Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μια πρώτη ματιά στο ρόστερ του Ιστορικού

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης... Ενα μήνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και...

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης...

Ενα μήνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και μεις κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση του ρόστερ του Ιστορικού.

Η φετινή χρονιά στον Πανιώνιο δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτές των προηγούμενων χρόνων αφού η μη εξασφάλιση άδειας φέρνει περιορισμό στις μεταγραφές. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας), ενώ έχει δικαίωμα να αποκτήσει συγκεκριμένα μόνο έναν ποδοσφαιριστή που είναι άνω των 23 ετών είτε αυτός είναι ξένος είτε Έλληνας. Παράλληλα θα μπορεί να κάνει 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός,

Για τον λόγο αυτό οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν να επιστρέψουν στο απόλυτα πετυχημένο μοντέλο με τους νεαρούς κι Έλληνες ποδοσφαιριστές ένα μοντέλο που οι Νεοσμυρνιώτες ήταν οι πρώτοι που το εγκαινίασαν - και με απόλυτη επιτυχία - πριν το ακολουθήσουν οι άλλοι. Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από το τέλος του πρωταθλήματος και ήδη ο Πανιώνιος έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό έχοντας αποκτήσει σχεδόν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή από την δεύτερη και την τρίτη κατηγορία της Ελλάδος ποδοσφαιριστές οι οποίοι αν δουλευτούν και κυρίως δουλέψουν οι ίδιοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Εκτός από τους νεαρούς κάτω των 23 ετών, παράλληλα στον Πανιώνιο τρέχουν και το θέμα των ανανεώσεων με τους Μανιάτη και Μπουμάλ να είναι οι δύο στόχοι. Μάλισα, με τον πρώτο οι συζητήσεις βρίσκονται στο σωστό δρόμο, υπάρχει θετική διάθεση και από τους δύο και όλα δείχνουν ότι ο διεθνής άσος θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Αντίθετα, η υπόθεση Μπουμάλ είναι ακόμα ανοικτή και θα εξαρτηθεί κατά πολύ με το αν ο Καμερουνέζος άσος θα βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Καμερούν για το επερχόμενο Copa Africa. Αυτό όμως που θα πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός πως οι κινήσεις του Ιανουαρίου έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα να έχει ένα κορμό βασικών παικτών οι οποίοι όταν θα πλαισιωθούν με τους κατάλληλους παίκτες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Οπότε ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στο πως έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή το ρόστερ της ομάδας.

Τερματοφύλακες

Σε αυτή την θέση ο Ακης Μάντζιος έχει ήσυχο το κεφάλι του αφού διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες που μπορούν με την παρουσία τους κάτω από τα γκολπόστ να συμβάλουν τα μέγιστα για την εξασφάλιση βαθμό ή βαθμών. Το δίδυμο Κότνικ - Μαλέρμπ δεν σπάει με τον Σλοβένο τερματοφύλακα να ετοιμάζεται να επιστρέψει στο επίπεδο της πρώτης του χρονιάς μετά την περσινή και όχι τόσο καλή σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Πίσω του θα είναι ο Μαλέρμπ ο οποίος στα τελευταία ματς του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του βοήθησε την ομάδα να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν. Όσον αφορά τον άνθρωπο που θα πλαισιώσει την τριάδα, αυτή θα παιχτεί μεταξύ του Νίκα και του Σκαφίδα (θα περάσει από το μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας) ενώ φήμες θέλουν να εξετάζεται και η περίπτωση του Μάντζαρη που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας.

Δεξί μπακ

Εκεί η θέση είναι καλυμμένη με τον Κούρντι να είναι ο βασικός δεξιός μπακ, την ώρα που ο Ρέντζας ετοιμάζεται να πάρει την εκδίκησή του μετά την περσινή χρονιά που τον βρήκε στα πιτς.

Αριστερό μπακ

Εκεί ο Γιώργος Σαραμαντάς έχει πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του, με τους νεαρούς Λυμπεράκη (από τους καλύτερους παίκτες της Καβάλας στην Γ' Εθνική) Κιάκο να περιμένουν στην γωνία.

Στόπερ

Οι θέσεις των κεντρικών αμυντικών είναι από τις περιπτώσεις που δεν αποκλείεται να γίνει η καλή και άνω των 23 ετών μεταγραφή. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα μείνει ο Ντουρμισάι. Σε περίπτωση που ο Φιόρι θα φοράει τα κυανέρυθρα και του χρόνου τότε είναι 100% σίγουρο ότι θα αποκτηθεί ένας στόπερ που θα κάνει την διαφορά.

Αυτή την στιγμή στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών υπάρχουν οι Σταυρόπουλος και Ντομίνγκες οι οποίοι από ένα σημείο και μετά ήταν το βασικό δίδυμο, ένα δίδυμο όμως που ορισμένες φορές δεν έβγαζε σιγουριά. Κι επειδή του χρόνου με το -6 τα λάθη απαγορεύονται, ένα έμπειρο στόπερ θα δώσει την ώθηση - ειδικά στον Σταυρόπουλο ο οποίος έχει όλο το ταλέντο να εξελιχθεί και να γίνει ένας σπουδαίος αμυντικός. Την ίδια ώρα υπάρχουν από πίσω ο Μίκο ο οποίος επίσης έχει όλα τα φόντα για να κάνει καριέρα αλλά και ο Χρούσιελ που έρχεται από μια γεμάτη χρονιά στην Football League. Παράλληλα φήμες θέλουν την ομάδα να κοιτάει και τον Ευαγγέλου ο οποίος ελπίζει αν έρθει στη Νέα Σμύρνη να δώσει ξανά ώθηση στην καριέρα του.

Χαφ

Η μεσαία γραμμή είναι η πιο γεμάτη του Πανιωνίου και ειδικά αν ανανεώσει και ο Μανιάτης τότε η ομάδα θα είναι υπερπλήρης. Ως αμυντικά χαφ και βασικοί υπολογίζονται ο κάπτεν Κόρμπος και ο Μανιάτης, ενώ υπάρχει από πίσω ο Κεϊτά ο οποίος θα επιστρέψει το καλοκαίρι από τον σοβαρό του τραυματισμό. Παράλληλα σε αυτή την θέση μπορούν να προσφέρουν και οι Μαξίμοβιτς και Οικονομίδης. Παράλληλα στην θέση αυτή αποκτήθηκε και ο Κραγιόπουλος ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην δοκιμή του.

Μαξίμοβιτς, Άρτσε και Οικονομίδης είναι αυτοί που με τα τωρινά δεδομένα θα βρίσκονται μπροστά από τα αμυντικά χαφ με τον Σέρβο μέσο να βγάζει μάτια από τον ερχομό του τον Γενάρη και μετά. Ο Αρτσε επίσης έχοντας κάνει προετοιμασία με τον Πανιώνιο θα διεκδικήσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα ενώ την ευκαιρία του περιμένει και είναι αποφασισμένος να παλέψει ο Οικονομίδης.

Εξτρέμ

Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από την παραμονή του Μπουμάλ. Σε περίπτωση που ο Καμερουνέζος παραμείνει τότε η μία θέση βασικού στα πλάγια έχει κλείσει. Η άλλη είναι του Σπιριντόνοβιτς ο οποίος φαίνεται να έχει καταλάβει ότι δεν τον παίρνει πια να κάνει και άλλα τερτίπια αφού με δεύτερη τραγική σεζόν τότε δύσκολα θα βρει ομάδα. Ηδη ο ίδιος το έχει καταλάβει και αυτό υο φανερώνουν οι ατομικές προπονήσεις που κάνει σε Αυστρία και Σερβία για να είναι απόλυτα έτοιμος. Στα εξτρέμ υπάρχει και ο Τσιλούλης ο οποίος θα υπολογίζεται και για τα δύο άκρα αλλά και για την επίθεση. Παράλληλα αποκτήθηκε ο Παπανικολάου από τον Πλατανιά ενώ στην προετοιμασία θα βρίσκεται και ο Χρήστος Στοΐλας που είχε δοκιμαστεί και είχε ικανοποιήσει στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Επιθετικός

Τέλος, στην θέση του σέντερ φορ όλα θα εξαρτηθούν από την παραμονή του Ντουρμισάι. Σε περίπτωση που ο διεθνής φορ συνεχίσει να φοράει την φανέλα του Ιστορικού τότε η ομάδα είναι γεμάτη σε αυτή την θέση. Και αυτό γιατί πίσω από τον Ντούρμι θα είναι ο Τσιλούλης, ο Καμαρά και ο Δούμτσιος που προέρχεται από ένα πολύ καλό εξάμηνο στην Δόξα Δράμας.

Καταλαβαίνει κανείς πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας απομένουν 3-4 κινήσεις (είτε μεταγραφές είτε ανανεώσεις) για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και στη συνέχεια να διεκδικήσει και να κερδίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια