adsensetop_check

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

  Όλα τα... λεφτά!

  Γράφει ο Λουζιτανός...

  Και ενώ η ομάδα προετοιμάζεται για ένα ακόμη κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο, στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου – που δυστυχώς καθορίζει τις τύχες του, τα τεκτενόμενα είναι υψίστης σημασίας.

  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η διοργανώτρια αρχή (UEFA) θεσμοποίησε την υπάρχουσα ολιγαρχία, το Champions League δηλαδή των συγκεκριμένων ομάδων, που με ελάχιστες ανακατατάξεις θα είναι οι ίδιες κάθε χρόνο (26 από τις 32 των ομίλων) και θα μοιράζονται τις παχυλές αποδοχές από την εμπορικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, μεγαλώνοντας ακόμη την ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Έτσι, τοποθετήθηκε η ταφόπλακα στην οικονομική ισονομία και τις όποιες ευκαιρίες που υπάρχουν για τις «απέξω» ομάδες, όσων χωρών δεν βρίσκονται στις πρώτες 6-7 θέσεις της ευρωπαϊκής βαθμολογίας.

  Δεδομένης της βαθμολογίας της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λογικά θα κάνουμε χρόνια να ξαναδούμε ελληνική ομάδα στους ομίλους του Ch. League. Επομένως, με τα αυτά τα οικονομικά δεδομένα, ήταν μεγάλη η ευκαιρία για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που έγινε σε επίπεδο διαδικασίας, ώστε εφόσον υπάρχουν play-offs ο πρωταθλητής να προκύπτει από αυτά. Κάτι που κατήργησε επιτέλους το ρουσφετολογικό σύστημα που εξυπηρετούσε το μόνιμο πρωταθλητή, ο οποίος εισάπραττε το τσεκ για τους ομίλους του Ch. League τόσα χρόνια, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία αγώνων ντέρμπυ, όπως οι υπόλοιποι που μάχονταν για τις θέσεις του UEFA Cup. Ομοίως και ο υποβιβασμός θα έχει play-outs ώστε να εξαλειφθούν οι «αδιάφορες» ομάδες που μέχρι τώρα έκριναν πολλά στην τελική κατάταξη.

  Η ομάδα μας υπερψήφισε αυτή την αλλαγή, που νομίζω κατά κοινή ομολογία είναι προς το καλύτερο.

  Εντούτοις, το μείζον θέμα επί του παρόντος, ξέχωρα από τη διαδικασία διοργάνωσης του πρωταθλήματος, είναι ο διαμοιρασμός των χρημάτων ανάμεσα στις ομάδες. Και αυτό είναι η σημαντικότερη οδός, όπως έχω ξαναγράψει για ένα ανταγωνιστικότερο αλλά και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε στη συνάντηση των προέδρων των ομάδων και δόθηκε αναβολή για την επόμενη συνάντηση. Διότι...εκεί είναι πλέον όλα τα λεφτά, αφού η απευθείας θέση στους ομίλους του Ch. League χάθηκε για πολλά – πιστεύω – χρόνια. Και δεν είναι πιστεύω καθόλου τυχαία η αναβολή της συζήτησης, ώστε να εκτιμηθεί πρώτα η νέα πολιτική της UEFA.

  Αξιοπερίεργο είναι, ότι παρόλη τη μεγάλη μερίδα του τύπου που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς και τις δομές του, δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα κάποιο άρθρο, ρεπορτάζ ή ενημέρωση, όπου να φαίνεται καθαρά και με αριθμούς ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

  Ακούμε ότι γίνονται πολλές συζητήσεις, προς το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλων των ομάδων. Αλλά με τον τρόπο που αυτό εξασφαλιζόταν μέχρι τώρα, είναι εύλογο να είμαστε προκατειλημμένοι σχετικά με τη νέα πρόταση. Διότι εάν αυτή δεν αυξάνει βάσιμα τα έσοδα των ομάδων που μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένες να παίζουν το ρόλο του φτωχού συγγενή, να παρακαλάνε μπας και τους «βγει» κανένας παίκτης μέσα στη χρονιά για να τον δώσουν όσο – όσο και να πληρώσουν τους υπόλοιπους και την εφορία, ή να στήσουν κανέναν αγώνα για να βγάλουν τα προς το ζην, τότε δεν πάμε πουθενά. Ειδικά με τη μιζέρια που θα φέρει στα συνολικά έσοδα η απουσία ελληνικών ομάδων από το Ch. League...

  Αξιώνω από τη διοίκηση του Πανιωνίου, που έχει παρουσιάσει αξιοθαύμαστο έργο μέχρι τώρα, μιας και συμμετέχει στις συναντήσεις και γνωρίζει πιστεύω όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης, να την παρουσιάσει στον κόσμο του Πανιωνίου. Με αριθμούς και σε σύγκριση με την υπάρχουσα κατάσταση για να μπορεί ο κάθε κυανέρυθρος φίλαθλος να κρίνει εάν υπάρχει κάποια ελπίδα βελτίωσης για την ομάδα μας και όχι μόνο... Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι και πιστεύω ότι με τόσες διακηρύξεις για εξυγίανση, χωρίς να συνοδεύονται από καθαρή παρουσίαση της πρότασης και των αριθμών, κάτι κρύβεται...

  Επειδή όμως έχω μάθει να μην είμαι απόλυτος, προ(σ)καλώ, τη διοίκηση να μας πληροφορήσει λεπτομερώς, ώστε να ξέρουμε τι μας γίνεται, εάν θα υποστηρίξουμε ως Πανιώνιος τη «νέα πρόταση» και κυρίως τι να περιμένουμε, ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων, ελπίζοντας ή πανηγυρίζοντας για το τίποτα ή ακόμη χειρότερα για μια νέα παγίωση της αδικίας και της αναξιοκρατίας που διέπει τη χώρα μας σε όλους τους τομείς...
  • Disqus
  • Facebook

  0 ΣΧΟΛΙΑ:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Όλα τα... λεφτά! Rating: 5 Reviewed By: panionia nea
  Scroll to Top