Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ζιάγκος: «Μέχρι θανάτου έως την τελευταία στιγμή!»

Καλεσμένος στην "Πανιώνια Εκπομπή" και στο Panionianea Radio ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Ο τεχνικός του μπασκετικού Πανιωνίου π...

Καλεσμένος στην "Πανιώνια Εκπομπή" και στο Panionianea Radio ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο τεχνικός του μπασκετικού Πανιωνίου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στον αέρα του Panionianea Radio:

-Coach σημαντική νίκη επί των Τρικάλων, η πρώτη της ομάδας. Εκτός από αγωνιστικό, ήταν και ψυχολογικό το όφελος ενόψει της συνέχειας;

“Αυτή η νίκη και η κάθε νίκη ανήκει σε όλους. Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό όφελος, όπως ξέρετε έχουμε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί η βελτίωση της ομάδας, όμως ενώ φτάναμε στην πηγή σε πολλά ματς δεν καταφέρναμε να πιούμε νερό. Οπότε είναι και ψυχολογική τόνωση αυτή η νίκη”.

-Τι παραπάνω είχε η ομάδα σε αυτό το ματς και έφτασε στη νίκη;

“Αυτός ο παράγοντας το “πρέπει” υπάρχει σε κάθε αγωνιστική για την ομάδα. Αυτό που είπε ο Σακελλαρίου, εκφράζει τους συμπαίκτες του. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον Πανιώνιο, απ' όλους. Είτε παίζουμε με τα Τρίκαλα είτε με τον Παναθηναϊκό για εμάς υπάρχει το “πρέπει”. Με τα Τρίκαλα την διαφορά την έκανε ο παράγοντας κόσμος. Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Δεκεμβρίου για να νιώσουμε όλοι ότι είμαστε ένα, μαζί με τον κόσμο. Βρέθηκαν και στο Λαύριο οπαδοί μας και τους ευχαριστώ για τα χιλιόμετρα που έκαναν και στο ματς με τα Τρίκαλα νιώσαμε έδρα το Αρτάκης. Αν και περιμέναμε ακόμα περισσότερο κόσμο σε αυτό το παιχνίδι. Όπως και να έχει νιώσαμε την ζεστασιά της έδρας”.

-Κάποιοι φίλαθλοι ίσως πρώτα περίμεναν να έρθει μία νίκη για να βρεθούν στο γήπεδο...

“Ναι, το αντιλαμβάνομαι αυτό. Όπως έχουμε εμείς τις δικές μας ψυχολογικές διακυμάνσεις, το ίδιο γίνεται και με τον κόσμο. Αυτό που διαχωρίζει κατά τη γνώμη μου τον Πανιώνιο οπαδό από τους άλλους οπαδούς μεγάλων ομάδων, είναι ότι εμπράκτως στηρίζει τα τμήματα της ομάδας και στις χαρές και στις λύπες. Να επισημάνω ότι παραμονές του κρίσιμου αγώνα με τα Τρίκαλα βρέθηκαν στην προπόνηση εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι μας μετέφεραν το πάθος τους. Αυτό ήταν ένα μάθημα συναισθηματισμού και αγάπης και προς τους ξένους της ομάδας, που χρειάζονταν μία τέτοια κίνηση για να καταλάβουν το βάρος της φανέλας”.

-Αυτό θέλαμε να αναφέρουμε και εμείς, ότι όταν παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο δεν μπορείς να καταλάβεις σε ποια ομάδα είσαι, ούτε το βάρος της φανέλας. Οι ξένοι παίκτες πλέον έχουν καταλάβει καλύτερα που βρίσκονται...

“Ακριβώς. Είναι πολύ διαφορετικό απλά να τους λέμε για την ιστορία του Πανιωνίου και να τους δείχνουμε βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του συλλόγου και διαφορετικά να το δουν στην πράξη. Είχαν μία πάρει μία γεύση όταν είδαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας με τον ΠΑΟΚ, άρχισαν να καταλαβαίνουν και με την παρουσία του κόσμου στο Λαύριο και ήρθε και έδεσε με τα Τρίκαλα”.

-Στις 6 Ιανουαρίου υπάρχει τόσο το ματς με τον Άρη, όσο και αυτό του ποδοσφαίρου με την Κέρκυρα, σε μικρή χρονική απόσταση και δυστυχώς ο κόσμος θα πρέπει να διασπαστεί...

“Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί ο τρόπος και η λύση. Σε συνεργασία της ΚΑΕ με την ΠΑΕ και φυσικά με την διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται η λύση”.

-Είστε ικανοποιημένος από την απόδοση των ξένων αθλητών της ομάδας;

“Απόλυτα ευχαριστημένος δεν είμαι ποτέ από κανέναν, ούτε από τον ίδιο μου τον εαυτό. Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και αισθάνομαι ότι ίσως θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι καλύτερα. Νομίζω και οι ίδιοι οι παίκτες βρίσκονται πλέον σε αυτή την νοοτροπία. Πολλά παραδείγματα υπάρχουν. Ακόμα και με τον Παναθηναϊκό χάσαμε και υπήρχε στεναχώρια. Παρά το γεγονός πως παίζαμε με μία ομάδα τουλάχιστον μία κλάσης ανώτερη. Δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός ότι υπάρχει χαμένο παιχνίδι. Έχουμε αθλητικό εγωισμό, όλοι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και για την κατάσταση που βρίσκεται ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ευρώπης, αλλά και για το καθήκον που έχουν αναλάβει΄. Ευχαριστημένοι θα είμαστε στο τέλος της σεζόν όταν θα έχουμε ολοκληρώσει το καθήκον μας, να καθιερωθεί η ομάδα στην Α1”.

-Για το θέμα της ένστασης για το ματς με την Κύμη, είστε αισιόδοξος;

“Την Πέμπτη είναι η εκδίκαση της έφεσης την Πέμπτη. Εμείς κάνουμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα, στοχεύουμε στις νίκες σε κάθε ματς με όποιον και να παίζουμε. Τον λόγο τον έχουν τα αρμόδια όργανα. Εμείς έχουμε την βεβαιότητα και με το βίντεο της φάσης, αλλά και με μαρτυρίες πιο ειδικών, ότι αυτή η φάση είναι μία φάση που πρέπει να κερδίσουμε”.

-Όσον αφορά τον στόχο της παραμονής, πως τον βλέπετε, πόση αισιοδοξία υπάρχει;

“Αν δεν ήμουν αισιόδοξος θα πήγαινα σπίτι μου. Όσο είμαι εδώ, όσο είναι η διοίκηση και οι παίκτες εδώ, μέχρι την τελευταία στιγμή θα δίνουμε την ψυχή μας, θα δίνουμε τα πάντα για την φανέλα που φοράμε, θα αγωνιζόμαστε μέχρι θανάτου για τον Πανιώνιο και να φέρουμε εις πέρας αυτό που έχουμε αναλάβει. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να σας διαβεβαιώσω”.

-Μακάρι η πρώτη νίκη να είναι η αρχή για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες...

“Αυτοθυσία, πίστη, αφοσίωση και θετική ενέργεια χρειάζεται από εδώ και πέρα. Οι νίκες που χρειάζονται θα έρθουν. Με λίγα λόγια, κρατάω αυτό που μας είχαν πει οι Πάνθηρες στην προπόνηση "...θα είμαστε δίπλα σας μέχρι το τέλος", αυτό χρειαζόμαστε, τα υπόλοιπα τα έχουμε να είστε σίγουροι”.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια