καν να συγκροτήσει αξιόμαχο σύνολο και να κατεβάσει στο πρωτάθλημα! Το ότι μπόρεσε τελικά να δημιουργήσει μια αξιόλογη ομάδα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Το σύνολο αποτελείται κατά βάση από νεαρούς, ταλαντούχους πλην όμως αδιαμόρφωτους και άπειρους ποδοσφαιριστές και κάποιους ελάχιστους έμπειρους, ώστε όλοι μαζί να συγκροτούν μια ομάδα χαμηλού κόστους. Επίσης γίνεται βασανιστική προσπάθεια, ώστε η ομάδα να σταθεί οικονομικά, να μην χρεοκοπήσει οριστικά και σε βάθος χρόνου να μπορέσει να εξυγιανθεί.

Εξ όσων διαβάζουμε, τα οικονομικά εξακολουθούν να παραμένουν δύσκολα, όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι το σκάφος τελικά δε θα βυθιστεί! Κάτω λοιπόν από τις περιγραφείσες αντίξοες συνθήκες πιστεύω ότι ο στόχος που τέθηκε και ο οποίος περιγράφεται με την φράση: «Ο φετινός στόχος του Πανιωνίου είναι να σωθεί έγκαιρα αγωνιστικά & να εξυγιανθεί οικονομικά », είναι απολύτως λογικός! Εξυπακούεται ότι αν έρθει κάτι καλύτερο από το στόχο που έχει τεθεί, είναι καλοδεχούμενο. Νομίζω λοιπόν ότι όσοι καλλιεργούν μεγαλύτερες προσδοκίες, απλώς βαυκαλίζονται!

Όσο για τον αγώνα με το Φωστήρα ο Πανιώνιος μετά το 2 – 0 επαναπαύτηκε, παρότι δεν είχε σκορ ασφαλείας. Όμως σ’ έναν αγώνα χρειάζεται εγρήγορση και όχι επανάπαυση. Επιπλέον χρειάζεται σωστή διαχείριση, που όμως είναι ίδιον έμπειρων ομάδων, που ο Πανιώνιος δεν είναι ακόμη. Νεανικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, όπως επίσης αστάθεια στην απόδοσή τους, τόσο σε βάθος χρόνου, όσο και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Το ζητούμενο είναι οι ομάδες που αποτελούνται από νεαρούς ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται και να προοδεύουν σταδιακά παραδειγματιζόμενες από τα λάθη τους. Οι δε φίλαθλοι να τις στηρίζουν συνεχώς και όχι να τις αποδοκιμάζουν, όταν ενδεχομένως έχουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Η αποδοκιμασία απογοητεύει εύκολα τους νέους αθλητές, ενώ η επιβράβευση ανεβάζει κατακόρυφα το ηθικό τους και την απόδοσή τους.

Άρθρο του αναγνώστη μας Πάνου Κατσούλα

2 σχόλια

  1. Τα οικονομικα δεν παιζουν μπαλα αλλα οι παιχτες οι οποιοι αποδειξαν δεκα αγωνες πτι η σωτηρια μονο με αυτοχειρια χανεται.κι αλλοι εχουν οικονομικα προβληματα πχι μονο εμεις ελεος φτανει αυτη η καραμελα.Γιωργος .π. Καλλιθεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης λαθος τιτλος κατ εμε.δεν ηταν ο φωστηρας φονεας ο πανιωνιος ηταν ιησους χρονιαρες μερες και ανεστησε παλι τους πεθαμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή