Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οριστικό: Αναδιάρθρωση με 14 ομάδες στη Super League

Η αναδιάρθρωση φαίνεται πως πλέον είναι γεγονός! Το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 και όχι με 16 ομάδες, καθώς ο Γι...

Η αναδιάρθρωση φαίνεται πως πλέον είναι γεγονός!

Το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 και όχι με 16 ομάδες, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάστηκε κάθετος στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο γραφείο του με τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019-20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020-21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.

Μπροστά σε αυτό το φάσμα η άλλη πλευρά έκανε πίσω και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, ενώ θα καθιερωθεί και η Super League 2 με τη συμμετοχή πιθανότατα 12 ομάδων.

Παράλληλα, είναι πλέον δεδομένο πως υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Στη συνάντηση, πέρα από τον υφυπουργό, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο αντιπρόεδρος της Super League Χρήστος Δάρας, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, καθώς και οι Δημητρίου, Βακάλης και Βρακάς εκ μέρους της ομοσπονδίας.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον, βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League», τόνισε ο Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μία ώρα και συμπλήρωσε:

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Από τη μεριά του, ο Γραμμένος είπε: «Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τρίτης ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ποιο, ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει υπό την μικρή τροποποίηση ότι κατ’ απαίτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της Super League δηλαδή, να ζητηθεί από τον υφυπουργό 16 ομάδες τη νέα χρονιά στη Super League, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των 7 ΠΑΕ με την ΕΡΤ.

Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού που μας είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει όποια αναδιάρθρωση επιθυμεί το ποδόσφαιρο, πλην όμως, αν υπαναχωρήσει από τις 14 ομάδες όπως εξ’ αρχής ήταν η απόφαση της ΕΠΟ τον Αύγουστο, τότε δεν εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η εισήγηση αύριο στο ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι 14 ομάδες στη Super League από την επόμενη χρονιά με το συμβόλαιο της ΕΡΤ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήταν μάλιστα, κατηγορηματικός ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου (2018-19) θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες από τη Super League, ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League: «Είναι μια απόφαση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση, το λέω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο ποιος υποβιβάζεται και ποιος ανεβαίνει» είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κλήθηκε να σχολιάσει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο (κλειστό διετές με 800.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 1 εκατ. ευρώ για τον δεύτερο) που θα έχουν οι ομάδες της Super League 2 με την ΕΡΤ: «Κατά την άποψη μου είναι μια γενναία «επιχορήγηση» αλλά αυτό που θα πρέπει να καταδείξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά, είναι ότι δικαιούται να παίρνει αυτά τα χρήματα αναβαθμίζοντας το προϊόν του».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χρήστος Δάρας, δήλωσε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη, όμως».

Δεν υπάρχουν σχόλια