Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μεγάλη νίκη, ανάγκη για δουλειά...

Γράφει ο Λουζιτανός... Ο Ιστορικός συμπλήρωσε μία ακόμη σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία του. Με μεγάλη εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο, απλοποίη...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Ο Ιστορικός συμπλήρωσε μία ακόμη σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία του. Με μεγάλη εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο, απλοποίησε τη διαδικασία πρόκρισης και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Γκόριτσα να σκεφτεί την ανατροπή. Με αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα πέτυχε 3 πανέμορφα γκολ, με φάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σεμινάρια απλού ποδοσφαίρου και ομαδικότητας.

Τι μου άρεσε περισσότερο: η επίθεση «φωτιά»! Η τριπλέττα Μαρούρα – Λάμπρου – Γεσίλ, επιβοηθούμενη από το Μασούντ, έδειξε τη διαφορά ποιότητας του Πανιωνίου από τη Γκόριτσα και έπαιξε όσο χρειαζόταν για να «τελειώσει» την πρόκριση.

Η βελτίωση του Λάμπρου είναι δραματική σε σχέση με τις περυσινές του εμφανίσεις. Μάλιστα, στη φάση του γκολ του, κάποιος από την κερκίδα φώναξε ότι μοιάζει στο ...Μέσι. Ο Μασούρας είναι πλέον ώριμος (με εξαίρεση τη φάση που έκανε το αχρείαστο πέναλτυ) και πέτυχε το γκολ που του έλειψε στο 1ο ματς. Ο Γεσίλ πλέον είναι σταθερά ο κίνδυνος στην επίθεση του Πανιωνίου και έκανε και ασίστ. Ο Μασούντ έδειξε ότι ανεβάζει ρυθμό. Και μαζί με την ατομική βελτίωση του καθενός, το ομαδικό παιχνίδι που απλοποίησε τις φάσεις και θα μπορούσε να είχε αποφέρει και το 1-4 στο τετ-α-τετ του Μασούντ που ο Γεσίλ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στο κενό τέρμα.

Επίσης, μου άρεσε ο Κόρτνικ! Έδειξε σταθερός και σίγουρος όποτε χρειάστηκε και προφύλαξε την ομάδα από δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν και δεν δέχτηκε πολλή πίεση, έδειξε ότι η ομάδα βρήκε έναν καλό τερματοφύλακα.

Τέλος, από την άμυνα ξεχώρισε μόνο ο Οικονόμου που ήταν σταθερότατος και κάλυψε τα λάθη που έγιναν.

Τι με προβλημάτισε: παρότι υπάρχουν ελαφρυντικά ως προς την εποχή και το υπέρ μας σκορ του 1ου γύρου, που υποστηρίχθηκε από το γρήγορο 0-1 στη Γκόριτσα, με προβλημάτισε η αμυντική μας λειτουργία. Ο Μπανανά ήταν αρνητικός, όντας αδρανής και αναποφάσιστος σε αρκετές φάσεις, τόσο στις επεμβάσεις του όσο και στις πάσες του και δικαίως αντικατάσταθηκε γρήγορα από τον Γρηγορίου. Ο αρχηγός Κόρμπος κρατούσε μπάλα παραπάνω και έκανε εύκολα λάθη, δίνοντας μπάλα στους αντιπάλους, αντί να μοιράζει παιχνίδι με μία επαφή και χωρίς ρίσκο. Ασχέτως εάν δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι επιθετικοί της Γκόριτσα, με έναν καλύτερο αντίπαλο θα είχαν στοιχήσει τουλάχιστον ένα γκολ, στο παθητικό της ομάδας. Τα μπακ ήταν σχετικά σταθερά, αλλά σε κάποιες φάσεις τα εξτρέμ της Γκόριτσα μπήκαν στην περιοχή κυριολεκτικά μόνοι τους, καθότι δεν υπήρξε αλληλοκάλυψη με τα αμυντικά χαφ και τους πλάγιους μέσους μας.

Φυσικά φάνηκε ξανά πως το 2ο αμυντικό χαφ με έναν καλύτερο αντίπαλο δεν μπορεί να είναι ο Σαββίδης ή ο Ταπόκο, που αμφότεροι είναι καλοί παίκτες αλλά όχι για αμυντικά χαφ. Εφόσον ο Μαϊσουράντζε δεν υπολογίζεται κατά τα φαινόμενα, πρέπει ο Ιστορικός να ενισχυθεί άμεσα σε αυτή την θέση, ιδίως πια για το πρωτάθλημα, καθότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού. Ακούγεται πως η ομάδα κοιτάζει για έναν ακόμη αμυντικό (Κάργας), αλλά νομίζω με την ύπαρξη και του Γκιοατά, θα ήταν καλύτερο να δοθεί προτεραιότητα στο αμυντικό χαφ.

Επιπλέον, πρέπει να επικεντρωθεί η δουλειά στην άμυνα ενόψει των σαφώς δυσκολότερων αναμετρήσεων με τη Μακάμπι, εφόσον ειδικά υπάρξει τελικά και η απουσία των δύο Ιρανών τουλάχιστον στο 1ο ματς.

Εν κατακλείδι, η εμφάνιση του Ιστορικού ήταν πολύ καλή, η νίκη δίκαια και η συνολική εικόνα στα 2 πρώτα επίσημα ματς θετική. Συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά και στον κόσμο και τους Πάνθηρες που ταξίδεψαν για να στηρίξουν τον Ιστορικό.

Υπάρχει αισιοδοξία και καλή ψυχολογία, απολύτως δικαιολογημένη και όλο το έδαφος για μεγαλύτερες επιτυχίες!

Καλή μας συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια