Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στατιστικές αναφορές της φετινής περιόδου

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης Όπως έχει γνωστοποιηθεί επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης (27/3), το πρωτάθλημα της Superleague ξαναρχίζει το π...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Όπως έχει γνωστοποιηθεί επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης (27/3), το πρωτάθλημα της Superleague ξαναρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο μετά τη διακοπή των 2 εβδομάδων.

Η φετινή σεζόν πλέον έχει μπει σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή με 5 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και σιγά σιγά έχουν αρχίσει προκύπτουν ορισμένες ενδιαφέρουσες στατιστικές παρατηρήσεις από τη μέχρι στιγμής παρουσία του Ιστορικού, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επισημανθεί με κάποιο τρόπο στα άρθρα των στατιστικών αναλύσεων.

* Όπως είχε επισημανθεί και σε σχετικό άρθρο (http://www.panionianea.gr/2017/12/20172018-20072008.html), το φετινό πρωτάθλημα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τη σεζόν 2007/2008, η οποία παραμένει μέχρι και φέτος η πιο πρόσφατη περίοδος όπου όλα κρίθηκαν στο νήμα την τελευταία αγωνιστική. Είναι γεγονός ο τίτλος του πρωταθλητή, η είσοδος στη πεντάδα & η παραμονή στην κατηγορία κρίθηκαν οριακά σε φινάλε θρίλερ με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να παραμένει μέχρι το τέλος. Είναι πλέον πολύ αυξημένες οι πιθανότητες κάτι αντίστοιχο να επαναληφθεί και φέτος.

Τότε, οι κυανέρυθροι είχαν καταφέρει εν τέλει να τερματίσουν στην πολυπόθητη 5η θέση κερδίζοντας την ισοβαθμία  με τη Λάρισα στους 45 βαθμούς. Κοινά σημεία με τη φετινό πρωτάθλημα αποτελούν αφενός το ότι υπερετερούν σε πιθανή ισοβαθμία έναντι του Αστέρα Τρίπολης, αφετέρου ότι μετά την ολοκλήρωση αρκετών εκ των αγωνιστικών βρισκόταν είτε στην 6η είτε στην 7η θέση κάνοντας στο φινάλε τη μεγάλη ανατροπή.

* Ο Πανιώνιος παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική ομάδα που έχει επικρατήσει επί του Άρη συνολικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται για το κρίσιμο ''διπλό'' που είχε σημειώσει στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' (1-2) στις 26/10/2017, αποτέλεσμα που εν πολλοίς έκρινε την πρόκριση στη φάση των ''16'' του κυπέλλου Ελλάδας. Είναι γεγονός πως οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης κάνουν πρωταθλητισμό στη Football League τη φετινή περίοδο και βρίσκονται προ των πυλών της ανόδου στη Superleague. Μεταξύ άλλων είναι αήττητοι σε 23 αγώνες πρωταθλήματος ενώ όπως τονίστηκε παραπάνω η μοναδική τους ήττα σε σύνολο των 26 μέχρι στιγμής αγώνων τους για φέτος καταγράφεται από τον Ιστορικό!

* Οι κυανέρυθροι αποτελούν τη μία από τις 2 ομάδες που :

i. έχουν αλώσει το ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' στα πλαίσια της φετινής σεζόν σε σύνολο 15 αναμετρήσεων &
ii. έχουν επικρατήσει έναντι του ΟΦΗ εντός του 2018 σε σύνολο 16 παιχνιδιών

Ο λόγος για την εκτός έδρας επικράτηση των Νεοσμυρνιωτών (0-1) επί των ''ασπρόμαυρων του νότου'' στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των ''16'' του κυπέλλου στις 9/1/2018!

* Ο Πανιώνιος παραμένει η μοναδική ομάδα που έφυγε με το ''διπλό'' (0-1) από τη Λεωφόρο τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε επίπεδο επίσημων εγχώριων διοργανώσεων, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Superleague 2017/2018 στις 3/12/2017! Αναμφίβολα πρόκεται για μία από τις παραδοσιακά δυσκολότερες έδρες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα οι 3 κορυφαίες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι σχεδόν σε όλες τις επισκέψεις τους στο ''Απόστολος Νικολαϊδης''! Σημαντική κυανέρυθρη επιτυχία το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είχε δώσει τότε τέλος σε ένα αρνητικό σερί μεγάλου χρονικού διαστήματος του Ιστορικού μακριά από τα τρίποντα.

Να σημειωθεί πως οι παραπάνω στατιστικές διαπιστώσεις έχουν διαμορφωθεί από τη μέχρι στιγμής πορεία της φετινής περιόδου ωστόσο δεν είναι απίθανο να αποτελέσουν και στατιστικές αναφορές ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της περιόδου στο άρθρο της συνολικής στατιστικής αποτίμησης για το 2017/2018.

Πλέον η προσοχή όλων στο κυανέρυθρο στρατόπεδο στρέφεται στο πολύ κρίσιμο ματς με την Ξάνθη που θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής (1/4 , 15.00) στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής. Το Σάββατο κανονικά το αναλυτικό άρθρο με τα στατιστικά ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια