Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τζουλάκης: «Θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, κόσμημα για όλη την Ελλάδα»

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης μίλησε για την πορεία των εργασιών της κατεδάφισης και της ανέγερσης του κλειστού γηπέδου της ...

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης μίλησε για την πορεία των εργασιών της κατεδάφισης και της ανέγερσης του κλειστού γηπέδου της οδού Αρτάκης, ενώ στάθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή, αλλά και γενικότερα για την Αττική και την Ελλάδα το συγκεκριμένο έργο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που χρειάστηκαν να ξεπεραστούν, ώστε το έργο να προχωρήσει, σημειώνοντας σχετικά πως υπήρξε μία προσφυγή η οποία πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απορρίφθηκε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα sport24:

Η άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου έχει δοθεί;

"Η άδεια κατεδάφισης έχει δοθεί και υπάρχει ο ανάδοχος. Επίσης, υπάρχουν η άδεια ανέγερσης, όσο και η ανάδοχος εταιρεία, η οποία είναι η «Άκτωρ». Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του ελεγκτικού συνεδρίου. Η μελέτη έχει κατατεθεί και μόλις γυρίσει, θα υπογράψουμε την σύμβαση".

Υπάρχει κάποια προσφυγή κατά της ανέγερσης του γηπέδου;

"Υπήρχε μία προσφυγή, η οποία πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απορρίφθηκε. Το έργο προχωράει κανονικά".

Πόσο θα κοστίσει το έργο;

"Ο προγραμματισμός είναι στα 22.000.000€. Τώρα έχει δοθεί κάποια έκπτωση, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι και πόσο θα φτάσει".

Το έργο είναι εντός του χρονοδιαγράμματος;

"Η κατεδάφιση θα κρατήσει 2 με 2,5 μήνες. Από εκεί και ύστερα πιστεύω πως η ανάδοχος εταιρεία θα ξεκινήσει άμεσα. Η «Άκτωρ». είναι μία μεγάλη εταιρεία, άρα θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα μπει εκείνη την περίοδο. Το χρονοδιάγραμμα θα μπει τη μέρα που θα υπογράψει η ανάδοχος εταιρεία. Από την στιγμή που θα υπογράψει ο ανάδοχος, θα υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα δύο - τριών ετών μέχρι την περαίωση του έργου. Δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο χρονοδιάγραμμα, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Ο ανάδοχος την παρούσα στιγμή δεν έχει κάποια υποχρέωση. Οι υποχρεώσεις του θα αρχίσουν από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση".

Μπορεί μία πιθανή αλλαγή στην διοίκηση της Περιφέρειας να επηρεάσει το έργο;

"Θέλω να πιστεύω πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα επηρεαστεί το έργο. Τα χρήματα, από ό,τι μου λένε από την Περιφέρεια, είναι δεσμευμένα για το συγκεκριμένο έργο και πιστεύω πως οποιαδήποτε αλλαγή και αν υπάρξει, αυτό θα μείνει ανεπηρέαστο. Επίσης, πιστεύω πως δεν θα συμφέρει και τον Περιφερειάρχη να αλλάξει το πλάνο. Συνήθως, τα προγραμματισμένα έργα προχωρούν".

Πόσο σημαντική είναι για τη Νέα Σμύρνη η ανέγερση του γηπέδου;

"Η Νέα Σμύρνη είναι μία αθλητούπολη. Eκτός από τον Πανιώνιο υπάρχουν ο Μίλωνας, ο Ίκαρος, ο ΑΠΟ Νέας Σμύρνης και πολλά ερασιτεχνικά σωματεία, όπως η Ίρις. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που κάνουν χρήση του συγκεκριμένου γηπέδου. Πιστεύω πως όλοι ικανοποιούνται από την αναβάθμιση του γηπέδου. Αυτό που θα δούμε δεν θα έχει σχέση με το υπάρχον γήπεδο. Αυτό που θα μας παραδώσουν θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Όλα τα οικοδομικά υλικά θα είναι βιοκλιματικά. Θα υπάρχουν προπονητήριο και βοηθητικό γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 3.500 φιλάθλους. Επίσης, θα υπάρχει ένα υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 200 αυτοκινήτων. Θα αναβαθμιστεί η περιοχή.

Έτυχε να είμαι εγώ στο τιμόνι. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Δεν το ξεκίνησα εγώ. Ήταν κάτι που η περιοχή το ήθελε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτυχε στο τιμόνι της πόλης να είμαι εγώ. Είναι χαρά και τιμή μου συνέβαλα στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Ξεπεράσαμε πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία είχαν οι μελέτες. Ξεπεράσαμε πάρα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και για την κατεδάφιση και για την ανέγερση. Τα φέραμε όλα εις πέρας και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρέθηκα στο τιμόνι αυτή την περίοδο".

Υπάρχει ο κίνδυνος μετά την κατεδάφιση του γηπέδου να "παγώσει" το έργο, όπως π.χ. είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια;

"Δεν ξέρω τι είχε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Εμείς τηρούμε όλες τις προϋποθέσεις. Η εντολή για να γκρεμιστεί το γήπεδο δόθηκε, όταν πήραμε την άδεια και υπήρξε ανάδοχος. Ο Άκτορας είναι μία πολύ μεγάλη εταιρεία και αυτό παρέχει ασφάλεια. Οι πιθανότητες για να μην ολοκληρωθεί το έργο, είναι ελάχιστες. Μόνο αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, θα υπάρξει πρόβλημα. Πιστεύω, όμως, πως η Περιφέρεια έχει ήδη κάνει τον προγραμματισμό της. Μας έχουν ενημερώσει πως είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ. Το γήπεδο θα είναι ένα κόσμημα. Όχι μόνο για την Αττική, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πιστώσεις έχουν δεσμευθεί και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα".

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την αξιοποίηση του γηπέδου και την συντήρησή του;

"Πιστεύω πως έχουμε την τεχνογνωσία και το έχουμε αποδείξει. Ό,τι έχουμε αγοράσει, το έχουμε αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Όσο πλησιάζουμε στην υλοποίηση του έργου, θα δούμε και πιο αναλυτικά πως θα γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Το γήπεδο θα πληροί τις προϋποθέσεις για φιλοξενούνται σε αυτό ευρωπαϊκοί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ. Προτεραιότητα θα έχουν τα σωματεία και οι δημότες της Νέας Σμύρνης. Είναι ένα δημοτικό στάδιο. Δεν ανήκει στον Πανιώνιο, στον Μίλωνα ή στην Ίριδα. Ανήκει στους δημότες Νέας Σμύρνης. Προτεραιότητα θα έχουν οι δημότες και τα σωματεία της Νέας Σμύρνης. Αν υπάρχει χώρος, τότε θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε και κάποιον άλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με το κολυμβητήριο, το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν στην Αττική. Προτεραιότητα έχουν οι σύλλογοι της περιοχής και το κοινό. Αν π.χ. μπορεί να γίνει κάποια ημερίδα για την κολύμβηση ή κάποιος αγώνας πόλο και υπάρχει κενό στο πρόγραμμα, θα το κάνουμε".

Θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για τη διαδικασία της αποχώρησης του Πανιωνίου από το γήπεδο;

"Σεβαστήκαμε όσους έκαναν χρήση του γηπέδου και κάναμε μία σύμβαση με το ΣΕΦ - χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι - και όλα τα σωματεία μας κάνουν χρήση των υπηρεσιών του. Αυτό δεν γίνεται δωρεάν. Εμείς πληρώνουμε το ΣΕΦ για την χρήση των σωματείων. Πληρώνουμε γύρω στις 9.000€ κάθε μήνα στο ΣΕΦ. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος άλλος Δήμος που πληρώνει για να αθλούνται τα σωματεία της περιοχής του. Σεβαστήκαμε, όμως, το πρόγραμμά τους. Είμαστε ένας Δήμος που δεν έχει οικονομικά προβλήματα και με μεγάλη χαρά βοηθάμε τα σωματεία.

Η ΚΑΕ Πανιώνιος μάς ζήτησε να κάνει χρήση του γηπέδου παρά το γεγονός πως όλα τα άλλα σωματεία ήταν στο ΣΕΦ. Υπογράφτηκε σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η ΚΑΕ ήταν υποχρεωμένη να αποχωρήσει από το γήπεδο, όταν θα ξεκινούσαν τα έργα για την κατεδάφισή του. Όταν τους ενημερώσαμε πως πρέπει να αποχωρήσουν ως το τέλος Ιανουαρίου, υπήρξε μία αντίδραση. Ανέλαβα να βρω τη λύση. Μου είχαν προτείνει δύο γήπεδα, αυτό του Π. Φαλήρου και αυτό της Ηλιούπολης. Μεσολάβησα στις επαφές με τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια, γιατί έκανε την υπέρβαση και μας παραχώρησε το γήπεδο. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις του. Εύχομαι κάθε επιτυχία, γιατί είναι σε οριακό σημείο για να παραμείνει στην κατηγορία. Πιστεύω, όμως, πως θα τα καταφέρουμε. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να τους εξασφαλίσουμε μία καλύτερη λύση από αυτή που είχαν. Το γήπεδο του Π. Φαλήρου είναι καινούριο. Οι υποδομές του και η πρόσβαση είναι καλύτερες από αυτές του δικού μας".

Πόσο σημαντικό θα είναι για τον Πανιώνιο το νέο γήπεδο;

"Τα σωματεία της Νέας Σμύρνης θα είναι από τους χρήστες του γηπέδου. Ο Πανιώνιος είναι ένας εξ αυτών. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος θα βοηθηθεί πάρα πολύ, γιατί πέρα από το γήπεδο που έχει, θα έχει ακόμα μία λύση. Δεν θα είναι απλά μία δεύτερη λύση. Θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Πιστεύω πως στον Πανιώνιο είναι κάτι που το θέλουν και το περιμένουν. Είναι ένα έργο ετών. Αυτή την στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιείται μία πρόταση που είχαμε κάνει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε προσπαθήσει να το εντάξουμε στα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το καταφέραμε, αλλά από τότε θέλαμε την αναβάθμιση του γηπέδου. Δεν αξίζει στα σωματεία της περιοχής μας να έχουμε ένα γήπεδο σε αυτή την κατάσταση".

Πιστεύετε ότι ο Πανιώνιος θα καταφέρει να παραμείνει στην Basket League;

"Είμαι φίλαθλος. Παρακολουθώ περισσότερο τους αγώνες ποδοσφαίρου. Είναι χαρά μου να παρακολουθώ αγώνες, αρκεί να μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Έχω δεσμευθεί πως θα παρακολουθήσω όλους τους εναπομείναντες αγώνες του Πανιωνίου στην Basket League στο γήπεδο του Π. Φαλήρου. Παρακολούθησα ήδη το παιχνίδι με το Λαύριο. Ευχόμαστε να παραμείνει στην κατηγορία. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος θα σωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια