Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάντα μόνοι μας προχωράμε…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια χαίρεται. Ο Πανιώνιος από τη πρώτη ημέρα της ίδρυσης του έχει μάθει να παίζε...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια χαίρεται. Ο Πανιώνιος από τη πρώτη ημέρα της ίδρυσης του έχει μάθει να παίζει όλα τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Σ’ όλα τα αθλήματα. Και να αποδέχεται το όποιο αποτέλεσμα έχει διαμορφωθεί με δίκαιο και σωστό αθλητικό τρόπο. Φυσικά υπήρξαν περίοδοι στην υπεραιωνόβια ιστορία μας που ανιστόρητοι παράγοντες «λέρωσαν» την ομάδα μας. Χρησιμοποίησαν «πλάγιους» τρόπους για να πάρουν θετικά αποτελέσματα. Όμως ήταν ελάχιστες εξαιρέσεις στα 127 χρόνια «κυανέρυθρης» πορείας που επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι ο Ιστορικός ότι πετυχαίνει το κάνει με τον κόπο, την προσπάθεια, το ταλέντο και τον ιδρώτα των παικτών του. Μια τέτοια προσπάθεια είναι η φετινή που γίνεται σ’ όλα τα τμήματα του Ιστορικού. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο πόλο, στο χάντμπολ. Παντού. Άνδρες & γυναίκες που φοράνε τα «κυανέρυθρα» με την ιωνική ασπίδα στη θέση της καρδιάς μοχθούν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους του συλλόγου. Ο Πανιώνιος είναι ταγμένος από τη μοίρα του να πορεύεται στους αθλητικούς στίβους εναντίων όλων, σ’ όλα τα αθλήματα. Ο Ιστορικός είναι ο «ξένος» που δεν γουστάρει το κατεστημένο. Ο Πανιώνιος είναι η ζωντανή αθλητική ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού και αυτό ενοχλεί!

*** Τη Κυριακή ήρθε μια ομάδα στη Νέα Σμύρνη, ο Πλατανιάς και έπαιξε λες και ήταν τελικός τσαμπιονς λιγκ. Και πολύ καλά έκανε. Έτσι θέλουμε να παίζουν οι αντίπαλοι μας. Με πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα. Και αν είμαστε καλύτεροι να νικήσουμε, αν όχι ας χάσουμε. Επίσης θέλουμε οι αντίπαλοι μας να παίζουν με όλες τις ομάδες με το ίδιο πάθος και δύναμη. Όπως παίζουμε και εμείς μ όλες τις ομάδες. Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αντιμετώπισαν τον Πλατανιά, όπως τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Όπως θα αντιμετωπίσουμε και τη Κέρκυρα και τον Λερβαδειακό στα ματς που έχουν απομείνει. Τη Κυριακή δε νικήσαμε. Και αυτό δεν οφείλεται στην εξαιρετική εμφάνιση του Πλατανιά, αλλά στον διαιτητή του αγώνα τον κ. Σελίμο. Όχι δεν πρόκειται να «γκρινιάξω» για τη διαιτησία, ούτε με ενδιαφέρει που παραπέμφθηκε ο εν λόγω διαιτητής καθώς για μένα δεν έχει καμία σημασία να τιμωρηθεί τώρα. «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι» λέει ο λαός μας και δεν θέλω τον Πανιώνιο σε ρόλο «Γιάννη»… Θέλω να μας «σφυρίζουν» 50-50 και τα όποια λάθη να είναι ανθρώπινα.

*** Δε νικήσαμε που λέτε αλλά ο ένας βαθμός ήταν αρκετός να εξασφαλίσουμε την θέση στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο στόχος επιτεύχθηκε και οι κόποι παικτών, προπονητών, διοικούντων & φιλάθλων δικαιώθηκαν. Περισσότερο όμως χαίρομαι γιατί όλοι αυτοί που μισούν τον Πανιώνιο (και ότι πρεσβεύει…) στεναχωρήθηκαν πολύ, μα πάρα πολύ. Δεν μπορούν να βλέπουν χαρούμενα πρόσωπα στον Ιστορικό. Μας θέλουν μίζερους, κακόμοιρους, αναξιοπρεπείς για να μπορούν είτε να αγοράζουν είτε να «κλέβουν» παίκτες. Όμως τώρα ο Πανιώνιος είναι ισχυρός. Στο δικό του μέγεθος βέβαια, αλλά ισχυρός. Όποιος παίκτης να φύγει, το κενό δεν φαίνεται. Ποιος θυμάται από τους Πανιώνιους ότι κάποτε έπαιζε στον Ιστορικό ο Γιάννου, ο Κολοβός, ο Μπακασέτας, κάποιος Ανέστης; Κανένας. Ενας φεύγει, δυο εμφανίζονται. Ολοι είμαστε περαστικοί, ο Πανιώνιος θα υπάρχει στους αιώνες!

*** Στο μπάσκετ η ομάδα των ανδρών γνώρισε τη τρίτητ ήττα της στο πρωτάθλημα και πλέον στα πέντε ματς που απομένουν δεν υπάρχει περιθώριο για «στραβοπάτημα». Το να γράψω ότι δεν μας χωράει η Α2 είναι περιττό. Ισως πρέπει να θυμίσω στους παίκτες μας και τον Νίκο Οικονόμου ότι όλες, μα ΟΛΕΣ, οι ομάδες της Α2 έχουν ένα στόχο. Να νικήσουν τον Πανιώνιο. Κανέναν άλλο στόχο. Για να έχουν να λένε, όταν με το καλό τελειώσει η χρονιά, ότι νίκησαν τον Πανιώνιο, αυτό θα είναι το έπαθλο τους. Πέντε νίκες και ο Ιστορικός επιστρέφει στη φυσική του, μπασκετική, θέση.
*** Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, τους προπονητές & τους παράγοντες της ομάδας Πόλο που σαν «Πάνθηρες» νίκησαν δυο φορές τον ΝΟ Πάτρας και διατήρησαν την ομάδα στην Α1 κατηγορία.

*** Βασίλη Λαμπρόπουλε περαστικά και γρήγορα να επιστρέψεις στα γήπεδα γερός και δυνατός…

*** Σας χαιρετώ. Καλή Ανάσταση με υγεία στις οικογένειες όλων των Πανιώνιων & όλων των ανθρώπων. Πάντα στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια