Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δάρας: «Η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου...»

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Δευτέρας μετά την απόφαση του συνδρομητικού καναλιού να προχωρήσει σε λύση συνεργασίας...

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Δευτέρας μετά την απόφαση του συνδρομητικού καναλιού να προχωρήσει σε λύση συνεργασίας της με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου ξεχνάμε την κεντρική διαχείριση, η Nova θα διαπραγματεύεται τα τηλεοπτικά με κάθε ομάδα ξεχωριστά, κάτι που δεν θα συμφέρει τις περισσότερες ομάδες, όπως φυσικά και τον Πανιώνιο! 

Το σημαντικό αυτό ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει στην ιστοσελίδα "sportdog.gr" ο Χρήστος Δάρας. Τα λόγια του προέδρου του Πανιωνίου είναι χαρακτηριστικά. «Θα είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου», επισήμανε ο διοικητικός ηγέτης και ιατρός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο οποίος υπογράμμισε, ότι με αυτόν τον τρόπο ωθούνται οι μικρές ομάδες στον... θάνατο.

Πώς σχολιάζετε την εξέλιξη στα τηλεοπτικά της Super League;

«Είναι αυτή τη στιγμή η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σαν να θέλουμε να ρίξουμε όλες τις ομάδες και να γίνεται ένα πρωτάθλημα μεταξύ των τριών ομάδων. Αν η ψαλίδα είναι Α, τώρα, θα γίνει του χρόνου... 10Α. Θα ανοίξει ακόμα περισσότερο. Το επίπεδο δεν θα πέσει απλά, θα διαλυθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς θα επιζήσουν οι μικρές ομάδες; Ή θα αναγκαστούν να κάνουν λοβιτούρες ή θα πέφτουν μοιραίως κατηγορία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το ξαναλέω, είναι η κατάσταση του ποδοσφαίρου. Τελείωσε».

Έχετε έρθει σε επικοινωνία με προέδρους άλλων ομάδων;

«Όχι»

Πώς θα αντιδράσει ο Πανιώνιος;

«Τι να κάνει ο κάθε Πανιώνιος και η κάθε ομάδα; Να μαζεύτουμε οι 13 ομάδες και να πούμε κεντρική διαχείριση με τα ίδια λεφτά; Απ' ότι μαθαίνω, θα γίνει νέος διαγωνισμός. Αυτό τι σημαίνει; Θα έρθει εταιρεία που θα μας βλέπει ότι είμαστε στην πείνα και θα πει "πάρτε τόσα". Και εμείς θα καταρρεύσουμε».

Δεν είστε αισιόδοξος, δηλαδή, ότι μπορεί να γίνει κάποιο «μπάσιμο» άλλου συνδρομητικού δικτύου και να πάρει το πακέτο με τους ίδιους όρους;

«Όχι. Θα ήμουν αισιόδοξος μόνο αν και οι 16 ομάδες ήταν μαζί. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κεντρική διαχείριση. Αν... κοπούν οι ομάδες, άντε γεια σας. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι μεγάλοι ότι χωρίς οικονομικά ικανοποιημένους τους μικρούς, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος και ο κάθε Πανιώνιος είναι αυτή τη στιγμή καταδικασμένος, ή να γίνει αλήτης που η ηθική της ομάδας μας δεν το επιτρέπει αυτό, ή να πέσουμε κατηγορία».

Η κλήρωση του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ πώς σας φάνηκε;

«Οι πιθανότητες να πέφταμε με μεγάλες ομάδες ήταν 66% και 34% με τη Λάρισα. Σε έναν ημιτελικό τα πάντα είναι ρευστά. Στα διπλά ματς βέβαια οι πιθανότητες για το φαβορί είναι περισσότερες. Λογικό είναι ο ΠΑΟΚ να είναι φαβορί. Λόγω ιστορίας όμως την ψαλίδα αυτή ο Πανιώνιος τη μειώνει πολύ. Είναι ομάδα Κυπέλλου. Έχουμε ιστορία στον θεσμό».

Ποιον αντίπαλο θα θέλατε στον τελικό, αν περνούσατε τον ΠΑΟΚ;

«Δεν μας ενδιαφέρει όποιος και να είναι. Ας περάσουμε πρώτα».

Η εικόνα του πρωταθλήματος πώς σας φαίνεται;

«Η βαθμολογία δείχνει πολλά πράγματα. Δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας».

Έχει πιο ενδιαφέρουσα εικόνα, δε συμφωνείτε;

«Ας δούμε πρώτα πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία στο τέλος, για να βγάλουμε συμπεράσματα για το κατά πόσο ενδιαφέρουσα είναι».

Σας ερωτώ, διότι υπάρχει ανταγωνιστικότητα όσον αφορά τη μάχη του τίτλου και την είσοδο στην πεντάδα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό ως στοιχείο σε διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά...

«Έχετε απόλυτο δίκιο. Το πρωτάθλημα είναι όντως ανταγωνιστικό βαθμολογικά. Ρωτώ, όμως, εγώ το εξής, όταν αυτή τη στιγμή, όλες οι ομάδες εκτών των μεγάλων, τις έχουν "πληρώνει-δεν πληρώνει η Nova". Υπάρχουν καθυστερήσεις και είμαστε σε μία αμφισβήτηση ότι δε θα ανανεωθεί του χρόνου η σύμβαση. Άρα τι συμβόλαια να κάνουμε εμείς φέτος και τι για του χρόνου; Ποιους παίκτες και ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έχουμε; Γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, είναι και μέχρι να φτάσεις σε αυτό. Σας λέω ότι αν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση το πρωτάθλημα θα είναι για να γελάει ο κόσμος. Θα είναι καταστροφή. Μετά δεν μας φταίνε ούτε οι διαιτησίες ούτε τιποτα άλλο. Δεν θα μπορούν οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές».

Αυτή η εξέλιξη με τα τηλεοπτικά πιστεύετε ότι είναι ένα μέτρο πίεσης της Nova για να ρίξει τη τιμή του πακέτου περισσότερο;

«Η Nova έχει αυτό ως μέτρο πίεσης. Εμείς ως Super League τι κάνουμε; Ποιο μέτρο πίεσης είχαμε; Κανένα. Έλα εδώ κυρία Nova. Δεν πληρώνεις 15 του μηνός και το πας 18-20; Δεν μπαίνεις την Κυριακή στα γήπεδα. Αν είχαμε πάρει και εμείς τα μέτρα μας, δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα τώρα. Αλλά επειδή οι μικρές ομάδες είμαστε στην πείνα, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Ο πεινασμένος για να επιβιώσει τι κάνει; Ή πεθαίνει, διαλύεται ως ομάδα ή πάει και κλέβει. Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν; Ή νεκρούς ή κλέφτες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια