Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μαμά, ο μπαμπάς έβαλε γκολ!

Γράφει ο Λουζιτανός... Ναι, κάτι τέτοιο θύμιζαν οι πανηγυρισμοί μετά το γκολ του αρχηγού Κόρμπου, καθώς πνιγόταν μέσα στις αγκαλιές των...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Ναι, κάτι τέτοιο θύμιζαν οι πανηγυρισμοί μετά το γκολ του αρχηγού Κόρμπου, καθώς πνιγόταν μέσα στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Παρότι η διαφορά ηλικίας δεν είναι τόσο μεγάλη, όταν ο Παναγιώτης αποφάσισε να δείξει σε όλους την τεχνική του, αφήνοντας άγαλμα 3-4 αντιπάλους και ανοίγοντας το δρόμο για μια νίκη των «6 βαθμών» για τον Πανιώνιο, ήταν λες και έβλεπες ένα σκηνικό που ο μπαμπάς σκόραρε ένα κρίσιμο γκολ και τα παιδιά – συμπαίκτες του έπεσαν πάνω του να το γιορτάσουν.

Είναι αξιοπρόσεκτο, ότι στους τελευταίους αγώνες, διάφοροι παίκτες μας έχουν αναλάβει το ρόλο εκτελεστή. Πότε ο Ρισβάνης, πότε ο Καθάριος, ο Ταπόκο, ακόμη και ο Σιώπης παραλίγο να χρηστεί σκόρερ, αρκετές φορές στους προηγούμενους αγώνες, ενώ ο Κόρμπος έβαλε ένα αξέχαστο γκολ χθες. Ίσως η έλλειψη φορμαρισμένου επιθετικού στην ομάδα, με το δεδομένο της άριστης αλληλοκάλυψης που βλέπουμε ανάμεσα τις γραμμές, έχει οδηγήσει ώστε οι άλλες γραμμές να καλύπτουν και το κενό του επιθετικού όποτε χρειαστεί. Ειδικά εφόσον ο Ενγκόνγκ έπαθε υποτροπή και μέχρι ο Μαχμούτοβιτς ή ο Γεσίλ να αρχίσουν να «μπαίνουν» στην αρχική 11άδα, η ομάδα δείχνει πως βρίσκει τις λύσεις στο σκοράρισμα, βασιζόμενη κυρίως στους μέσους της.

Σχετικά με το χθεσινό αγώνα, αυτή τη γιορτή που ετοίμασαν για τα κυανέρυθρα χρώματα παίκτες και φίλαθλοι, να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος επέβαλε το ρυθμό του, για μία ακόμη φορά κινδύνεψε μόνο στο 90΄ και ενώ το ματς είχε κριθεί, κράτησε το μηδέν (το σημαντικότερο στοιχείο κατά τη γνώμη μου) και μαζί τη 2η θέση και συνεχίζει για μια ακόμη αγωνιστική να διώχνει τον ύπνο κάποιων.

Όσο για τη φάση του πέναλτυ, ναι, ήταν εκτός περιοχής και η Ξάνθη φωνάζει, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη ότι το σκορ ήταν ήδη 1-0 (άρα δεν κρίθηκε το ματς μόνο από το πέναλτυ) και φυσικά ότι ακόμη και φάουλ να είχε δοθεί ΕΠΡΕΠΕ (όπως ΔΕΝ έγινε) να αποβληθεί ο αμυντικός (Καρασαλίδης) ως τελευταίος παίκτης που έκοψε τον Μαχμούτοβιτς που έβγαινε φάτσα με το τέρμα. Και μέτα με 9 παίκτες τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο εύκολα... Οπότε στις ανακοινώσεις που εκδίδουν στα αγγλικά κάποιοι (βλ. ΠΑΕ Ξάνθη), ας αναφέρουν και τον κανονισμό της αποβολής του τελευταίου παίκτη για ενημέρωση των επιτήδειων. Παρεμπιπτόντως, σοφή η κίνηση Μιλόγεβιτς να βγάλει τον κιτρινισμένο Φούντα, δεδομένης της ψυχολογίας των Ελλήνων διαιτητών.

Η γενικότερη εικόνα της ομάδας είναι άξια, ίσως και υπεράνω πλέον των προσδοκιών που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν. Μια διοίκηση που δείχνει ότι νοιάζεται μόνο για το καλό της ομάδας, ένας προπονητής που έκανε τον πετυχημένο προκάτοχό του να ξεχαστεί γρήγορα, μια ομάδα που θυμίζει οικογένεια (με μπαμπά τον Κόρμπο) και από κοντά πλέον και ο εντυπωσιακός εχθές κόσμος που αποδεικνύει ότι βλέπει την προσπάθεια και δίνει το παρόν.

Η γιορτή της Κυριακής ξεκίνησε, έγινε και τελείωσε χωρίς απρόοπτα. Τώρα όμως πρέπει να δοθεί και συνέχεια, ειδικά εφόσον η Βέροια θα παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να ξεφύγει από τα χαμηλά. Μη μας ξεγελάνε τα 6 γκολ που δέχθηκε από την ΑΕΚ, τα οποία ήταν κατά κανόνα από στημμένες φάσεις, καθότι μετά το 3-0 τα είχαν παρατήσει. Δε θα είναι το ίδιο με τον Πανιώνιο.
Όμως, αν η κυανέρυθρη οικογένεια παίξει όπως συνήθως, με συγκέντρωση, αλληλοκάλυψη και κρατήσει το μηδέν πίσω, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να βάλει το γκολ, είτε ο «μπαμπάς» Κόρμπος, ή κάποιο άλλο από τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να κοιτάμε από ψηλά «ανοίγοντας» τις πόρτες των αθλητικών ψυχολόγων για κάποιους άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια