Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αριθμοί: Πανιώνιος - Κύμη

Να πάρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη σε πρεμιέρα μετά την σεζόν 2005-06 θέλει ο Πανιώνιος κόντρα στην Κύμη, στην πρώτη αγωνιστική της ...

Να πάρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη σε πρεμιέρα μετά την σεζόν 2005-06 θέλει ο Πανιώνιος κόντρα στην Κύμη, στην πρώτη αγωνιστική της Basket League.

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Στα παιχνίδια της περσινής σεζόν εξαντλείται η ιστορία των αναμετρήσεων του Πανιωνίου και της Κύμης στην Betshop Basket League. Η Κύμη κατάφερε να κάνει το 2/2 σε δύο παιχνίδια που εξελίχθηκαν σε προσωπική παράσταση του Θαντ ΜακΦάντεν που σημείωσε σε αυτά 61 πόντους με 14/21 τρίποντα!

Ο Αμερικανός που μετακόμισε φέτος στην Ισπανία, είχε κάνει ντεμπούτο με την Κύμη στο ματς της Νέας Σμύρνης και με 35 πόντους την οδήγησε στη νίκη με 92-91 στην παράταση. Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Κάμερον Τζόουνς με 28. Με εκείνη τη νίκη η Κύμη είχε βάλει τέλος στο σερί έξι ηττών με το οποίο είχε μπει στο Πρωτάθλημα. Για τον Πανιώνιος 24 είχε ο Βαγγέλης Σακελλαρίου και 12 ο Μπορίς Νταλό.

Ο “αραχνιασμένος” άσος του Πανιωνίου σε πρεμιέρα

Η τελευταία εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου σε πρεμιέρα της Betshop Basket League σημειώθηκε πριν από 13 χρόνια. Ήταν σε εκείνη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2005-06 όταν νίκησε τον Ηρακλή με 85-75, παίρνοντας 22 πόντους από τον Ουίλιαμ Έιβερι και 20 από τον Νίκο Οικονόμου. Βέβαια ήταν λίγες οι περιπτώσεις στην οποίες οι κυανέρυθροι άρχισαν την προσπάθεια τους ως γηπεδούχοι. Μόλις δύο, το 2010-11 (Πανιώνιος-Μαρούσι 63-72) και το 2014-15 (Πανιώνιος-Κολοσσός 76-92).

Ο Τσιάρας της πλατείας

Ένα από τα νέα πρόσωπα της φετινής Κύμης είναι ο Γιώργος Τσιάρας που επανεμφανίζεται στην Betshop Basket League και θα κάνει ντεμπούτο κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του. Είχε περάσει τη σεζόν 2010-11 με τον Πανιώνιο και ήταν αρκετά παραγωγικός με 9,32 πόντους, 73% στις βολές, 52% στα δίποντα και 40% τρίποντα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

*Ο Ντέβιον Μπέρι είναι ο μόνος από τους έξι ξένους παίκτες του “ιστορικού” που έχει ξαναπεράσει από το ελληνικό Πρωτάθλημα, έστω και για λίγο. Είχε παίξει σε δύο αγώνες του Κολοσσού H Hotels της περιόδου 2016-17 κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας από 17 πόντους.

*Ο μόλις 21 ετών και επτά μηνών Νίκος Καμαριανός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας παίκτης του φετινού Πανιωνίου.

ΚΥΜΗ

*Αυτή θα είναι η 3η σεζόν της ομάδας της Χαλκίδας στην κατηγορία και για 3η φορά κάνει την εκκίνηση της εκτός έδρας. Στις δύο πρώτες της σεζόν είχε ηττηθεί σε ματς στο Λαύριο, πρόπερσι με 75-69 και πέρσι με 78-65.

*Τέσσερα ριμπάουντ μακριά από τα 400 στην Betshop Basket League βρίσκεται ο Σταύρος Τουτζιαράκης.

*Με 10 πόντους ο έμπειρος σέντερ που επέστρεψε μετά από μία σεζόν στην Κύμη, θα μπει στην πρώτη 3άδα των σκόρερ της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχει 257 και μπροστά του με 266 είναι ο Κάμερον Τζόουνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια