Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στηρίζουμε την ομάδα μας!

Γράφει ο ''Rossoblu'' 10 Αυγούστου 2016. Έχει μόλις λυθεί η συνεργασία του Μαρίνου Ουζουνίδη με την ομάδα μας μετά από ...

Γράφει ο ''Rossoblu''

10 Αυγούστου 2016. Έχει μόλις λυθεί η συνεργασία του Μαρίνου Ουζουνίδη με την ομάδα μας μετά από την απολύτως δικαιολογημένη οργή τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου της ομάδας απέναντι στο πρόσωπο του. Η ομάδα μας βρέθηκε στο σημείο μηδέν εκείνες τις ημέρες μετά και την απαγοήτευση που υπήρξε όταν μας έκοψε η ΟΥΕΦΑ την Ευρωπαϊκή συμμετοχή τον Ιούνιο.

Και βέβαια η κλασσική νοοτροπία του Έλληνα που πολύ εύκολα ενθουσιάζεται και πολύ εύκολα απογοητεύεται. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η δική μας περίπτωση. Ήταν έκδηλη η ανησυχία στον κυανέρυθρο κόσμο. Ελάχιστοι ήταν τόσο αισιόδοξοι για αυτό που ακολούθησε τη φετινή εντυπωσιακή-αποστομωτική χρονιά. Και δικαιολογημένα.

Και όμως, όχι μόνο δεν αποσυντονίστηκε η ομάδα μας αλλά εμφανίστηκε πιο ισχυρή, κάτι που έβγαζε μάτι ακόμα και από την πρεμιέρα και την επιβλητική τριάρα επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Παρά το γεγονός πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε στην ομάδα λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με τα χρονικά περιθώρια να είναι στενά, κατάφερε σταδιακά να βάλει τη σφραγίδα του στη φετινή επιτυχία της ομάδας.

Κάναμε μία εκπληκτική χρονιά τρελαίνοντας άπαντες στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αναγκάσαμε ξανά κόσμο και κοσμάκη σε μόνιμο και διακρές παραμιλητό και παραλήρημα. Για ακόμα μία χρονιά ο Ιστορικός βούλωσε στόματα κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε η ομάδα μας να βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να αγγίζει και το όνειρο του τίτλου! Ένα όνειρο που θα το διεκδικούσαμε επί ίσοις όροις αν δεν παίζαμε 11 εναντίον 14 σε ουκ ολίγα ματς.

Παρά το γεγονός ότι όλο το σύστημα πολεμάει την ομάδα μας, εμείς ενωμένοι πάντα τα καταφέρνουμε. Δεν είναι ούτε σύνδρομο καταδίωξης εμάς των Πανιώνιων που μας κατηγορούν οι αλλόθρησκοι ότι έχουμε, ούτε τίποτα. Είναι απλά η πραγματικότητα. Το βλέπουμε καθημερινά.

Θέλετε από πλευράς διαιτησίας; Εδώ τι να πρωτοσχολιάσουμε; Το ματς με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο γύρο όταν ήμασταν ισόβαθμοι (πριν το ματς); Τα όργια που έγιναν στη Λάρισα που χάσαμε 2-0 σε ματς-μαγική εικόνα; Το γκολ-οφσάϊντ που μας ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη; Το πεντακάθαρο πέναλτι που δεν μας έδωσαν στον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα-ντροπή των Ιωαννίνων που μας έκλεψε πέρσι την Ευρωπαϊκή συμμετοχή; Το γκολ που προηγήθηκε ο Αστέρας στην Τρίπολη που προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι; Το εξίσου ανύπαρκτο πέναλτι εξ' αιτίας του οποίου χάσαμε στη Λεωφόρο; Την γενικότερα απαράδεκτη διαιτητική αντιμετώπιση που είχαμε και στα 2 ματς με τον Πλατανιά σε Κρήτη και Νέα Σμύρνη;

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα λεγόμενα ''ανθρώπινα λάθη'' (πάντα εις βάρος μας φυσικά) δεν έλειψαν ακόμα και σε παιχνίδια που καταφέραμε να κερδίσουμε και τη διαιτησία όπως για παράδειγμα στο Καυτανζόγλειο, στη Λιβαδειά αλλά και στη Νέα Σμύρνη και την κρίσιμη για εκείνη τη χρονική περίοδο νίκη επί της Κέρκυρας. Μην ξεχνάμε ότι λόγω των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων, γνωρίσαμε και τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Μην ξεχνάμε ότι οι διατητές έκλεισαν τα μάτια σε δύο ορισμούς του πέναλτι. Αφενός με τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη, αφετέρου με τον Κισσαμικό στην Κρήτη, σε ιδιαίτερα κομβικά σημεία των αγώνων. Κάτι που σε αμφότερες τις περιπτώσεις ξεκάθαρα σημαίνει αλλοίωση αποτελέσματος.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η διαιτησία μας έχει στερήσει φέτος το λιγότερο 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μία ολόκληρη πρόκριση στο κύπελλο. Αν αυτό δεν λέγεται σφαγή, τότε πως λέγεται; Συν βέβαια το γεγονός πως αναγκάσαν την ομάδας μας που έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση να αγωνιστεί τόσο στο χοιροστάσιο/χωράφι/βοσκοτόπι (όπως θέλετε πείτε το) των ''Ζωσιμάδων'' που στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το έχουν βαφτίσει ''γήπεδο'', όσο βέβαια και στη λίμνη του Μάλεμε, ένα ακατάλληλο γήπεδο για ποδοσφαιρικούς αγώνες επαγγελματικών ομάδων, σε ένα γήπεδο που εξ' αιτίας της καταρρακτώδους βροχής το ματς είχε αναβληθεί και διεξήχθη μία εβδομάδα αργότερα. Σε αυτές τις 2 περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές μας διακινδύνεψαν την σωματική τους ακεραιότητα σε αντίθεση με τους εκάστοτε γηπεδούχους που είναι μαθημένοι να παίζουν σε τέτοια ''γήπεδα'' - βούρκους.

Και δεν είναι μόνο το διαιτητικό σύστημα απέναντι μας. Είναι όλο το σύστημα γενικότερα. Οι ''δημοσιογράφοι'' (τρόπος του λέγειν) ορισμένων αθλητικών site δεν είναι; Που επί μονίμου βάσεως προσπαθούν να μειώσουν τις επιτυχίες της ομάδας μας; Που πριν παίξουμε με συγκεκριμένες ομάδες του ΠΟΚ, ''εντελώς τυχαία'' ορισμένοι ποδοσφαιριστές μας αποτελούν και καλά, μεταγραφικό στόχο του εκάστοτε αντιπάλου μας; Και κλασσικά μετά έρχεται η διάψευση από την αντίπαλη ΠΑΕ; Αν αυτό δεν λέγεται ύπουλη αντιμετώπιση και προσπάθεια να αποσυντονιστεί η ομάδα μας, τότε πως λέγεται; Θα μου πείτε βέβαια έτσι είναι μαθημένοι χρόνια τώρα από τις διοικήσεις των ομάδων τους, να κινούνται με αυτό τον τρόπο. Οπότε δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση.

Ξεχνάμε μήπως όλο αυτό το αισχρό παρασκήνιο που προηγήθηκε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου και πάλι βουλώσαμε στόματα φτάνοντας σε ένα μεγαλειώδες ''διπλό'', το πρώτο σε αυτό το γήπεδο μετά τον Δεκέμβριο του 2014; Δεν χρειάζεται να μπούμε καν σε περαιτέρω ανάλυση. Οι παροικούντες την Ιερασουλήμ γνωρίζουμε πολύ καλά.

Ακόμα και οι απλοί ποδοσφαιρόφιλοι που υποστηρίζουν άλλες ομάδες σε κάθε ευκαιρία στάζουν δηλητήριο και βγάζουν απίστευτο κόμπλεξ απέναντι στην ομάδα μας. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους άλλωστε. Να προσπαθούν να μειώσουν ένα από τα ελάχιστα υγιή κομμάτια ενός σάπιου ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα βλέπετε καθημερινά και σε σχόλια χρηστών σε αθλητικές ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων. Το βλέπουμε καθημερινά. Η ομάδα μας παλεύει κόντρα σε όλους και σε όλα. Ο Πανιώνιος ενοχλεί.

Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού το Φεβρουάριο του 2014 και με πολύ σωστές και προσεκτικές κινήσεις, σταδιακά κατάφερε όχι μόνο να μας απομακρύνει από το γκρεμό που είχαν οδηγήσει την ομάδα οι προηγούμενες διοικήσεις, αλλά να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, 2 μήνες πριν την κλήρωση για το πρώτο μας Ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Κάτι που ελάχιστοι πίστευαν πως θα καταφέρναμε πριν 3 χρόνια.

Δεν υπάρχει χρονιά της σημερινής διοίκησης που να μην είναι απολύτως επιτυχημένη. 2013-2014 η ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα κατάφερε να σωθεί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το ίδιο ακριβώς και για την επόμενη σεζόν όπου υπενθυμίζω πως υποβιβάστηκαν 4! 2015-2016 η μεγάλη περσινή επιτυχία της εισόδου στη πεντάδα και φυσικά η φετινή ονειρική χρονιά.

Το θετικό φέτος είναι πως ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της διοίκησης και στα ματς του δεύτερου γύρου η Νέα Σμύρνη θυμίζει παλιές καλές εποχές. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, έτσι όπως ξέρουμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη κυανέρυθρη οικογένεια και θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα αναγκάζοντας ξανά και ξανά την ποδοσφαιρική Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του Ιστορικού.

Στηρίζουμε την ομάδα μας την Κυριακή στις 19:00 στο ματς με τον Λεβαδειακό που έχει αποκτήσει πανηγυρικό χαρακτήρα με τους ανθρώπους της ομάδας μας να έχουν ετοιμάσει μία μεγάλη κυανέρυθρη φιέστα ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη φετινή επιτυχία και την επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 9 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια