Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ναι μεν, αλλά...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης... Η ήττα από τον Φωστήρα δεν πρέπει να φέρει την καταστροφή, αλλά φυσικά δεν πρέπει να περάσει και στο... ντούκ...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης...

Η ήττα από τον Φωστήρα δεν πρέπει να φέρει την καταστροφή, αλλά φυσικά δεν πρέπει να περάσει και στο... ντούκου.


Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία πρέπει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω Χριστουγέννων, να δουλέψουν πολύ και να βρουν τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια.

Αγώνες, όπως αυτοί με τον Φωστήρα, πρέπει να τους... καθαρίζεις και με την φανέλα. 

Σύμφωνοι, οι πολλοί τραυματισμοί (άλλο θέμα και αυτό) έχουν ελαχιστοποιήσει τις επιλογές του "Ελέ". Θεωρώ, όμως, ότι κόντρα σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Football League 2,η οποία μάλιστα στηρίζεται κυρίως σε νεαρά παιδιά, ε και πλήρεις να μην είσαι πρέπει ή αν θέλετε καλύτερα, επιβάλλεται να την περάσεις!

Η ομάδα στο εν λόγω ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά, πέτυχε δύο γρήγορα τέρματα και έδειξε πως ξέρει πως πρέπει να διαχειριστεί την αναμέτρηση. 

Από το 65ο λεπτό όμως είδαμε τους παίκτες του Πανιωνίου να δίνουν πάρα πολύ χώρο στον αντίπαλο τους, προσπαθώντας να κρατήσουν το αποτέλεσμα (;). Κάτι που σαφώς και δεν έπρεπε να γίνει, αφού ο Φωστήρας έως εκείνο το σημείο σου έδειξε πως αν δεν του το επιτρέψεις, δεν μπορεί να σε απειλήσει... 

Τελικά η ομάδα του Ταύρου, εκμεταλλεύτηκε το... πισωγύρισμα του Ιστορικού,  κυνήγησε το γκολ και τελικά κατάφερε να το πετύχει. Και μαγιά της γι' αυτό. 

Σίγουρα ο αποκλεισμός από μία ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα πονάει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως το να αρχίσουμε να βρίζουμε παίκτες, τεχνική ηγεσία κλπ μόνο καλό δεν κάνει.

Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν και τα κάτω τους και τα πάνω τους. Επίσης οι περισσότεροι εξ' αυτών δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται συνεχώς σε τόσο υψηλό επίπεδο και είναι λογικό η κούραση να έχει κάνει αισθητή την εμφάνιση της.

Οπότε, ναι μεν υπάρχει στεναχώρια και απογοήτευση, ειδικά για τον αποκλεισμό, ωστόσο δεν πρέπει να καταστρέψουμε με γκρίνιες και διάφορες άλλες κινήσεις, αυτό που χτίζεται φέτος στον Πανιώνιο.

Ο Περιστερίδης είχε πει σε μία πρόσφατη συνέντευξη του, ότι "...αυτό που θέλουμε είναι να δέσει η ομάδα για τα επόμενα χρόνια" και συμφωνώ μαζί του.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με χίλια προβλήματα. Η ομάδα χτίστηκε βιαστικά για να κατέβει στο πρωτάθλημα, όμως όπως μας απέδειξαν αυτά τα παιδιά μπορούν να σταθούν επάξια στην πρώτη κατηγορία και να οδηγήσουν σε επιτυχίες τον σύλλογο.

Η ομάδα είναι άκρως νεανική και δυστυχώς σε αυτές τις ηλικίες ο παράγοντας ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την απόδοση τους. Τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα έχουν βαρύνει τα πόδια των παικτών και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Φωστήρα, που αν και βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ με 2-0, δεν πίστεψαν ότι μπορούν να σφραγίσουν την πρόκριση με ένα ακόμη τέρμα, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στα τελευταία τριάντα λεπτά για να διατηρήσουν το σκορ.

Κλείνοντας θα κάνω μία μικρή αναφορά στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Σίγουρα έχει κάνει και αυτός τα δικά του λάθη, που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι. Ωστόσο δεν μπορώ να μην σταθώ στην δουλειά που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος στην προετοιμασία, αλλά και που συνεχίζει να κάνει από προπόνηση σε προπόνηση.

Κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάρει αρκετούς νεαρούς και άπειρους από επαγγελματικές κατηγορίες παίκτες, όπως ο Ντούνης, ο Σπυρόπουλος, ο Κούρος κ.α. και να τους κάνει έτοιμους ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ λες και έχουν χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους.

Επίσης, ο τρόπος με την οποίο προσπαθεί να παίξει η ομάδα είναι και αυτός έργο της δουλειάς του "Ελέ". Στόχος είναι η μπάλα να προωθείται με σωστό "passing game" και όχι με γιόμες και άλλους τέτοιους τρόπους.

Το ότι έχει κάνει λάθος σε κάποιες επιλογές του είναι δεδομένο, αλλά και αυτός μην ξεχνάμε είναι ένας νέος προπονητής και μέσα από τα λάθη του μαθαίνει.

Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, παρά τα όποια άσχημα αποτελέσματα έρθουν.

Άλλωστε τα... βουνά είναι συνηθισμένα στα.. χιόνια!

2 σχόλια

  1. Συμφωνω με το αρθρο.. Μην τα ισοπεδώσουμε ολα... Η ομαδα χτιζεται για το μελλον και θα υπαρξουν και οι σφαλιάρες... ολοι κοντα στην ομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ειμαστε ρεαλιστες.Η ομαδα δεν χτιζεται για το μελλον, γιατι για να χτισεις κατι πρεπει πρωτα να εχεις καποια σχετικη οικονομνικη ανεση να επενδυσεις πανω σε μια βαση.Ο Πανιωνιος (αιωνιος καημος ολων μας) δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να κρατησει για ορισμενα εστω χρονια καλους νεαρους παιχτες,ειδικα στη σημερινη οικονομικη συγκυρια.Με το που ξεπεταχτουν 2-3 απο τους πιτσιρικαδες μας θα φυγουν εναντιου πινακιου φακης (ισως και τσαμπα) καλη ωρα Ροβας γιατι αν δεν εχεις φραγκα ουτε παζαρια δεν μπορεις να κανεις. Ειμαι ονειροπολος σαν Πανιωνιος αλλα δεν μπορω να μη δω την αληθεια καταματα...
    Μακαρι να διαψευστω...
    ΥΓ Σε καμια περιπτωση δεν εννοω να παρατησουμε την ομαδα στη μοιρα της

    Νικος - East Attica

    ΑπάντησηΔιαγραφή