Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νόνι Λίμα: «Ο Πανιώνιος είναι το σπίτι μου» (sound)

Καλεσμένος της "Πανιώνια Εκπομπής", στην ραδιοφωνική συχνότητα του panionianea.gr, ήταν ο θρυλικός Νόνι Λίμα. Ο αγαπητός σε ...

Καλεσμένος της "Πανιώνια Εκπομπής", στην ραδιοφωνική συχνότητα του panionianea.gr, ήταν ο θρυλικός Νόνι Λίμα.

Ο αγαπητός σε όλους Νόνι Λίμα, ο οποίος αποτελεί την ζωντανή ιστορία του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου, βρέθηκε στο στούντιο του Panionianea Radio και παραχώρησε μία κυανέρυθρη συνέντευξη από καρδιάς!

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα είπε ο  Νόνι Λίμα στους Γιώργο Καρμίρη και Μιχάλη Λαδόπουλο:

-Νόνι αρχικά πες μου πόσο ωραία περάσατε με τους Παλαίμαχους στη Νεμέα που παίξατε πρόσφατα;

«Περάσαμε πάρα πολύ ωραία στη Νεμέα. Είναι ο κουμπάρος μου εκεί, ο Μιχάλης Δόνας και είχα ένα λόγο παραπάνω να πάω με την ομάδα».

-Γίνεται πολύ καλή δουλειά στους Παλαιμάχους του Πανιωνίου...

«Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολούνται με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων του Πανιωνίου. Ειδικά τον κ. Χριστοδούλου, κάνει τα πάντα για να έχει η ομάδα ένα σταθερό πρόγραμμα. Φαίνεται το επίπεδο που έχουμε».

-Σε ποια ηλικία είχες πάθει τον τραυματισμό στο πόδι σου;

«Στα 22 μου ήμουν. Είχα μείνει ένα χρόνο έξω. Μετά όμως επανήλθα και συνέχισα να παίζω με το πόδι όπως ήταν. Έκανα την προετοιμασία για να μπορέσω να συνεχίσω. Επέστρεψα πιο δυνατός, άλλαξε και ο τρόπος παιχνιδιού».

-Πάντα στον Πανιώνιο...

«Πάντα εδώ στη Νέα Σμύρνη, πάντα στον Πανιώνιο».

-Ποια στιγμή θυμάσαι περισσότερο από την πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική σου καριέρα στον Πανιώνιο;

«Σαν ποδοσφαιριστής ήταν το Κύπελλο το 1979 με την ΑΕΚ και νικήσαμε και πήραμε το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη. Με την αγωνιστικότητα μας καταφέραμε την επιτυχία. Τότε η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια και με παίκτες που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε τότε στην Ελλάδα. Εμείς όμως τα καταφέραμε και κερδίσαμε. Δώσαμε χαρά τόσο πολύ στον κόσμο μας. Τρελαθήκαμε όλοι».

-Κάποια άσχημη στιγμή;

«Άσχημη στιγμή ήταν στα μπαράζ τότε. Βέβαια καταφέραμε και κερδίσαμε τα παιχνίδια και πήγαν όλα καλά και χάρηκε ο κόσμος. Είχαμε πολύ κόσμο μαζί μας στα μπαράζ και επιστρέψαμε πίσω με τον κόσμο μας. Ειδικά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό ήταν το πιο δύσκολο, αλλά είχαμε και τον Σαραβάκο σε καλή κατάσταση».

-Παίκτες που ξεχωρίζεις από όσους έχεις υπάρξει συμπαίκτης;

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω με τον Θωμά Μαύρο, ήταν ότι καλύτερο για μένα. Έπαιξα με τον Αναστόπουλο, Σαραβάκο και έπαιξα πολύ καλά με τον Μπαρζόφ. Έπαιξα με ανθρώπους σημαντικούς μέσα στο γήπεδο και χαιρόμουν που τους είχα συμπαίκτες».

-Καλύτερη σχέση με συμπαίκτη σου;

«Πολύ καλή επικοινωνία είχα με τον Μαυρίκη τα πηγαίναμε πολύ καλά. Τον Γιάννη Γραβάνη τον συχωρεμένο, Εμβολιάδη, με πολλούς».

-Πες μου ένα μέρος που έχεις ξεχωρίσει από όσα έχετε πάει με τους Παλαίμαχους;

«Σαντορίνη είναι φανταστικά μπορώ να πω. Εκεί πάμε σχεδόν κάθε χρόνο, οπότε γι΄αυτό το λέω κιόλας».

-Πως είδες την πολύ δύσκολη σεζόν που τελείωσε για τον Πανιώνιο;

«Στην αρχή η ομάδα πήγαινε πολύ καλά. Προς το τέλος υπήρχε μεγάλη κούραση, είχαμε ξεκινήσει πολύ νωρίς την προετοιμασία και ήταν λογικό να γίνει αυτό. Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς, προς το τέλος ψάχναμε ποιοι θα μπορούν να παίξουν. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα ήταν καλή, τα παιδιά προσπάθησαν και η 7η θέση ήταν μία καλή θέση για εμάς».

-Και τη νέα σεζόν με πολλές αλλαγές η ομάδα...

«Έχουν φύγει πολλά παιδιά και θα χτιστεί νέο ρόστερ, ουσιαστικά θα γίνει μία καινούργια ομάδα».

-Πως ο Πανιώνιος καταφέρνει πάντα να επιβιώσει παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε ανέκαθεν;

«Εγώ είμαι μέσα στην ομάδα και πάντα τα αποδυτήρια μας είναι πολύ καλά. Δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα και οι παίκτες είναι αγαπημενοι μεταξύ τους. Αυτή η ομάδα είχε και έχει την τύχη να έχει πάντα καλά παιδιά και καλούς παίκτες. Πάντα υπάρχει απίστευτο δέσιμο. Αυτό είναι ένα δυνατό «συν» για την ομάδα. Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

-Ποιους παίκτες έχεις ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια που δούλεψες μαζί τους;

«Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από την ομάδα καλοί παίκτες. Έχουν κάνει καλή καριέρα. Μιλάμε για παίκτες όπως ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Κολοβός, ο Μπακασέτας, Μασούντ, Καρίμ, Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζισαφί κι άλλοι. Πάντα κάνει παραγωγή ο Πανιώνιος. Εγώ πάντα πίστευα πολύ στον Σάμαρη. Δούλεψε και έδειξε που μπορεί να φτάσει».

-Ποιος θύμιζε λίγο "Λίμα" στο παιχνίδι του;

«Είχαμε τον Μασούντ που έκανε την διαφορά. Πολύ καλός παίκτης. Το κακό ήταν που τσαντιζόταν εύκολα και χάλαγε την εικόνα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδι όταν του μιλάς έξω από το γήπεδο».

-Νόνι τι είναι για σένα ο Πανιώνιος;

«Τι είναι Πανιώνιος για μένα ε; Εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι το σπίτι μου. Είμαι εδώ πιο πολλά χρόνια απ’ ότι στην πατρίδα μου, δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια».

Μπέλλος: «Ο Νόνι είναι η ζωντανή ιστορία του Πανιωνίου»


Στο στούντιο του Panionianea Radio, μαζί με τον Νόνι Λίμα, ήταν και ο -επίσης- παλαίμαχος άσος του Ιστορικού Θανάσης Μπέλλος.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για το φιλικό στη Νεμέα: 

«Ήταν άψογα, μας συμπεριφέρθηκαν όλα πολύ ωραία. Ερχόντουσαν τα παιδιά να μας μιλήσουν. Ήταν από τις ωραιότερες στιγμές μας που έχουμε παει σαν Παλαίμαχοι».

-Για την ομάδα των Παλαιμάχων:

«Είμαστε μία ομάδα όλοι μαζί, αγαπιόμαστε. Οργανώνεται πολύ όμορφα. Ο Πανιώνιος έχει την μεγαλύτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει βγάλει τεράστιους ποδοσφαιριστές. Ζωντανή απόδειξη είναι ο Νόνι Λίμα. Ο Νόνι είναι από 17 χρονών στην ομάδα, είναι η ζωντανή ιστορία του Πανιωνίου. Τον θαυμάζουν όλοι, όπου και να πάμε τον γνωρίζουν και οι πέτρες».

-Για τον Νίκο Ζαμάνη:

«Πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον Νίκο Ζαμάνη. Αυτός ο άνθρωπος πήρε μία ομάδα διαλυμένη και έχει κάνει τεράστιο έργο. Πρεπει να στηριχτεί αυτός ο άνθρωπος. Θυμάμαι τότε πριν αναλάβει μου είχε πει ότι έχει όραμα για την ομάδα. Όραμα με τόσες δυσκολίες που υπήρχαν τότε. Κατάφερε τόσο άμεσα να την βγάλει στην Ευρώπη, οικονομικά να εξυγιανθεί σιγά-σιγά και γενικά τόσες μεγάλες επιτυχίες. Είναι άξιος συγχαρητηρίων».

-Για τον Πανιώνιο που στις δύσκολες στιγμές πάντα έβρισκε την λύση:

«Εγώ ήμουν 1,5 χρόνο στην ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο πάντως. Έχουμε δει όμαδες να διαλύουν. Στον Πανιώνιο βλέπουμε πως πάντα στην δύσκολη στιγμή πάντα κάποιος μπαίνει μπροστά και σώζεται η ομάδα. Εγώ υπήρξα και στην δυσκολότερη στιγμή του Πανιωνίου με τον υποβιβασμό το 1991. Αμέσως όμως βρέθηκε η λύση και ανέβηκε αμέσως η ομάδα. Όπως και τώρα ο Νίκος Ζαμάνης και ο Χρήστος Δάρας μπήκαν μπροστά και παραμιλάει η ομάδα με τα όσα κατάφεραν».

-Για τον συμπαίκτη που είχε και ξεχωρίζει:

«Τεράστιος παίκτης που έπαιξα μαζί ήταν ο Μίλινκο Πάντιτς, κάναμε πολύ παρέα. Περνάγαμε φανταστικά. Χειρότερη μου στιγμή όταν υποβιβάστηκε η ομάδα και τον τρόπο που έγινε αυτό».

-Για τα μέρη που έχει πάει με τους Παλαίμαχους:

«Έχουμε πάει σε πολλά όμορφα μέρη και έχουμε περάσει ωραία, κυρίως σε νησιά. Όπου και να πηγαίνουμε πάντα βρίσκουμε φίλους του Πανιωνίου».

-Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε για την ομάδα του Πανιωνίου:

«Η ομάδα έφτασε εως εκεί που μπορούσε. Δεν υπήρχαν λύσεις από πίσω σε ποδοσφαιριστές δυστυχώς. Βέβαια η ομάδα τα πήγε καλά και έφτασε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα δεν είχε κάποια πράγματα για να κάνει το κάτι παραπάνω. Μπράβο στα παιδιά στο τέλος που πήραν τις δύο νίκες και τελείωσαν την σεζόν σε ένα πολύ καλό επίπεδο και με το κεφάλι ψηλά».

-Για τον παίκτη που ξεχωρίζει από την ομάδα:

«Μου αρέσει πολύ ο Μασούρας. Έχει πείσμα και αν έχει περισσότερη βοήθεια δίπλα του θα ανέβει κι άλλο. Έχει δώσει πολλά στην ομάδα. Τρομερή βελτίωση και πολύ πειθαρχημένος παίκτης».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη των Νόνι Λίμα, Θανάση Μπέλλου (από το 35:52)

Δεν υπάρχουν σχόλια