Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν!»

«Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν!». Αυτή η συγκλονιστική φράση ανήκει στον Δημητρό Δάλλα, ο οποίος έ φυγε από τη ζωή ...

«Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν!». Αυτή η συγκλονιστική φράση ανήκει στον Δημητρό Δάλλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Δεκεμβρίου 1929, έχοντας προλάβει να βάλει τις βάσεις για τη συνέχιση του έργου του συλλόγου.

Ο Δημητρός Δάλλας (Σμύρνη 1867 - Αθήνα 1929) υπήρξε διακεκριμένος αθλητικός παράγων και δημοσιογράφος, που διετέλεσε πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ. από το 1915 ως το 1928 και με τη δράση του συνέβαλε στη συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου στην Αθήνα μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της "Ένωσης Αθλητικών Συντακτών". Υπήρξε αγνός φίλαθλος και οραματιστής με έντονη δράση. Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του στην καθιέρωση των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου, στην εισαγωγή του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα και στην προώθηση του αθλήματος του βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Αποκλήθηκε "Αετός του Πανιωνίου", για τα υψηλά του οράματα αλλά και διότι ως άλλος αετός με τις μεγάλες φτερούγες του προστάτεψε και διέσωσε το σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια