Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Να χαίρεστε την... κάθαρση!

Την αδικότατη ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ιστορικός εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό, με το γκολ της ήττας να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτ...

Την αδικότατη ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ιστορικός εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό, με το γκολ της ήττας να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο!

Ο Πανιώνιος στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όμως δεν υπολόγισε ότι εκτός από τον Παναθηναϊκό είχε να αντιμετωπίσει και την διαιτησία του Γκράνα!

Ο διαιτητής από την Θράκη "ανακάλυψε" πέναλτι εις βάρος του Τασουλή στο 73ο λεπτό, με τον Λέτο του ΠΑΟ να σέρνει το πόδι του πάνω στον αμυντικό του Πανιωνίου και τον απίστευτο ρέφερι να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.

Για μία ακόμη φορά ο παράγοντας διαιτησία επηρέασε τα παιχνίδια ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, φυσικά πάντα κατά του Ιστορικού!

Αν αυτή είναι η "κάθαρση" που θέλουν κάποιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!

Στην βαθμολογία ο Πανιώνιος παραμένει στους 51 βαθμούς, έχοντας πλέον ως συγκάτοικο με τους ίδιου βαθμούς τους "πράσινους".

Το παιχνίδι

Mε την ενδεκάδα που αγωνίστηκε και κόντρα στον Ατρόμητο παρέταξε την ομάδα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Πιο συγκεκριμένα, το βασικό σχήμα του Ιστορικού ήταν: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας, Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ, Μασούντ.

Ο Γεσίλ, όπως και στα προηγούμενα ματς, αποτέλεσε τον προωθημένο επιθετικό του Πανιωνίου, με τους Μασούρα (αριστερά), Μπεν (δεξιά) να βρίσκονται στα «φτερά» της επίθεσης και τον Μασούντ όπως πάντα να έχει τον ρόλο του «δεκαριού».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον γηπεδούχο ΠΑΟ να παίρνει την κατοχή της μπάλας, με την ανασταλτική λειτουργία του Πανιωνίου όμως να είναι πολύ καλή.

Στο 13΄ο Ιστορικός προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, όταν ο Γεσίλ πέρασε έξυπνη κάθετη μέσα στην περιοχή για τον Μπεν, όμως ο επιθετικός του Πανιωνίου για λίγο δεν πρόλαβε να γίνει κάτοχος της μπάλας.

Τρία λεπτά αργότερα οι κυανέρυθροι βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση, με τον Μασούντ να κάνει ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε εύκολα.

Στο 17’ οι γηπεδούχου δημιούργησαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Ο Κλωναρίδης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Βιγιαφάνιες, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς προσπαθούσε να κλείνει τος διαδρόμους προς την εστία του, ενώ επιθετικά είχε ως στόχο –κυρίως- να βγει κάποια καλή κάθετη πάσα στους Μπεν ,Γεσίλ.

Στο 26’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, ο Μασούρας από τα αριστερά πήρε την μπάλα, έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ στη κίνηση, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Βλαχοδήμου.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά , με τους παίκτες του Ιστορικού να κρατούν σε απόσταση τους γηπεδούχους, οι οποίος δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των κανέρυθρων.

Όπως τελείωσε το 45λεπτο έτσι ξεκίνησε και η «επανάληψη». Παιχνίδι κέντρου για τις δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του.

Στο 57’ ο Πανιώνιος αναπτύχθηκε όμορφα στην επίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον Μασούντ λίγο έξω από την περιοχή, ο οποίος αφού πέρασε τον αντίπαλο του έκανε το σουτ, με τον Βλαχοδήμο όμως να μπλοκάρει.

Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Γιαννιώτη να πέφτει στην δεξιά του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ το καλό σουτ του Μπεργκ.

Στο 73’ ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο διαιτητής Γκράνας έδωσε πέναλτι…. αλά Σπανέας. Ο Λέτος στην προσπάθεια του να περάσει τον Τασουλή σέρνει το πόδι του πάνω στο απλωμένο, πλην πατημένο στο χορτάρι, πόδι του μπακ του Πανιωνίου και ο διαιτητής -προς έκπληξη ακόμα και των γηπεδούχων- σφυρίζει πέναλτι!

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεργκ και ο ΠΑΟ με αυτόν τον τρόπο πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Φυσικά τα παράπονα από τους κυανέρυθρους ήταν έντονα, με τον πάγκο του Πανιωνίου να χειροκροτεί ειρωνικά το γκολ των γηπεδούχων.

Γενικότερα η διαιτησία του Γκράνα μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς κάκιστη, -φυσικά κατά του Πανιωνίου-, με την φάση του πέναλτι να είναι η αποκορύφωση!

Στη συνέχεια οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να αντιδρούσαν, ωστόσο τα πολλά σφυρίγματα του Γκράνα και οι καθυστερήσεις των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψαν με αξιώσεις να παλέψουν για την ισοφάριση,

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65’ Λέτο), Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (87’ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65’ Λάμπρου).

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια