Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η δύναμη της μάζας...

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχα αποφασίσει να μην το παρακολουθήσω ούτε από κοντά, ούτε από την τηλεόραση. Μάλιστα είχα σκεφτεί εκείνη την...

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχα αποφασίσει να μην το παρακολουθήσω ούτε από κοντά, ούτε από την τηλεόραση. Μάλιστα είχα σκεφτεί εκείνη την ώρα να πάω για καφέ και να μην ασχοληθώ καν. Όταν με ρώτησαν «γιατί;», απάντησα ότι από αυτά τα παιχνίδια δεν έχω να περιμένω κάτι.


Εκεί ένιωσα εγωιστής και είπα στον εαυτό μου «κάτι τέτοια ματσάκια όμως κάνεις την εμφάνιση και γίνεται η έκπληξη». Τελικά είδα τον αγώνα και τα πράγματα έγιναν όπως τα περίμενα. Πολύ καλή εμφάνιση αλλά «τσάμπα» ήττα στο τέλος. Δεν με πείραξε καθόλου.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, ίσως αν δεν είχε γίνει η «στραβο-κλωτσιά» του Σπυρόπουλου, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το γκολ του Τζιμπούρ θα ήταν απλά η ισοφάριση.

Μπαίνω λοιπόν στο θέμα, μετά από αυτή την μικρή παρένθεση. Το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ραφικ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, αυτή χτυπάει στο γόνατο και μπαίνει γκολ. Από την τηλεόραση, όπως το είδα, ο επόπτης σηκώνει τη σημαία και μετά την κατεβάζει. Γιατί; Γιατί ο Σπάθας δείχνει σέντρα! Και εδώ τίθεται το εξής θέμα: Αν γινόταν ανάποδα η φάση, θα έδειχνε σέντρα και αν ναι, ο επόπτης θα κατέβαζε τη σημαία; Η απάντηση είναι όχι! Όχι γιατί ξαφνικά ανακάλυψα την μεγάλη σαπίλα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ή επειδή έβγαλα στη φόρα τη μεγάλη συνωμοσία της ΚΕΔ! Αλλά γιατί η οπαδική μάζα κινεί τα νήματα και εξηγούμαι: Εγώ για να είμαι σίγουρος ότι ήταν 100% χέρι είδα την επανάληψη 7,8 φορές. Οι διαιτητές το είδαν μόλις μια, από μία οπτική γωνία και για δευτερόλεπτα.

Έρχομαι λοιπόν στη θέση του Σπάθα και λέω: «Αν είναι σίγουρα χέρι και το σφυρίξω τότε όλα καλά. Αν δεν είναι χέρι και το γκολ είναι κανονικό, με αποτέλεσμα να χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός με τους εκατομμύρια οπαδούς, θα πέσουν όλοι να με φάνε. Αν κάνω λάθος και αδικηθεί ο Πανιώνιος, ποιος θα ασχοληθεί; Μέτρα το να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!».

Είμαι σίγουρος ότι κάπως έτσι σκέφτηκε. Αύριο, εκτός από καμιά «Πράσινη», κανείς άλλος δεν θα έχει ασχοληθεί με το χέρι του Τζιμπούρ γιατί πολύ απλά είμαστε μειοψηφία. Η αντιδράσεις μας σε σχέση με αυτές των οπαδών του… γάυρου σε αντίστοιχη περίπτωση είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Εδώ λοιπόν θέλω να κάνω μια ακόμα παρατήρηση. Αυτή η ομάδα λοιπόν με τους πιτσιρικάδες έκανε των φόβο των διαιτητών, τα μπάτζετ και τις μεταγραφές σκόνη. Αυτά τα παιδιά κοιτάξανε στα μάτια τον πρωταθλητή και τον ζόρισαν τόσο, που αναγκάσανε τον Σπάθα να σπρώξει και να σπρώξει και να σπρώξει μπας και φύγουν από τη Νέα Σμύρνη με την νίκη και δεν τον κρεμάσουν αύριο. Αυτό και μόνο πρέπει να σας κάνει περήφανους σαν Πανιώνιους. Ό

πως και εγώ, έτσι κι εσείς (διαβάζοντας τα φόρουμ όλη τη βδομάδα) περιμέναμε να φάμε κάνα τάλαρο. Κι όμως όχι! Φάγαμε ένα με το ζόρι! Μακάρι να συνεχίσει έτσι η ομάδα, γιατί η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν καταπληκτική! Η συνέχεια επί χλοοτάπητα!!!

Άρθρο του αναγνώστη μας Χρήστου Μπαλαφούτη από την Μυτιλήνη…

Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας άρθρα-σχόλια-απόψεις στο εξής E-mail: panionianea@gmail.com.

1 σχόλιο

  1. Διαφωνώ για τον εξής λόγο. Αν σε όλο το παιγνίδι είχε παίξει ο Σπάθας καθαρά τότε αυτά που γράφεις θα ήταν σωστά. Όταν όμως έχει παίξει από την αρχή 90-10 δεν νομίζω ότι σκέφτηκε αυτά. Απλά ξέροντας ότι είναι χέρι σκέφτηκε αν πρέπει να ολοκληρώσει το εγκλημα σπρώχνοντας κατάφωρα ή να μείνει στο άγριο σπρώξιμο με σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες φάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή