Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κατσαράς: «Η Α2 είναι κίνητρο, θα παλέψουμε για την παραμονή»

Μία ιστορική χρονιά διανύει ο Πανιώνιος στο χάντμπολ, καθώς η αντρική ομάδα του συλλόγου ανεβαίνει στην Α2, μετά από 4 χρόνια παραμονής ...

Μία ιστορική χρονιά διανύει ο Πανιώνιος στο χάντμπολ, καθώς η αντρική ομάδα του συλλόγου ανεβαίνει στην Α2, μετά από 4 χρόνια παραμονής στη Β’ Εθνική. Συγκεκριμένα, αυτή η συμμετοχή στην Α2 αποτελεί την δέκατη για την ομάδα των «κυανέρυθρων», με τελευταία την άνοδο την αγωνιστική περίοδο 2014/15, όπου και αποσύρθηκε.

Ο προβιβασμός στον Α όμιλο της Α2 Ανδρών, προήλθε μετά την παραίτηση των σωματείων του Καματερού, Ιδομενέα και στη φάση των αγώνων μπαράζ, του Πολίχνιτου. Μαζί με τον Αθηναϊκό κατέκτησαν ένα απευθείας «εισιτήριο» για τις κενές θέσεις στην κατηγορία.

Οι εξελίξεις έπιασαν απροετοίμαστους τους «πάνθηρες», οι οποίοι έδωσαν το καλοκαίρι τους δύο βασικούς τερματοφύλακες του ρόστερ τους και δεν πρόλαβαν να κινηθούν στην απόκτηση μεταγραφικών στοιχείων. Έτσι, η ομάδα στελεχώθηκε με νεαρούς αθλητές, κυρίως παιδιά που προήλθαν από τις ακαδημίες και σπουδαστές.

Καθοριστική για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν και η προσθήκη στο βασικό ρόστερ του τερματοφύλακα του Καματερού, Μπελεχρή αλλά και των Λέκκα, Ιωαννίδη και Λάζαρη, οι οποίοι ήταν πέρυσι τραυματίες και θα αγωνισθούν φέτος.

Παράλληλα, δυσκολίες σημειώνονται και στο γεγονός ότι το σωματείο δεν έχει κάποια μόνιμη έδρα. Στη φετινή σεζόν ο «ιστορικός» θα παίζει στη Νίκαια.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα και οι τεχνικό επιτελείο και παίχτες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην κατηγορία, κάτι που αποτελεί και άμεσο στόχο τους.

Κατσαράς Αντώνης (προπονητής)

«H άνοδος στην Α2 προήλθε λόγω παραίτησης ομάδων από την κατηγορία. Οι λόγοι αυτοί ήταν κυρίως οικονομικοί. Η ομάδα του Καματερού, η οποία ανέστηλε την λειτουργία του ανδρικού της τμήματος για κάποιο χρονικό διάστημα και του Ιδομενέα, ο οποίος προτίμησε να πέσει στη Β’ κατηγορία, έδωσαν την ευκαιρία σε τρεις ομάδες να παίξουν αγώνες μπαράζ. Ο Πολίχνιτος, από τη Λέσβο εν τέλει αποσύρθηκε και επισημοποίησε την άνοδο για Αθηναϊκό και Πανιώνιο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι συνθήκες μας έπιασαν απροετοίμαστους, καθώς δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη. Για παράδειγμα, κατά τις καλοκαιρινές μεταγραφές η ομάδα έδωσε τους Τζάνο και Ρεπούλια, τους δύο βασικούς τερματοφύλακές της, σε ομάδες της Α2 κατηγορίας. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε πλήρεις για να ανταποκριθούμε στην κατηγορία. Σκοπός μας όμως είναι η παραμονή και γι’ αυτό θα παλέψουμε.

Παράλληλα, μας απασχολούν και προβλήματα με το γήπεδο μας. Ανακατασκευάζεται το Αρτάκης αλλά προς το παρόν δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Έχουμε παίξει σε διάφορες έδρες, στο ΟΑΚΑ, το κλειστό του Βύρωνα, στη Σαλαμίνα και φέτος θα φιλοξενηθούμε στη Νίκαια. Οι συνθήκες είναι αντίξοες για την κατηγορία, δεδομένου ότι πολλές προπονήσεις γίνονται στο ΟΑΚΑ, αίθουσες που πληρώνει ο σύλλογος.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ενέργεια και δράση. Η Α2 είναι κίνητρο και οι αθλητές δουλεύουν σκληρά. Ένα μειονέκτημά μας είναι η απειρία των παιχτών, έναντι στις υπόλοιπες ομάδες».

Το πάρε- δώσε

Ήρθαν (2): Μπελεχρής Γιώργος (Τ/Φ από Καματερό), Σάκκος Γιώργος (23, από την πανεπιστημιακή ομάδα του Δημοκρήτειου)

Έφυγαν (2): Τζάνος Κ.(Τ/Φ, Πανελλήνιος) και Ρεπούλιας (Τ/Φ, Νηρέας)

Πηγή: e-handball

Δεν υπάρχουν σχόλια