Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δημήτρης Χριστοδούλου: «Ευλογημένη ομάδα ο Πανιώνιος»

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου είναι αναμφησβήτητα ένας απ΄τους ζωντανούς θρύλους του ιστορικού Πανιωνίου, με πλούσια προσφορά στον σύλλογο! ...

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου είναι αναμφησβήτητα ένας απ΄τους ζωντανούς θρύλους του ιστορικού Πανιωνίου, με πλούσια προσφορά στον σύλλογο!

Έχει τεράστια αγάπη για την ομάδα, αλλά και για τη... ζωή, καθώς παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, είχε και έχει όρεξη για ζωή και φυσικά για τις μεγάλες του αγάπες, το ποδόσφαιρό, το οποίο το υπηρέτησε σαν αθλητής, καθηγητής και προπονητής και φυσικά τον Ιστορικό που τόσο πονάει και τον υπηρετεί απ΄όποια σκοπιά και εάν του ζητηθεί. Αποτελεί την ψυχή των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, είναι ο Γενικός Γραμματέας, διοργανώνοντας πολλά και σημαντικά πράγματα για τον σύλλογο και όχι μόνο.

Τα panionianea.gr τον συνάντησαν, μας υποδέχτηκε με χαρά και μας παραχώρησε μια συνέντευξη απ΄τα βάθη της καρδιάς του, λέγοντας πολλά και σημαντικά πράγματα που σίγουρα θα συζητηθούν.

Το πως ξεκίνησε να αγωίζεται στον Πανιώνιο και ποιες οι ενασχολήσεις του γενικότερα με το ποδόσφαιρο: "Αγωνίστηκα στην ιστορική ομάδα μας από το 1969 μέχρι και το 1976. Το βασικότερο απ΄όλα ήταν ότι έπαιξα στα καλύτερα χρόνια της ιστορίας του Πανιωνίου, πιο συγκεκριμένα το 1970 βγήκαμε δεύτεροι στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ το 1971 παίξαμε στο Κύπελλο Ουέφα με Ατλέντικο Μαδρίτης και προκριθήκαμε, ήμουν πολύ τυχερός και χαρούμενος, καθώς έπαιξα και στα δύο αυτά θρυλικά παιχνίδια, που σημάδεψαν την ιστορία του Συλλόγου. Επίσης θυμάμαι την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου, που ήταν και αυτό μια τεράστια επιτυχία του συλλόγου μας...Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που έπαιξα δίπλα στα μεγάλα αστέρια του Πανιωνίου, όπως τον Σκρέκη, τον Δέδε, τον Χάιτα, τον Παπασήκα, τον Μαύρο, τον Μωραιτέλη κ.α. Ήταν μια ομάδα που όλοι έπαιζαν Εθνική Ελλάδος. Εγώ ήμουν μικρός 21 χρονών και ήταν κάτι εξαιρετικό και εξωπραγματικό να ήμουν δίπλα σε τέτοια μεγαθήρια και σε έναν τέτοιο ιστορικό σύλλογο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Ήταν ένα πραγματικό δώρο για εμένα όλο αυτό, γιατί από μικρός αγαπούσα το ποδόσφαιρο, μάλιστα έκανα και σπουδές πάνω στο ποδόσφαιρό, απέκτησα το πτυχίο του καθηγητή και δίδαξα στο Πανεπιστήμιο (Τεφα Αθηνών 5 χρόνια). Στην συνέχεια ασχολήθηκα σαν προπονητής από το 1993 μέχρι και το 2000 σε αρκετές ομάδες της Δ΄Εθνικής, όπως τον Ακράτητο, με την οποία δέθηκα αρκετά και ανεβήκαμε Γ΄Εθνική, επίσης στην Γ΄Εθνική ήμουν και στον Εθνικό Αστέρα, μετά στο Χαιδάρι, στην Ραφήνα και στον Φωστήρα... Όλα αυτά είναι συσχετισμένα με την ζωή μου και είναι πάρα πολύ ωραίες εμπειρίες που γεμίσαν την ζωή μου..."

Για το πρόβλημα υγείας που σημάδεψε και άλλαξε την ζωή του: "Δυστυχώς το 2000 προδόθηκα απ΄την καρδιά μου. Έκανα πολύ σοβαρές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να σταματήσω την προπονητική μου καριέρα, πράγμα μου στοίχισε πολύ αυτό, διότι σώθηκα από θαύμα, αλλά δόξα το θεό έκανα τις επεμβάσεις και έζησα...Σήμερα είμαι Γενικώς Γραμματέας στους Παλαίμαχους παίκτες του Πανιωνίου. Ασχολούμαι με τους παλαίμαχους 8 χρόνια, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις, κοινωνικού και φιλανθρωπιικού χαρακτήρα, επίσης πολλά παιχνίδια με αντίστοιχες ομάδες για να προσφέρουμε σε τέτοιους ιερούς σκοπούς και είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί μέσα απ΄τους παλαίμαχους προσφέρω-ουμε στην ομάδα, αλλά και συνανθρώπους μας που έχουμε ανάγκη και ξεπερνάω και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα τότε.".

Για την φανέλα του ιστορικού: "Όλη η ζωή μου είναι η βαριά ιστορική φανέλα του συλλόγου μας, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ωραίο και ζεστό κλίμα στην ομάδα μας, παρά τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Επίσης στους παλαίμαχους υπάρχει ένα κλίμα πάρα πολύ ωραίο, οικογενειακό κλίμα, περνάμε την ιστορία μας στους νεότερους και αυτό είναι εξίσου σημαντικό".

Για την ιστορία του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ: "Η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Μικρασιατική καταστροφή και την ιστορία της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα της Σμύρνης μας. Θρηνήσαμε πάρα πολλά θύματα στην οικογένεια μας, μελών, αθλητών κ.α που αγαπούσαν τον Πανιώνιο, με εκείνα τα θλιβερά γεγονότα το 1922. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, κ.α πολλά σημαντικά πράγματα, ήταν πολύ δυνατά με ρίζες βαρίες και ουσιαστικές, όπου κατάφεραν να εναρμονιστούν εδώ στην Ελλάδα με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και να γίνουν πολλές και σπουδαίες οικογένειες και σωματεία-εκδηλώσεις που περνούν την ιστορία από γενιά σε γενιά. Εμένα οι γονείς μου ήταν απ΄την Μικρά Ασία και είναι ένας ακόμα λόγος που είμαι δεμένος με τον Πανιώνιο. Τον οποίο πάντα τον πονάμε και θέλουμε να ανεβαίνει ψηλά. Επίσης θέλω να τονίσω είναι κάτι που λίγοι το ξέρουν, είναι ότι έχουμε επίτιμο πρόεδρο, τον Πρωτομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο ο οποίος το 1910, ο Πανιώνιος λειτουργούσε ήδη 20 χρόνια, κινδύνεψε να διαλυθεί, αφού τότε έχασε τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, τότε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, παραχώρησε μια μεγάλη έκταση της Εκκλησίας, όπου εκεί ο Πανιώνιος έχτισε τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Γι΄αυτό κάθε χρόνο από τότε καθιερώθηκαν οι Πανιώνιοι Αγώνες Στίβου, όπου τότε παρευρίσκονταν πάντα ο Μητροπολίτης και βράβευε τους νικητές. Είναι πολύ σοβαρό αυτό, για όσους πιστεύουν φυσικά, γιατί σήμερα δεν πιστεύουν και πολλοί, έχουμε επίτιμο πρόεδρο Άγιο, γιατί το 1993 η Εκκλησία της Ελλάδος τον ανακήρυξε Άγιο, στην Νέα Σμύρνη υπάρχει και άγαλμα, όπως και πλατεία. Κάθε χρόνο έχουμε θεσπίσει ένα τουρνουά τα ΄΄Χρυσοστόμια΄΄μας βοηθάει πολύ ο πρόεδρος της Φώκαιας κ.Λεωνίδας Βαριάς, όπου καλεί όλες τις προσφυγικές ομάδες, τον Απόλλωνα Σμύρνης, την ΑΕΚ, τον Φωστήρα, τον Ιωνικό και την Νέα Ιωνία και κάνουμε ένα πάρα πολύ επιτυχημένο τουρνουά στην μνήμη του... Είμαστε μια ευλογημένη ομάδα, όπου και να γυρίσεις σε όλη την Ελλάδα θα βρίσκεις Πανιώνιους..."

Οι διαφορές του τότε με του σήμερα: "Τότε όλη η εξέδρα ήταν φίλοι μας, όλοι μαζί ζούσαμε τις χαρές και τις λύπες, ξέραμε την φωνή που μας έβαζε από πάνω ο κάθε φίλαθλος, γιατί την άλλη μέρα θα ήμασταν όλοι μαζί στις καφετέριες κτλ...Ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι όλοι σαν μια γροθιά, κάτι που το βλέπεις και εδώ στους παλαίμαχους, ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια...Βλέπω ότι και σήμερα τα παιδιά, με την βοήθεια του κ.Ζαμάνη και του κ.Δάρα, έχοντας δίπλα τους κάποια στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τον Ιστορικό μας σύλλογο, ότι περνάνε αυτό το παλιό κλίμα της ομάδας μας και εκεί οφείλεται κι΄όλας η διατήρηση του πρεστίζ και των υψηλών προδιαγραφών του Πανιωνίου.".

Για την φετινή σεζόν: "Η ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια έχει πολύ θετική και όμορφη πορεία, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, δικαιώθηκαν ο κ.Ζαμάνης, ο κ. Δάρας όπως και τα άξια στελέχη τους για όλα αυτά. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, είμαστε από μέταλλο και θα έχουμε μια λαμπρή πορεία, που θα πάει ακόμα πιο ψηλά την ομάδα μας".

Ευχή σε όλους τους Πανιώνιους για την φετινή σεζόν: "Να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη, αγάπη, σεβασμό, και πολλές προσωπικές στον καθένα. Επίσης εύχομαι νίκες σε όλα τα αθλήματα-τμήματα του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ.".

Επιμέλεια: Σπύρος Καλαματιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια