Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η νίκη με μισό - μηδέν και η...παράταση της αϋπνίας

Γράφει ο Λουζιτανός... Μία ακόμη νίκη για τον φετινό θαυματουργό Πανιώνιο, έστω και με μισό – μηδέν λέμε πριν από κάποιους αγώνες. Το μ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Μία ακόμη νίκη για τον φετινό θαυματουργό Πανιώνιο, έστω και με μισό – μηδέν λέμε πριν από κάποιους αγώνες. Το μόνο θετικό που κρατάει από αυτό τον αγώνα η ομάδα είναι οι 3 βαθμοί και το γεγονός ότι κερδήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα επίπεδα απόδοσης, κυρίως επειδή κρατήθηκε για μία ακόμη φορά, το μηδέν στην άμυνα.

Με δεδομένη την έλλειψη του Μασούντ, η δημιουργικότητα της ομάδας ήταν αναμενόμενα χαμηλότερη από προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μετά το πρώτο 10λεπτο είχε με σαφή σκοπό να περιορίσει τον Ηρακλή σε αμυντικό ρόλο, δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι της και αυτό οφειλόταν κυρίως στην αδυναμία της να δημιουργήσει φάσεις. Ήρθε βέβαια η κόκκινη κάρτα και το γκολ του Μπεν και οι παίκτες μας φάνηκε να πιστεύουν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Ο Ηρακλής όπως έχει προαναφερθεί, είναι από τις ομάδες που παλεύουν τα παιχνίδια, φάνηκε ότι η ομάδα που έχει διαθέτει δυναμική, αλλά υστερεί στα τελειώματα των φάσεων. Πάγωσε το ρυθμό και προσπάθησε επιτυχημένα με τις στημμένες φάσεις και τις μεγάλες μπαλιές προς τον Περόνε να ανοίξει χώρους για τους γρήγορους μέσους του που ανέβαιναν σαν κρυφά φορ. Ευτυχώς δεν πλήρωσε ο Πανιώνιος τη χαλαρότητά του σε όλο το 2ο ημίχρονο, όπου σε κανένα σημείο δε φάνηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα των κυανερύθρων, καθότι οι περισσότερες διεκδικήσεις κερδίζονταν από τους παίκτες του Ηρακλή.

Οι Φούντας και Μασούρας δεν είχαν (για μία ακόμη φορά) αξιόλογη απόδοση και η ομάδα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ικανοποιητικά από τα άκρα. Επίσης, ομολογουμένως οι νέοι παίκτες και ειδικά οι κεντρικοί μέσοι (κυρίως οι Σαββίδης, Καθάριος) χρειάζονται παραστάσεις και πλήρη 90λεπτα για να αυξήσουν τη δημιουργικότητά τους. Έγινε ακόμη πιο εμφανής από τον αγώνα αυτό η ανάγκη να καταβάλει η διοίκηση προσπάθεια μήπως και κρατήσει το Μασούντ στην ομάδα. Ούτε ο Μαχμούτοβιτς βοήθησε ιδιαίτερα να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας και εάν η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή στο 88’ γινόταν γκολ, θα μιλούσαμε για «χαμένους» βαθμούς. Είναι θετικό αυτή τη στιγμή να γίνεται η (αυτο)κριτική της ομάδας μετά από νίκη, ώστε να υπάρχει το περιθώριο βελτίωσης όσο η ψυχολογία είναι ψηλά.

Ο αγώνας με τον Ηρακλή ανήκει πλέον στο παρελθόν, οι 3 βαθμοί διατηρούν τον Πανιώνιο στη 2η θέση, μετά από τα θεωρητικά «εύκολα» παιχνίδια και τώρα η ομάδα ξεκινάει μια σειρά δύσκολων αγώνων, προκειμένου να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και να παραμείνει όσο ψηλότερα γίνεται. Από την άλλη συνεχίζεται η παράταση της αϋπνίας όσων βλέπουν τον Πανιώνιο από πάνω τους στη βαθμολογία...

Ο επόμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό θα δύσκολος, ειδικά για τις επιλογές του Μιλόγεβιτς, καθότι πολλοί παίκτες (κακώς κατά τη γνώμη μου) επεδίωξαν κάρτες για να εκτίσουν ποινή με τους ερυθρόλευκους, μαζί με το Μασούντ που επίσης θα απουσιάσει. Παράλληλα όμως θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά που θα επιλεχθούν να παίξουν, για να δείξουν θετικά στοιχεία και να θέσουν υποψηφιότητα για καθιέρωση στην 11άδα.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ και πάλι στον εντυπωσιακό κόσμο του Ιστορικού, που ανταποκρίνεται στην πορεία της ομάδος και έχει κάνει όλη την Ελλάδα και (πιστέψτε με) όχι μόνο την Ελλάδα, να κοιτάζει με θαυμασμό το πάρτυ που στήνεται κάθε φορά στη Νέα Σμύρνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια