Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αποκλεισμός και απολογισμός...

Γράφει ο Λουζιτανός... Ο Ιστορικός αποχαιρέτισε για φέτος την Ευρώπη, μετά και την εντός έδρα ήττα από τη Μακάμπι. Προσωπικά νιώθω στεχ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Ο Ιστορικός αποχαιρέτισε για φέτος την Ευρώπη, μετά και την εντός έδρα ήττα από τη Μακάμπι. Προσωπικά νιώθω στεχανώρια, αλλά όχι απογοήτευση.

Η ομάδα δεν είχε την τύχη με το μέρος της, σε δύο αγώνες κόντρα σε μία δυνατή και σίγουρα πιο πλήρη ομάδα, όχι μόνο σε μπάτζετ αλλά και αγωνιστικά. Ειδικά στο ματς της Νέας Σμύρνης, η Μακάμπι αγωνίστηκε έξυπνα, σεβάστηκε τον Πανιώνιο και έριξε το βάρος στην άμυνα, προκειμένου να κρατήσει το μηδέν πίσω, κάτι που της έδωσε και την πρόκριση.

Το γεγονός ότι έπαιξε σκληρό ποδόσφαιρο ήταν αναμενόμενο. Βασισμένη σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και έναν πολύ έμπειρο αμυντικό (Μπεν Χαΐμ), έμεινε πίσω και σπανίως ανέβασε την αμυντική γραμμή. Από την άλλη τα ατού του Πανιωνίου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Σε αυτό συνετέλεσε η κακή ημέρα και το καλό «διάβασμα» από τον αντίπαλο.

Είδαμε από την αρχή 2 με 3 παίκτες πάνω στο Μασούντ να τον παίζουν σκληρά και κυρίως με τα χέρια γνωρίζοντας ακριβώς πώς να μπλοκάρουν και να εκνευρίσουν τον ταλαντούχο μέσο της ομάδας μας. Όντας «πιεσμένος» να αποδόσει λόγω ιδιαιτερότητας του αγώνα και με τον εκνευρισμό που του προκάλεσαν τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων και κάποια λάθη που έκανε στην αρχή, δυστυχώς δε βοήθησε σχεδόν καθόλου στην ανάπτυξη των φάσεων.

Με έναν καλό αντίπαλο να τον περιμένει πίσω και να παίζει σκληρά, οι κυανέρυθροι είχαν εξ’ αρχής δύσκολο έργο. Είδαμε αρκετά τρεξίματα από τα χαφ της αντίπαλης ομάδας να επιφέρουν υπεραριθμία στο κέντρο σχεδόν σε όλες τις φάσεις, να βγαίνουν με δύναμη στη μπάλα, να δυσκολεύουν και να καλύπτουν τους χώρους, με αποτέλεσμα ο Γεσίλ να μη φανεί, ο Μασούρας και ο Λάμπρου να είναι καλά κλεισμένοι και γενικότερα ο Πανιώνιος που επιθετικά χαρακτηρίζεται από «ελαφρείς» και γρήγορους παίκτες που ευνοούνται σε ανοικτό χώρο, να μην μπορεί να βγάλει φάσεις.

Ειδικότερα, ο Γεσίλ ως επιθετικός δεν είναι ο παίκτης που θα φανεί σε κλειστές άμυνες. Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή δεν έχει φορ περιοχής, που μπορεί να παίξει με πλάτη στο τέρμα και να πάρει κεφαλιές. Αυτό φάνηκε περίτρανα χθες και πρέπει να προβληματίσει λίγο ενόψει πρωταθλήματος, διότι φέτος οι περισσότερες ομάδες θα κατεβαίνουν «υποψιασμένες» απέναντι στον Ιστορικό. Ο Ντουρμισάι δεν έδειξε τίποτε ιδιαίτερο επίσης, στο διάστημα που αγωνίστηκε (αν και πρέπει να τον δούμε και ως βασικό για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα).

Από τα άκρα, τα μπακ ήταν πολύ διστακτικά σε κούρσες, μιας και ειδικά στο 1ο ημίχρονο ο Γρηγορίου δε ρίσκαρε καθόλου και επέλεξε να δώσει προσοχή στο μηδέν πίσω, ώστε να πιέσει για το γκολ στο 2ο ημίχρονο. Αυτό το επεσήμανε και ο Κρόιφ, όταν μίλησε για το γεγονός ότι περίμεναν περισσότερη πίεση.

Όταν η ομάδα κλήθηκε να πιέσει στο τελευταίο 25λεπτο, ήδη υπήρχε κόπωση και αρκετά νεύρα, ενώ η ψυχολογία ήταν ήδη με το μέρος των φιλοξενούμενων. Γενικά, οι ψηλές σέντρες απομακρύνονταν εύκολα από το αμυντικό δίδυμο της Μακάμπι και όσες «ξυραφιές» πέρασαν, έγιναν κοντά στον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος ήταν σε καλή βραδιά και τις «καθάρισε».

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ιστορικός να απειλείσει μόνο με ατομικές κούρσες από το κέντρο και με σουτ εκτός ή στο όριο της μεγάλης περιοχής (Γεσίλ, Βλάχος, Χατζισαφί, Σαββίδης).

Αμυντικά, ο Πανιώνιος πήγε καλά. Με εξαίρεση ένα στημμένο στο 1ο ημίχρονο και τη φάση του γκολ, η άμυνα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Ο Σταυρόπουλος δεν άφησε να φανεί ο τραυματισμός του Οικονόμου (στον αμυντικό τομέα τουλάχιστον) και έδειξε έτοιμος για περισσότερα πράγματα. Με την ύπαρξη και των Γκιοατά και Κάργα, η ομάδα είναι υπερπλήρης πίσω, με 6 υποψήφιους για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και αυτό θα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Γρηγορίου.

Το αυτογκόλ ήρθε για 3 λόγους: ατυχία, κόπωση και γενικότερο ντεφορμάρισμα του Κόρμπου. Θα εστιάσουμε στο τελευταίο, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει ο σύλλογος. Δυστυχώς μέχρι τώρα, ο αρχηγός (κάτι που είχαμε επισημάνει και στα ματς με Γκόριτσα), διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Η φυγή Σιώπη και η μη εύρεση αμυντικού χαφ που θα τον αναπληρώσει, κάνει αυτό το ντεφορμάρισμα πιο ορατό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δοθεί έμφαση από το τεχνικό και διοικητικό τιμ, ώστε να βρεθεί γρήγορα ο κατάλληλος παίκτης που θα πλαισιώσει τον αρχηγό και θα τον βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι, καθότι πρέπει να υπάρξει και το ανάλογο δέσιμο σε αυτή την θέση.

Κλείνοντας, λοιπόν και σαν γενικότερο σχόλιο, ας κρατήσουμε στα θετικά τις εμπειρίες που πήρε η ομάδα, φυσικά την παρουσία του κόσμου, τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο (αν και με πρόκριση θα μιλούσαμε για αρκετά περισσότερα) και τις δύο νίκες με τη Γκόριτσα. Ας προβληματιστούμε για το αμυντικό χαφ που λείπει από την ομάδα, καθώς και ένα φορ περιοχής που θα βοηθήσει σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, όταν η ομάδα πρέπει να πιέσει μια σκληρή και κλειστή άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια