Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Το 110% για να διατηρήσουμε τον Πανιώνιο εκεί που ανήκει»

Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr παραχώρησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Στον αέρα του Panionianea Radio φιλοξενήθηκε ο πρ...

Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr παραχώρησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Στον αέρα του Panionianea Radio φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανιωνίου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- μίλησε για τα "κλειδιά" της μεγάλης επί της ΑΕΚ, για την ψυχολογία της ομάδας και για το επίπεδο που ανεβάζουν τους κυανέρυθρους οι Μπρέιζελτον, Κάμινγκς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη, στον στόχο της παραμονής, έστειλε το μήνυμα του προς τον κόσμο του συλλόγου, ενώ μίλησε και για την επιθυμία του ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στο Panionianea Radio:

-Coach αρχικά συγχαρητήρια για την μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Ποια ήταν τα σημεία "κλειδιά" για την επιτυχία της ομάδας;

"Ευχαριστούμε πολύ. Πραγματικά ήταν μία μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Τα κλειδιά ήταν η αποφασιστικότητα και το πάθος των παιδιών, τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στην άμυνα, σαφώς η αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας και με την παρουσία του Κάμινγκς και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε επιτυχία που έχει γίνει φέτος στο Αρτάκης η παρουσία του κόσμου".

-Μία τέτοια νίκη ανεβάζει περισσότερο και την ψυχολογία της ομάδας...

"Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Βέβαια κάθε νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Βέβαια θέλει μεγάλη προσοχή και καλή διαχείριση όλο αυτό το θετικό συναίσθημα που υπάρχει στην ομάδα, με την έννοια ότι μετά από μία μεγάλη νίκη πρέπει να επανέλθεις στην συγκέντρωση σου και να αφήσεις στην άκρη αυτό το ματς. Πρέπει να παραμείνουμε στο έδαφος και να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος στη συνέχεια".

-Ο Κάμινγκς με το "καλημέρα" πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, το περιμένατε;

"Για κάθε ξένο και κάθε νέα προσθήκη που γίνεται μέσα στο πρωτάθλημα υπάρχει ερωτηματικό σε όλους μας για το πως θα αντιδράσει ο παίκτης, ποια θα είναι η απόδοσή του στην πρεμιέρα του κλπ. Μην ξεχνάμε ότι η το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό. Ο παίκτης είχε δύο χρόνια αποχή από την Ευρώπη και ήταν και αυτό ένα ερωτηματικό, εκεί οφείλεται και η καθυστέρηση που υπήρξε στην τελική μας επιλογή. Θέλαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυνατότητες μιας λανθασμένης επιλογής".

-Οι 8 νίκες είναι ένα "μαξιλαράκι" για την παραμονή;

"Επειδή γίνεται πολύ λόγος από τον κόσμο που αγωνιά για την εξέλιξη αυτής της δύσκολης σεζόν, εμείς αποφεύγουμε να κοιτάμε το μακρινό μέλλον, μας αφορά το επόμενο παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ομάδα σε όσα ματς έχασε, εκτός των μεγάλων του πρωταθλήματος, ήταν πολύ ανταγωνιστική. Προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να χτυπάμε κάθε παιχνίδι".

-Επόμενο παιχνίδι, λοιπόν, με την Κύμη, πως το περιμένετε; 

"Παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, μία πολύ καλή ομάδα. Μετά τις προσθήκες που είχαν γίνει στον πρώτο γύρο είναι ίδια ομάδα, έχει συνοχή μεταξύ της. Για έναν ολόκληρο γύρο δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της.Είναι μία αθλητική ομάδα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο αγώνας".

-Πλέον υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία για τον στόχο;

"Θέλω να τονίσω ότι ποτέ δεν χάσαμε την αισιοδοξία μας εμείς. Σίγουρα για να είμαστε και ρεαλιστές μία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ  έχει τεράστιο ψυχολογικό όφελος εκτός από βαθμολογικό. Αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους. Κάτι που ανεβάζει και την πίστη του κόσμου, αλλά και τον σεβασμό στον μπασκετικό κόσμο γενικότερα."

-Μπρέιζελτον και Κάμινγκς ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα;

"Σαφώς, η προσθήκη δύο έμπειρων παιδιών, όπως ο Μπρέιζελτον και ο Κάμινγκς, σε θέσεις που πονούσε η ομάδα έχει ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας".

-Αν τελικά πάνε όλα καλά και η ομάδα πετύχει τον στόχο της, θα θέλατε τη νέα σεζόν να παραμείνετε στον πάγκο του Πανιωνίου;

"Νομίζω ότι μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία και επίπονη χρονια για όλους όσοι ήμασταν σε αυτοί την προσπάθεια θα θέλουμε να καρπωθούμε αυτή την επιτυχία με το να μας δοθεί η δυνατότητα να στήσουμε τον νέο Πανιώνιο κάτω από φυσιολογικές, κανονικές συνθήκες. Να υπάρχει χρόνος δηλαδή να γίνουν σωστές επιλογές, με ένα ρόστερ και κανονικές, νηφάλιες κινήσεις της διοίκησης, που φέτος έκανε τεράστια προσπάθεια για τον Πανιώνιο με πολύ δύσκολες συνθήκες".

-Το γεγονός πως η διοίκηση έκανε μία υπέρβαση και έφερε σημαντικούς παίκτες στην ομάδα είναι κάτι που και σε εσάς έφερε μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως και η διοίκηση πίστευε και πιστεύει πολύ στον στόχο της παραμονής;

"Σε καμία χρονική στιγμή η διοίκηση δεν ένιωσε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Σαφώς και υπάρχουν ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά πάντα στηρίζει ο ένας τον άλλον, υπάρχει μεγάλο δέσιμο στην ομάδα και η διοίκηση με τις δύο τελευταίες υπερβάσεις που έκανε με παίκτες υψηλού επιπέδου
δείχνει το πάθος, την επιμονή και την πίστη της ότι στο τέλος θα είμαστε η ομάδα που θα χαμογελάσει".

-Το μήνυμα σας προς τον κόσμο του Ιστορικού;

"Το μήνυμα είναι ότι όσο είμαστε εδώ, από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή της ομάδας, θα δίνουμε το 110% για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια