Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Καλή... Ανά(σ)ταση!

Γράφει ο Λουζιτανός.. . Λίγο οξύμωρο το σχήμα του τίτλου ενόψει Χριστουγέννων, αλλά η ευχή ισχύει για τον ποδοσφαιρικό μας Πανιώνιο. Η ...

Γράφει ο Λουζιτανός..
.
Λίγο οξύμωρο το σχήμα του τίτλου ενόψει Χριστουγέννων, αλλά η ευχή ισχύει για τον ποδοσφαιρικό μας Πανιώνιο. Η χθεσινή ήττα στη Λειβαδιά (σε ένα ματς που την προηγούμενη σεζόν η ομάδα πέρασε με πάρτυ, 1-4) ήταν ενδεικτική για το κλείσιμο μιας μέτριας ως τώρα πορείας για το 2017-18.

Πέρα του ότι «αναστήσαμε» και το Λεβαδειακό (είχε να κερδίσει πάνω από 2 μήνες), όπως προηγουμένως και τη Λαμία και την Ξάνθη, χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για να ξεφύγουμε λίγο στη βαθμολογία και να καπαρώσουμε την 5η θέση. Αν σκεφτούμε ότι επί παραδείγματι η Λάρισα είναι μόλις στο -2 από τον Ιστορικό, κατανοούμε τον χαρακτηρισμό «μέτρια» για την ως τώρα πορεία και την ανάγκη να υπάρξει αγωνιστική «ανά(σ)ταση» μετά τα Χριστούγεννα...

Στο καθαρά αγωνιστικό, για μία ακόμη φορά προδομένος από τις αμυντικές αδυναμίες, ο Πανιώνιος αν και προηγήθηκε αντίθετα στη ροή του αγώνα και λόγω του πείσματος του Κότνικ, με ένα πανέμορφο γκολ του Μασούρα (που επέστρεψε στα γκολ), η άμυνα ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα. Πρώτα από ένα στημμένο, όπως και στις καθυστερήσεις με τον ΠΑΟΚ (άσχετα αν δόθηκε ανάποδα από διαιτητή και επόπτη) και κατόπιν από ένα αμυντικό transition που δεν έγινε ποτέ... Ο Πανιώνιος έχει γίνει το εύκολο θύμα για τους αντίπαλους επιθετικούς, μέσους ή ακόμη και αμυντικούς (1ο γκολ και του Λεονάρντο του Λεβαδειακού) και δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο, άσχετα με το αποτέλεσμα και τη δυναμική του αγώνα, άσχετα με τον αν έχει υπεραριθμία στην άμυνα ή πρεσσάρει μπροστά.

Τα διαιτητικά λάθη στο 1ο γκολ και η τυχερή κόντρα στο 2ο γκολ δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογίες για την ήττα, για κανέναν! Ο Πανιώνιος ήταν κατώτερος των περιστάσεων, ο Λεβαδειακός ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι και το πήρε. Δυστυχώς η αγωνιστικότητα και η ψυχολογία των παικτών μας τίθεται πάλι υπό αμφισβήτηση. Η εμφάνιση και η τυχερή νίκη με τον Πλατανιά δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας, που είναι ασταθής ακόμη και κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα. Παράλληλα, διαφαίνεται και το γεγονός ότι η ομάδα θέλει ξεκαθάρισμα και ενίσχυση αν υπάρχει στόχος για κάτι παραπάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

Τη στιγμή που η διοίκηση επέλεξε να αποδεσμεύσει βασικές μονάδες, ιδίως όπως το Μασούντ (τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή τύχη) και λιγότερο τον Οικονόμου, κάποια χρήματα από τα συμβόλαιά τους διατίθενται για νέα συμβόλαια και ενίσχυση. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει αξιολόγηση κάποιων παικτών που απλά «υπάρχουν» στο ρόστερ, αλλά ελάχιστα έχουν προσφέρει ιδιαίτερα, όσες φορές και αν έχουν χρησιμοποιηθεί, ή δεν έχουν εξελιχθεί (π.χ. Ταπόκο).

Η ενίσχυση απαιτείται πλέον σε 2 μέτωπα, το επιθετικό και το μεσοεπιθετικό, οπότε αναμένουμε σχετικές κινήσεις. Πάντα στο πλαίσιο οικονομικών επιλογών της διοίκησης και τη δυνατότητα προσθηκών με βάση τον προϋπολογισμό (τον οποίο δεν γνωρίζουμε ως τώρα).

Επιπλέον απαιτείται ψυχολογική ανά(σ)ταση της ομάδας, ειδικά στα αμυντικά καθήκοντα. Γκολ από στημμένα, με τον τρόπο που δεχθήκαμε τα δύο τελευταία με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό, τα οποία κόστισαν μέχρι και 6 βαθμούς, είναι καθαρά θέμα ποδοσφαιρικού «τσαμπουκά», που την παρούσα σεζόν δείχνει να εξαφανίστηκε από τους παίκτες του Ιστορικού. Αν και υπήρξαν αλλαγές σε βασικές θέσεις, αυτό είχε γίνει και στο παρελθόν, αλλά δεν είχε προκαλέσει αλλαγές στην ψυχολογία των παικτών. Δικαιολογημένα ο Γρηγορίου απαιτείται να δουλέψει πάνω και σε αυτόν τον τομέα και να φέρει (άμεσα και επιτέλους!) αποτελέσματα. Η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχει πια τη σιγουριά και την καλή ψυχολογία που υπήρχαν τις περασμένες σεζόν. Το να ακούμε μετά από κάθε ματς ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και ότι χάσαμε μόνοι μας τους βαθμούς πρέπει να σταματήσει να γίνεται...

Αναμένουμε να δούμε τις ενέργειες που θα γίνουν μέσα στις γιορτές. Βαθμολογικά, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με βάση την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ο Ιστορικός μπορεί ακόμη να αλλάξει τα πράγματα με ένα σερί καλών αποτελεσμάτων. Ας ευχηθούμε καλές γιορτές σε όλους και καλή ανά(σ)ταση στην ομάδα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια