Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αλευρογιάννης: «Κοιμάμαι και ξυπνάω με την σκέψη στον Πανιώνιο!»

Αποκλειστική εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Σταύρου Αλευρογιάννη στο Panionianea Radio. Καλεσμένος της Πανιώνιας Εκπομπής, στον α...

Αποκλειστική εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Σταύρου Αλευρογιάννη στο Panionianea Radio.

Καλεσμένος της Πανιώνιας Εκπομπής, στον αέρα του Panionianea Radio, ήταν την Τρίτη (23/01) ο Σταύρος Αλευρογιάννης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ βρέθηκε στο στούντιο και μίλησε αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν τον μπασκετικό Πανιώνιο, έδωσε απαντήσεις και γενικότερα παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του: 

-Η ομάδα έκανε μια φοβερή εμφάνιση με το Ρέθυμνο και ουσιαστικά φάνηκε ότι οι παίκτες ίσως έχουν αδικήσει τον εαυτό τους ως τώρα...

"Όλοι το πιστεύουμε αυτό. Εμείς σαν διοίκηση είμαστε κοντά τους και στις προπονήσεις, βλέπουμε τον αγώνα που κάνουν και τον ιδρώτα που χύνουν σε καθημερινή βάση. Είμαστε εκεί για να τους στηρίζουμε και θέλω να ελπίζω ότι οι κόποι τους θα ανταμείβονται και το παιχνίδι αυτό θα είναι η αρχή μιας καινούριας σειράς αγώνων που πραγματικά θα δείξουν οι παίκτες τι μπορούν να κάνουν για τη συγκεκριμένη ομάδα και τη συγκεκριμένη φανέλα".

-Τι πιστεύετε ότι έφταιξε ως τώρα και δεν είχαν το πάθος που έλειπε στα προηγούμενα ματς.

"Συζητήσεις με τους παίκτες γίνονται επί καθημερινής βάσεως. Μη ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος φέτος δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν υπήρχαν πάρα πολλές επιλογές από καλούς Έλληνες παίκτες και μπήκαμε στη διαδικασία να έχουμε αρκετούς ξένους οι οποίοι σαφέστατα (σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό) αργούν να μπουν στο κλίμα της ομάδος. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν την ιστορία της ομάδας στην οποία πάνε να παίξουνε. Θα το πω ότι είναι μισθοφόροι, ή βλέπουν την ομάδα σαν ένα μεγαλύτερο άλμα. Όλους αυτούς λοιπόν καλείτε το προπονητικό τιμ να τους φτιάξει και να τους εντάξει στην ομάδα. Να τους εξηγήσει ποιο είναι το γήπεδο που παίζουν και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Ο συγκερασμός αυτός είναι δύσκολος και επαναλαμβάνω ξεκινήσαμε αργά".

-Υπάρχει κάποιος οικονομικός συμπαίκτης που έχει εμφανιστεί να σας βοηθήσει;

"Όχι δεν υπάρχει κανένας. Είμαστε η διοίκηση που την γνωρίζετε όλοι, δεν υπάρχει ούτε φανερός αλλά ούτε και κρυφός. Προσπαθούμε όλοι μαζί, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ομάδας".

-Ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε η ομάδα να πάρει όσες περισσότερες νίκες γίνεται, ίως και εκτός έδρας νίκη πλέον...

"Πρέπει να πάμε για 4 νίκες. Ο Πανιώνιος στο 2ο γύρο πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού αν θέλουμε να σωθούμε εύκολα και να αναζητήσουμε κάτι παραπάνω".

-Θα χρειαστεί και μια μικρή ενίσχυση όπως έχει αναφερθεί και ο προπονητής.

"Η διοίκηση είναι εδώ και ανταποκρίνεται επί καθημερινής βάσεως. Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι ο Πανιώνιος είναι ίσως η μοναδική ομάδα στην Α1 που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανένα. Έχει γίνει μια νέα αρχή και δεν υπάρχει κανένα παράπονο ούτε από τους παίκτες, ούτε από τον προπονητή. Φυσικά είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την ομάδα, φυσικά συζητάμε επί καθημερινής βάσεως και γίνονται άτυπα συμβούλια με το προπονητικό τιμ. Βλέπουμε και εμείς παίκτες και την τελική επιλογή την κάνει το προπονητικό τιμ".

-Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου είναι ίσως αδικημένος για τη μη επιλογή από τον κο Σκουρτοπουλο στην Εθνική;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω μόνο για τον Βαγγέλη αλλά και για τον Ζήση Σαρικόπουλο. Νομίζω ότι και οι 2 παίκτες μας βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του ΕΣΑΚΕ. Ο Βαγγέλης Σακελαρίου είναι πρώτος στα τρίποντα, ο Ζήσης είναι πολύ ψηλά και στα ριμπάουντ. Βέβαια για τον Βαγγέλη Σακελλαρίου το καταλαβαίνω γιατί όλο το καλοκαίρι είχε συνεχιζόμενες προτάσεις από τον εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αντιθέτως βλέπω να καλούνται παίκτες οι οποίοι φυσικά και θέλουν να τιμήσουν τη γαλανόλευκη όπως θέλουμε όλοι μας. Άλλος προέρχεται από αποχή 1-2 μηνών από αγωνιστική δραστηριότητα, άλλος έχει κάνει 1,5 καλό παιχνίδι. Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό οι παίκτες προσπαθούν και κάποια στιγμή θα έρθει η κλήση στην Εθνική ομάδα που θα κάνει περήφανους όχι μόνο τους ίδιους άλλα και την οικογένεια του Πανιωνίου.".

-Υπάρχει ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο;

"Εμείς θέλουμε πάντα να είναι γεμάτο το γήπεδο. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι σε αυτές τις εποχές είναι δύσκολο αυτό, γι' αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πιο εφικτό εμείς. Εγώ ήρθα σαν ξένος, έχω αγαπήσει όμως τον Πανιώνιο μέσα από αυτή την ενασχόληση μου, πλέον και στο κινητό μου έχω το σήμα του Πανιωνίου! Ομολογώ ότι κοιμάμαι και ξυπνάω με την σκέψη στην ομάδα. Ξέρω ότι ο Πανιώνιος έχει πάρα πολλά τμήματα σε όλα τα αθλήματα και ο κόσμος προσπαθεί να είναι παντού. Το μπάσκετ νομίζω ότι ενδιαφέρει τον κόσμο πολύ, δεν έχω κάποιο παράπονο. Το προσπαθεί ο κόσμος και προσπαθούμε και εμείς. Απλά να ενημερώσω, επειδή πολλά έχω ακούσει ότι μας νοιάζει να βγάλουμε λεφτά, όχι μόνο δεν βγάζω χρήματα με την ενασχόληση μου στην ΚΑΕ, αλλα καθημερινά χάνω χρήματα. Αλλά δεν το βλέπω έτσι εγώ, δεν το κάνω για το ευχαριστώ, αλλά πραγματικά μου αρέσει και θέλω η ομάδα να γίνει ξανά δυνατή στο μπάσκετ. Έτσι και με την Λάρισα θα υπάρξει γενική είσοδος 5 ευρώ. Καμία ομάδα στην Α1 δεν έχει εισιτήριο κάτω από 10 ευρώ. Θέλουμε από τον κόσμο να είναι στο γήπεδο, με παλμό να βοηθήσουν την ομάδα. Ουσιαστικά τα έξοδα και του αγώνα τα βάζουμε από την τσέπη μας".

-Το νέο γήπεδο είναι μία ευκαιρία για τον Πανιώνιο να πρωταγωνιστήσει ξανά;

"Εγώ πραγματικά θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πριν έρθει το νέο κλειστό. Εδώ προσωπικά δεν έχω μάθει να χάνω στη ζωή μου, θα ήθελα να καμαρώνω τον Πανιώνιο να κερδίζει συνεχώς. Αυτή η χρονιά είναι η πραγματικά δύσκολη και παρά το γεγονός πως τώρα τα πράγματα είναι εις βάρος μας πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και μετά ειναι διαφορετικό να σχεδιάσουμε μία σεζόν από την αρχή σωστά".

-Με τα τωρινά δεδομένα είστε αισιόδοξοι ότι θα σωθεί η ομάδα;

"Η άποψη μου είναι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά το προσπαθούν πάρα πολύ και εμείς σαν διοίκηση το βλπεπουμε. Ηδη έχουμε χάσει παιχνίδι στον πόντο και παιχνίδι στο σουτ. Παίζει και η τύχη σημαντικό ρόλο.Το θέμα είναι ότι αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα ήμασταν σε πολύ καλύτερο σημείο τώρα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε υπομονή για τον στόχο και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θα γίνουν προσθήκες στην ομάδα και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά".

-Για ποιες θέσεις κοιτάμε για ενίσχυση;

"Και γκαρντ κοιτάμε και τριάρι και στην θέση 4, αλλά αρμόδιος γι' αυτά τα θέματα είναι ο προπονητής. Αυτός ξέρει το ρόστερ από μέσα. Εγώ πάντα ως στόχο ως διοίκηση να μην ανακατεύομαι. Φυσικά όμως τα συζητάμε όλοι μαζί. Βέβαια και έχω την δική μου άποψη, αλλά ο προπονητής έχει την τελική απόφαση.".

-Όσον αφορά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το παιχνίδι με την Κύμη, ξέρουμε κάτι παραπάνω;

"Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε την απόφαση νομίζω. Είμαι πάντα αισιόδοξος, αλλά μιλάμε για δικαιοσύνη τώρα. Πάντα τα δεδικασμένα έχουν κάποιες συγκεκριμένες αιτίες και αφορμές.Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς περιμένουμε την απόφαση του δικαστικού οργάνου".

-Πριν το ματς με τον Άρη είχαμε κάτι δηλώσεις από τον Μίχαλο, ο οποίος είπε διάφορα πράγματα. Θέλετε κάτι να πείτε πάνω σε αυτό το θέμα;

"Δεν υπάρχει κάποια απάντηση. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι ο Νίκος Μίχαλος είχε προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο τα τελευταία 2,5 χρόνια και τον εκτιμούμε και τον τιμούμε γι' αυτό. Έχουν συμβεί διάφορα πράγματα και από εκεί και πέρα η ΚΑΕ, όπως και με το παράδειγμα του Χέντερσον, αποδεικνύει ότι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι ενιαίος. Δεν καταλαβαίνουμε από καμία απώλεια και κοιτάμε να ενισχύσουμε την ομάδα να πάει η ομάδα μπροστά".

-Πως ζήσατε το γεγονός τότε που ήρθαν οι Πάνθηρες και σας έπεισαν να μην τα παρατήσετε και να βγείτε μπροστά για την ομάδα;

"Το έζησα πραγματικά με έκπληξη. Δεν έχω να πω πολλά. Με συγκίνησε η αγάπη τους για την ομάδα. Δεν είχα σκοπό να αναλάβω να είμαι μπροστά, απλά προέκυψε. Εγω το Καλοκαίρι είχα πει ότι είμαι εδώ να σας βοηθήσω, όχι να αναλάβω πρόεδρος ή κάτι άλλο".

-Ποια είναι η σχέση σας με τον Ερασιτέχνη και αν υπάρχουν επαφές με την ΠΑΕ;

"Με την ΠΑΕ δεν έχουμε ιδιαίτερες επαφές και ο λόγος είναι πως πραγματικά και οι δύο τρέχουμε τόσο πολύ, ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος. Ολόκληρη η ηγεσία της ΠΑΕ είναι ευπρόσδεκτη σε εμάς, όπως και το αντίστροφο φαντάζομαι. Εγώ έχω πάει πολλές φορές στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη έχουμε άψογη συνεργασία. Από την αρχή είχα θέσει εγώ το όραμα που έχω. Είμαι υπέρ ο Πανιώνιος να έχει ένα πρότζεκτ, λόγω των δύσκολων καιρών, στην διαδικασία της παραγωγής παικτών. Να κερδίσει ξανά ο Πανιώνιος στις ακαδημίες κι άλλα Κύπελλα, να βγάλει ξανά παίκτες από τις ακαδημίες και να περάσουν από την ανδρική ομάδα του Πανιωνίου. Θα τα χειροκροτήσουμε και όταν φορέσουν να την φανέλα της Εθνικής. Πρέπει να μπούμε σε αυτή την διαδικασία της ουσιαστικά αυτοχρηματοδότησης.".

-Ρωτάει ο κόσμος αν θα συνεχίσετε στην ομάδα ακόμα και αν πέσει κατηγορία;

"Αρχικά δεν μπορώ να σκεφτώ να πέσει η ομάδα και να πέσει στα χέρια μου. Πραγματικά θα το θεωρήσω πολύ μεγάλη ήττα για μένα. Να ξέρετε το προσπαθώ πάρα πολύ. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και άν φτάσουμε εκει να το συζητήσουμε και να δούμε τι θα γίνει...".

-Ο Γάσπαρης πήρε θέση στην ομάδα, ίσως γίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις; 

"Είναι ένας έμπειρος μπασκετάνθρωπος. Πάντα υπάρχει πρόβλεψη, αλλά να μας επιτρέψετε να έχουμε και εμείς κάποια μυστικά και να έχουμε κα΄ποιους στόχους. Εγώ θέλω να είναι ο Πανιώνιος ενιαίος. Να βρίσκονται στο γήπεδο κι άλλοι, όχι μόνο ο Γάσπαρης, ο Χριστοδούλου, ο Καράγκουτης, να είναι κι άλλοι και να χειροκροτούν τους παίκτες. Θέλουμε να κινούμαστε επαγγελματικά από τη νέα σεζόν σε όλους τους τομείς. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε όλοι πραγματικά να σώσουμε την κατηγορία. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

-Τέλος, ρωτάει ο κόσμος αν έγιναν προσπάθειες από την ΚΑΕ για να αλλάξει η ώρα στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη, όπου ουσιαστικα έπεσε ίδια ώρα με το ποδόσφαιρο...

"Όπου υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση δεν γίνεται να αλλάξει η ώρα. Βέβαια, εμείς κάναμε όλες τις προσπάθειες εμείς σαν ΚΑΕ, όμως πήραμε αρνητική απάντηση από τον ΕΣΑΚΕ".

-Μπορείτε να ακούσετε ηχητικά την συνέντευξη του Σταύρου Αλευρογιάννη, αλλά και όλη την Πανιώνια Εκπομπή της Τρίτης 23/01/12, πατώντας ΕΔΩ

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια